37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Saints sammutti Trojansilta valot

04.08.2009 klo 00:32

Trojans aloitti ottelun väkevästi siirtymällä ensimmäisellä neljänneksellä 7-0 johtoon Ville Veneen napattua Billy Hartin yli puolen kentän mittaisen kanuunaheiton ja Miko Ylikosken lasauttaessa lisäpistepotkun varmasti haarukkaan. Saintsin option hyökkäys väläytteli jo muutaman kerran vaarallisuuttaan. Tamperelaiset etenivät Trojansin yhden jaardin viivalle, mutta rähmäsivät pallon ja kotijoukkueen Ilkka Koiranen ehti kauhoa nahkasoikion alleen ensimmäisenä.

Toisella neljänneksellä Trojans kasvatti johtoaan, kun Saintsin puolustus oli unohtanut Juha Yli-Arvelan täysin vapaaksi syvälle kentän vasemmalle laidalle. Billy Hart huomasi yksinään kentällä samoilevan laitahyökkääjän ja toimitti karkin Juhon näppeihin. Muutamalla askeleella pallo tuli toimitetuksi pääteasemalle ja kun Miko Ylikoski jatkoi varmaa työskentelyään oli taululla lupaavan tuntuinen 14-0 johtoasema.

Saints käytti tilaisuudet hyväkseen

Trojans ei pystynyt käyttämään Saintsin hämmennystä hyväkseen ja lisäämään johtoaan vaan se sortui karkeisiin virheisiin, joiden seurauksena tamperelaiset pääsivät peliin sisään. Option-hyökkäys alkoi jauhaa tasaisesti tulosta etenkin Veikka Lehtosen ja Robert Bishopin juoksujen voimin. Lehtonen ujutti itsensä yleensä linjan keskeltä läpi ja Bishopille taas "tossattiin" pallo täyteen vauhtiin linjan kiertopeleissä. Lehtonen kokosikin juosten täydet 100 jaardia ja Bishop 106. Ensimmäisen tamperelaismaalin teki kuitenkin Marko Husu, joka karkasi parinkymmenen jaardin matkalla Trojansin puolustukselta ja tuuletti sprinttinsä päätteeksi maalia turkulaisten maalialueella. Lisäpistepotkun toimitti haarukkaan Ilkka Laitinen.

Trojansilla oli pian tämän jälkeen mahdollisuus kuitata tämä kavennus, mutta hyökkäys pysähtyi 21 jaardin tuntumaan, josta valmentaja Rautiainen päätti kokeilla potkumaalia. Harvinainen tilanne yläkentällä ja niinpä toivottua tulostakaan ei syntynyt. Pallo kellahti aloitussyötön jälkeen kyljelleen ja potkua ei päästy edes yrittämään Saintsin puolustajien tulviessa hyökynä pallon kanssa askartelevien turkulaisten kimppuun.

Toisen neljänneksen lähetessä loppuaan Trojansin puolustus onnistui pakottamaan Saintsin hyökkäyksen luopumaan pallosta lentopotkulla, mutta seuranneessa turkulaisten hyökkäysvuorossa pelinrakentaja Billy Hart sähläsi pallon heti aloitussyötössä nurmelle, josta tamperelaiset sen poimivat. Trojans taisteli hyvin ja näytti jo selviytyvän erinomaisesta kenttäasemasta aloittaneesta tamperelaisrynnistyksestä, mutta sitten tarpeeton rangaistus kasautumisesta lahjoitti Saintsille uudet yritykset. Hetkeä myöhemmin Veikka Lehtonen purjehti Trojansin linjasta läpi ja kavensi tilanteeksi 14-13. Lisäpisteessä Laitinen ei epäonnistunut ja tauolle mentiinkin yhtäkkiä tasatilanteessa 14-14.

Trojans putosi kelkasta

Puoliajalla haastateltiin Trojansin entistä huipputakamiestä Mikko Virolaista, joka kaukonäköisesti totesi, että Trojansin voiton avain on Robert Bishopin eliminoiminen ja kuinka ollakaan, heti toisen puoliskon aluksi kukas muukaan kuin Robert Bishop piti Trojansin puolustusta pilkkanaan ja kirmaili kevyesti maaliin vieden Ilkka Laitisen lisäpisteen höystämänä vieraat 21-14 johtoon.

Trojans takoi päätään seinään, vaikka etenikin välillä mallikkaasti heittopeleillä. Hartin suosikkikohteita olivat Juha Yli-Arvela, joka koppasi peräti 9 heittoa sekä MIka Sevón ja Ville Vene. Maalialueen lähestyessä kantti ei kuitenkaan kestänyt ja Saintsin puolustus onnistui katkomaan turkulaishyökkäykseltä siivet. Viimeisellä neljänneksellä Veikka Lehtonen sitten sammutti Trojansilta valot lopullisesti viemällä vieraat jo tavoittamattomaan kahden maalin johtoon. Lisäpisteen Laitinen kengitti luonnollisesti sisään. Lopputulos 14-28. Ottelun tähtipelaajina palkittiin Saintsin Robert Bishop kolme tähteä, Veikka Lehtonen kaksi tähteä ja Trojansin Billy Hart yksi tähti. Lisäksi sponsorien erikoispalkintoja jaettiin Billy Hartille ja Juha Yli-Arvelalle.

Trojansille tappio on katastrofi. Vaahteraliigassa 28 kautta pelannut seura on tilanteessa, jossa sitä pahimmassa tapauksessa uhkaa putoaminen sarjaporrasta alemmas. Jumbosijan välttääkseen Trojansin on voitettava molemmat viimeiset ottelunsa ja ainakin toisen kaksikosta Saints, Wolverines pitää hävitä loput omat ottelunsa. Aika hintelä oljenkorsi.

Ottelun kuvat Kuvagalleria-osiossa.

Kari Toivonen