37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin A-nuoret juosten loppuotteluun

04.05.2009 klo 22:00

Tampere Saints ei pystynyt pistämään kapuloita Trojansin rattaisiin välieräottelussa sunnuntaina, vaan turkulaiset talloivat pyhimykset tylysti numeroin 46-14 (30-14). Trojans juoksi ottelussa huimat 330 jaardia ja varmisti paikkansa loppuotteluun.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta hiukan varovaista, mutta jo toisella hyökkäysvuorolla Trojans pääsi kolkuttelemaan Saintsin maalialueen portteja. Epäonnekseen pelinrakentaja Joonas Andersson kuitenkin menetti otteen pallosta paetessaan ahnaasti perässä juoksevia tamperelaispuolustajia, joista yksi onnistui poimimaan karkin maasta ja palauttamaan sen noin 70 jaardin matkan turkulaisten maalialueelle. Lisäpistepeli epäonnistui, mutta yllättäen taululla kuitenkin komeili vierasjohto 6-0, kun ensimmäistä neljännestä oli pelattu noin kahdeksan minuuttia.

A_Tro_Sai
Saints järjesti tulostaulun käyttäjälle hommia tämän kaverin kipitettyä pallon turkulaispäätyyn.

Trojansin diesel hörähti käyntiin

Trojans ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan jatkoi tasaisen varmaa jauhamista ja vain runsaat kolme minuuttia tamperelaisten maalista pelinrakentaja Andersson uunotti Saintsin puolustajat kipsalle ja lompsi palloineen maalialueelle. Lisäpistepelissä sama mies nähtiin uudelleen steputtelemassa tamperelaisten päädyssä ja kotijoukkue riisti johdon itselleen lukemin 8-6.

A_Tro_Sai
Dany Andersson kuittasi tilit tasan.

Tamperelaisten paljon mainostettu option-hyökkäys ei ollut ihan viimeisen päälle kuosissa, sillä pelinrakentajan "tossit" kesushyökkääjälle päätyivät luvattoman monta kertaa nurmen pintaan ja vapaille markkinoille. Tällaisen tilanteen pääsi hyödyntämään ensimmäisen neljänneksen lopulla Mikko Hohkuri, joka haali pallon taas turkulaisten haltuun erinomaisessa kenttäasemassa. Harmillisesti kuitenkin Trojansin pelinrakentaja Joonas "Dany" Andersson loukkasi jalkansa pian tämän jälkeen ja hän joutui seuraamaan lopun ottelusta kentän laidalta. Varamiehenä toimi kuitenkin ansiokkaasti Ville Vene, jolla on pelipaikasta kokemusta ennestäänkin. Vaikka mies sentterin takana vaihtui, oli jälki kuitenkin yhtä tehokasta. Sami Toivonen syöksyi maalialueelle heti toisen neljänneksen aluksi ja Ville Veneen napattua kaksi lisäpistettä kasvoi kotijoukkueen johto lukemiin 16-6.

A_Tro_Sai
"Hoplaa!" huudahtaa Sami Toivonen ja heittää kuperkeikan maalialueelle.

Tamperelaisten hyökkäyspeli ei lähtenyt vieläkään rullaamaan, joten Trojans pääsi jälleen yrittämään pistepotin lisäystä. Eikä homma jäänyt yrityksen astelle, sillä Veneen komea nappiheitto tavoitti maalialueen nurkasta koko ottelun ajan mainiosti pelanneen Ville-Valtteri Suojasen. Tällä kertaa lisäpistepeli epäonnistui, mutta 22-6 johto vaikutti jo varsin turvalliselta.

A_Tro_Sai
Ville-Vieteri... anteeksi, Ville-Valtteri Suojanen ponnahti korkeimmalle kuin vieteriukko ja toi pallon mukanaan laskeutuessaan maalialueelle.

Tamperelaisten myrskyvaroitus toi vain tihkusateen

Kun puoliaikaan oli enää alle minuutti, nähtiin vielä huikea loppunäytös. Ensin Ville Vene piti pallon itsellään ja pujotteli itsensä maalialueelle, Sami Toivonen murjoi kaksi lisäpistettä ja vei turkulaiset jo 30-6 johtoon. Sitten oli tamperelaisten vuoro herätä. Kun pelikello näytti jo nollaa, löytyi viimeisestä pelistä turkulaisten virhe ja koska peli ei voi päättyä virheeseen, pelattiin vielä yksi yritys. Tässä pelissä Saintsin yksi harvoista heittopeleistä tuotti tulosta ja Trojansin maalialueella nähtiin sinipukuinen pelaaja tuulettamassa maalia. Kun lisäpistepelikin onnistui, lähdettiin tauolle lukemissa 30-14.

A_Tro_Sai
Trojansin maailmankuva oli kääntyä ylösalaisin Saintsin pyrkiessä mukaan peliin. Tässä maailmaa nurinpäin tarkastelee Ilkka Koiranen.

Ennakko-odotukset toiselle puoliajalle olivat, että tamperelaiset voisivat ehkä saada uuden draivin päälle, mutta näin ei kuitenkaan käynyt. Trojans sen sijaan lisäsi vielä lisää löylyä ja murjoi taululle pari maalia lisää. Ville-Valtteri Suojanen palautti rähmätyn pallon maaliin ja myös Sami Toivonen teki visiitin naapurin maalialueella. Kun lisäksi molempien maalisuoritusten lisäpistepelit onnistuivat, kirjattiin ottelun loppulukemiksi Trojansin selvä 46-14 voitto.

A_Tro_Sai
V-V Suojanen ahkeroi molempiin suuntiin. Tässä tarttumassa Saintsin hyökkääjään kuin kärpäspaperi.

Trojans juoksi ottelussa kaikkiaan 330 jaardia peräti 5,5 jaardin keskiarvolla kantoa kohti. Saintsin parhaaksi tilastomerkinnäksi jäi 38 heittämällä edettyä jaardia juoksujaardien jäädessä miinuksille. Pelinrakentaja Joonas Anderssonin loukkaantuminen ei näillä näkymin vaikuta vakavalta, joten hänet nähtäneen ensi viikonlopun loppuottelussa jälleen tositoimissa. Trojansin vastustajaksi tulee viimevuotiseen tapaan Helsinki Wolverines.

A_Tro_Sai
Trojansin MacGyver Ville Vene suoriutuu tehtävästä kuin tehtävästä.

Erityiskunniamaininnan ansaitsee ottelun selostajana toiminut Heikki Nevalainen, jonka "puolueeton" tapahtumien kuvailu sekä mielikuvituksellinen pelaajien lempinimien latelu loi kokonaan uuden standardin kaikille urheiluselostajille – humppapainotteisesta taustamusiikista puhumattakaan.

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Game recap in English
Kuvia ottelusta