37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Naisten I divisioonan turnaus Turussa 24.7.

27.07.2005 klo 22:32

Naisten I divisioonan runkosarjan päättävä toinen Turun turnaus pelattiin sunnuntaina sateen vuoksi alkuperäissuunnitelmien vastaisesti sisätiloissa eli Impivaaran palloiluhallissa. Mukana olivat Trojansin lisäksi Northern Lights Oulusta ja Rovaniemi AllStars.

Turku II_1

Trojansin naiset olivat etukäteen laskeskelleet, että ainakin Rovaniemi olisi voitettavissa ja joukkue lähtikin intoa puhkuen otteluun. Trojansin joukkueeseen liittyi nyt myös pitkään poissa kuvioista ollut pelinrakentaja Maija Tenkanen, joka viime kaudella valittiin mm. pronssiottelun parhaaksi pelaajaksi. Maijan tulo pelinrakentajaksi vapautti Enni Lampun ja Anni Mäen muille pelipaikoille.

Jo ensimmäisellä neljänneksellä Maija Tenkanen löysi pitkällä heitolla Helena Kososen, joka teki myös maalin. Lisäpisteitä yritettiin pelaamalla ja vikkelä pelinrakentaja löysi reitin maalialueelle ja tilanteeksi saatiin 8-0. Myös Rovaniemi onnistui maalinteossa, mutta lisäpisteet jäivät saamatta. Kun toisella neljänneksellä Hellu Kosonen esitti huikean yksilösuorituksen ja palautti Rovaniemen punttipotkun läpi kentän maalialueelle asti, kasvoi Trojansin johto entisestään. Lisäpisteitä ei herunut, mutta tauolle mentiin Trojansin 14-6 johdossa.

Ottelun toisella puoliskolla Anni Mäki teki 15 jaardin touchdownjuoksun ja lisäpisteet päälle. Tilanne 22-6. Rovaniemi sai juonesta pikkuhiljaa kiinni ja teki molemmilla jäljelläolevilla neljänneksillä maalin, mutta epäonnistuivat lisäpisteissä. Näin ottelun lopputulokseksi saatiin turkulaisille 22-18.

Oulun Northern Ligtsia vastaan Trojans aloitti tyylikkäästi Helena Kososen maalilla, joka syntyi varta vasten Helenalle suunnitellulla pelikuviolla. Maija Tenkanen teki lisäpisteet ja tilanne Trojansille 8-0. Oululaisetkin pääsivät maalin makuun, mutta ottivat lisäpisteensä potkaisemalla, joten tauolle mentiin Trojansin 8-7 johdossa.

Kolmannella neljänneksellä turkulaisten pohkeissa alkoi painaa edellinen ottelu tai sitten oululaisten keskushyökkääjät olivat yksinkertaisesti liian nopeita. Anni Mäki teki Trojansille vielä yhden maalin, mutta kun Oulu teki niitä kolme ja yhden onnistuneen lisäpisteen päälle, karkasi Northern Lights 26-14 voittoon. Oulun ja Rovaniemen keskinäisessä ottelussa oululaiset vetivät pidemmän korren voittamalla numeroin 32-0.

"Peliä Oulua vastaan oli meiltä kokonaisuudessaan ihan hyvä. Puolustus toimi ja sain itsekin parissa puntin palautuksessa liputettua vastustajan pelaajan lähes heidän omalle maaliviivalle" totesi Trojansin Carita Blom ottelun jälkeen. "Rookie-linjamme teki myös pari todella hyvää liputusta ja se lupaa hyvää ensi kautta ajatellen" Carita jatkoi.

Turku II_2

Turnauksen parhaat voltit teki taas kerran Anni Mäki kuin myös upeimmat blokkaukset ainakin päätellen valmentaja Kim Grönlundin pelin tuoksinassa esitetystä huudahduksesta: "Näittekö Annin blokin, voi taivas!" (vahvasti siistityssä muodossa esitettynä).

Trojansin naiset pääsevät nyt ansaitulle kesälomalle, kuitenkin sillä erotuksella, että Raumaa vastaan pelataan vielä yksi harjoituspeli. Sen ajankohdasta uutisoidaan tuonnempana. Kesäloman ohessa suoritetaan jatkuvaa uusien pelaajien metsästystä ja tavoitteiden asettelua ensi kaudelle. Mikäli laji kiinnostaa, ottakaa ihmeessä yhteyttä joko Carita Blomiin tai valmentaja Kim Grönlundiin. Yhteystiedot löytyvät info-sivulta. Jokaiselle löytyy pelipaikka ikään ja kokoon katsomatta.