37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans-Saints maanantaina yläkentällä

31.07.2009 klo 15:30

Turku Trojansin ja Tampere Saintsin maanantain kohtaamisessa on lopullisuuden makua. Jumbofinaalin häviäjä jää erittäin suurella todennäköisyydellä runkosarjan viimeiseksi. Tämä tuo otteluun sitä sähköä, jota siitä joukkueiden sarjasijoituksen vuoksi muuten puuttuisi. Jumbosija ei taatusti mairittele, joten voitto maanantaina kiinnostaa varmasti niin Trojansia kuin Saintsiakin.

Saints taivalsi Vaahteraliigassa kivistä tietä tappiosta tappioon, kunnes viimein Wolverinesia vastaan joukkue onnistui taistelemaan historiansa ensimmäisen voiton. Viime kierroksen ottelussa tosin Saints kärsi tappion Crocodilesille 14-47. Tamperelaisten hyökkäys on ollut täysin juoksupelin varassa, sillä heittäen jaardeja on kertynyt alle 50 per ottelu. Saintsin etenijäkuningas on ollut pelinrakentaja Veikka Lehtonen, joka komeilee etenijätilaston kakkosena heti Wolverinesin Jason Harrisonin jälkeen tosin noin 100 jaardia pienemmällä keskiarvolla, mutta tikittäen kuitenkin liki 100 jaardia per ottelu. Pisteitä Saints on onnistunut tekemään aavistuksen verran paremmin kuin todellisesta kuivuudesta kärsivä Trojans. Saintsin pistekeskiarvo on 12,4, Trojansin 7,6.

Trojans on, yhtään tilannetta kaunistelematta, ehkä historiansa pahimmassa kuopassa. Vastaavassa tilanteessa se oli viimeksi 20 vuotta sitten, vuonna 1989, jolloinTrojans jäi Vaahteraliigan sijalle 9. ja oli jo putoamassa sarjasta, mutta silloin liigan joukkuemäärän laajentaminen piti turkulaisten nenän vedenpinnan yläpuolella. Tänä vuonna ei pelata tasonmittausottelua, mutta liigalisenssejä jaettaessa I-divisioonan voittaja on jonossa liigajumbon edellä. Jos divarin voittaja haluaa liigaan ja täyttää kriteerit, putoaa Vaahteraliigan viimeinen sarjaporrasta alemmas.

Trojansin kaudella 2009 lähes kaikki, mikä voi mennä pieleen, on mennyt pieleen. Amerikkalaisvahvistukset eivät ole komeista taustoista huolimatta vakuuttaneet ja loukkaantumiset ovat vainonneet joukkuetta alkumetreistä alkaen. Juniori-ikäiset pelaajat itselleen vierailla pelipaikoilla on ollut liian hankala yhtälö kokeneelle päävalmentaja Jarmo Rautiasellekin. Kaiken lisäksi sopimus Trojansin parhaan etenijän, Gerard Hamlettin, kanssa purettiin soputumisongelmien vuoksi.

Selityksiä toki riittää, mutta maanantain otteluun turkulaisten on pakko rummuttaa henkiin jokainen kynnelle kykenevä pelimies, jotta seuran kunniakas historia säästyy täydelliseltä nöyryytykseltä. Edellisessä ottelussa Trojans teki kauden piste-ennätyksensä saaden aikaan jo 13 pistettä. Kauden ensimmäisessä ottelussa Saintsin kaatamiseen riitti yksi ainoa maali, maanantaina se ei taatusti riitä.

Trojans-Saints maanantaina 3.8. Turun Urheilupuiston yläkentällä klo 19.00

Kari Toivonen