37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

D-junnuille niukka tappio Oulussa

03.06.2009 klo 22:32

Trojansin D-juniorit taistelivat tiukan kamppailun Oulu Northern Lightsia vastaan, mutta joutuivat lähtemään kotimatkalle niukkaakin niukempi 0-6 tappio niskassaan. Peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta pienet asiat kallistivat vaa'an tällä kertaa oululaisille.

Sää Oulussa oli erinomainen – aurinkoinen ja pienen tuulenvireen sävyttämä. Trojans oli liikkeellä varsin pienellä porukalla, sillä noin puoli tusinaa pelaajaa oli poissa erilaisten päättäjäisjuhlien vuoksi. Kuitenkin 15 pelaajaa pääsi mukaan, mikä kertoi päättäväisyydestä taistella Suomen mestaruudesta. Peräti yhdeksän tunnin bussimatkan jälkeen joukkuehenki oli korkealla ja pelaajat tuntuivat selvästi viihtyvän toistensa seurassa. Pitkä matka pelkästään tiivisti joukkuetta ja sen taistelutahtoa.

Ottelu alkoi Trojansin hyökkäysvuorolla. Vaatimattoman alun jälkeen turkulaiset joutuivat punttaamaan, jolloin kävi selväksi, että kenttä oli erittäin liukas ja vaikea eritoten hyökkäyspelien toteuttamiseen. Pallonkantajat liukastelivat noin joka kolmannella kannollaan ensimmäisellä puoliajalla ennen kuin pelaajat tottuivat kenttään. Oulun merkittävin etu puolustuksessa oli heidän kaksi todella vahvaa puolustuksen endiä, jotka aiheuttivat Trojansin hyökkäykselle paljon harmia ryntäämällä usein suoraan linjan läpi sotkemaan hyökkäyskuvioita.

Northern Lights sai pallon puntin jälkeen ja pelasi vahvaa perusjuoksupeliä. Vaikka pelit olivat yksinkertaisia, homma kuitenkin toimi. Pääasiassa sen takia, että hyökkäyksen pelaajat todella taistelivat jokaisesta jaardista saaden puolustuslinjaan iskemällä aina kuuden jaardin etenemisen. Oulun maali syntyi perusjuoksupelistä hyvän blokkauksen avustamana. Epäonnistunut taklaus ja pelaajan liukastuminen kovalla alustalla johti pistesuoritukseen. Kahden pisteen lisäpisteyritys epäonnistui. Tilanne 6-0.

Liukastelleelle tukimiehelle vaihdettiin uuden nappulat kenkiin ja Trojansin puolustus saikin uutta virtaa, eikä lisää takaiskuja enää tullut. Turkulaisten puolustus onnistui työntämään oululaisten hyökkäystä peräti 50 jaardia takapakkia ottelun aikana takakentällä suoritettujen taklausten ja niistä aiheutuneiden rähmäysten ansiosta. Myös Trojansin hyökkäys esiintyi vahvasti ottelun loppupuolella, mutta pisteidentekoon ei silti päästy. Seuraavaan peliin on tarkoitus tehdä muutamia muutoksia, joiden avulla pyritään parantamaan tulosta.

Kaikki Trojansin 15 pelaajaa tekivät parhaansa. Jokainen todella taisteli voitosta ja pani kaiken peliin. Joukkue ottaa tästä tappiosta oppia ja suuntaa katseensa kohti seuraavaa peliä, jossa puuttuvat pelaajatkin ovat taas mukana.

Raportti: Rasmus Kevin (suomennos: Kari Toivonen)