37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans avaa Vaahteraliigakauden Tampereella

27.05.2009 klo 22:47

Turku Trojansin Vaahteraliigajoukkue aloittaa viime vuoden tapaan kautensa neljällä peräkkäisellä vierasottelulla. Avausotteluun turkulaisjoukkue matkustaa Tampereelle, jossa Pyynikin kentällä vastaan asettuu Tampere Saints. Aloituspotku on merkitty alkavaksi kello 19.00.

trosai4Viime kaudella Trojansilla oli pallon kahvassa Jayson Davis

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja silloin voitot menivät molemmissa kamppailuissa Trojansille. Kauden ensimmäisessä kotiottelussa Trojans päihitti tamperelaiset lukemin 40-29 ja kauden päätösottelussa Tampereella vieraat veivät potin pistein 30-22.

Viime vuonna Saints luotti hyökkäyksessä option- eli ns. valintapeleihin. Vaikka joukkue jäikin sarjassa ilman voittoja, syntyi pisteitä kuitenkin varsin reippaasti, keskimäärin peräti 35,8 per ottelu. Vertailun vuoksi mestarijoukkue Butchersin keskiarvo oli 41,2 eli vain niukasti parempi. Ongelmat löytyivätkin puolustuspäästä, sillä tamperelaisia vastaan tehtiin keskimäärin 54,3 pistettä eli lähes kahdeksan touchdownia lisäpisteineen ottelua kohden. Mutta sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistaa. Nyt on edessä kausi 2009.

trosai4Saintsin hyökkäystä johti Chris Sharpe

Trojans on nuorentunut vielä lisää viime kaudesta ja sarja aloitetaan kahdella amerikkalaisvahvistuksella. Turkulaisten suunnitelmat menivät juuri ennen kauden alkua kokonaan uusiksi, kun laitahyökkääjäksi ja osin myös pelinrakentajaksi kaavailtu Trent Usher törmäili pickupillaan sen verran rajusti, että lääkärit kielsivät häneltä jalkapalloilun lopullisesti. Taustalla kun oli jo aikaisempia aivotärähdyksiä. Trojansin onneksi korvaaja löytyi nopeasti ja ainakin perustietojen osalta varsin kovakin, USC Trojansin kakkospelinrakentajana pelannut Billy Hart. Kuinka kova Hart on, se selviää ehkä jo maanantaina.

Trojansin toinen vahvistus on Northwesternin RB Gerard Hamlett, joka lankeaa osastoon pieni ja vikkelä, jollaisia Suomessa on nähty useita ennenkin, ei tosin Trojansissa. Gerardin erikoisalaa ovat potkunpalautukset, joten mielenkiinnolla jäämme odottelemaan pujotteluesityksiä nurmella.

Tampere Saints on täyttänyt amerikkalaiskiintiönsä puolustuspelaajilla, joka onkin fiksua viime kauden perusteella. LB Bradley Shaner, DB Christopher Lane ja LB Robert Bishop III pelaavat taatusti myös hyökkäyspäässä. Mainittakoon myös, että sinipaidoissa nähdään myös viime kausina mustassa paidassa näkemään totuttu laitahyökkääjä Nicholas Madsen. Saintsin valmennuksesta vastaa viime vuoden tapaan Anthony De Carvalho.

Kari Toivonen