37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Wolverines vauhditti Trojansin syöksykierrettä

28.07.2009 klo 00:32

Turku Trojansin tuskien taival Vaahteraliigassa sai jatkoa, kun toinen varjojen mailla taapertanut joukkue, Helsinki Wolverines, onnistui ottamaan suhteellisen helpon voiton kotijoukkue Trojansista. Ottelun lopputulos 13-41 (7-33).

trowol1.jpg
Jason Harrison oli ottelun hahmo.

Helsinki Wolverines oli kahdesta häntäpään joukkueesta selvästi paremmin jyvällä siitä, mistä jenkkifutiksessa on kyse, nimittäin maalien tekemisestä. Helsinkiläiset karkasivat ensimmäisellä neljänneksellä Jason Harrisonin kahdella ja Cameron Coffeyn yhdellä maalilla sekä Antti Leinon kahdella onniatuneella lisäpistepotkulla jo 20-0 johtoon, ennen kuin Trojans sai rivinsä koottua. Turkulaisten hyökkäys koki ihmeparantumisen neljänneksen lopulla ja heti toisen neljänneksen alussa paremmin puolustuksen linjamiehenä tunnettu Martti Välimaa nappasi pelinrakentaja Billy Hartin heiton Wolverinesin maalialueella. Miko Ylikosken lisäpistepotku kavensi tilanteeksi 7-20.

trowol2.jpg
Wolverinesin Cameron Coffey yltää hiukan ylemmäs ja poimii lelun näppeihinsä ennen Trojansin pelaajaa.

Trojansin pisteidentekotahti oli kuitenkin sen verran harva, että Wolverines ehti juhlia vielä montaa maalia ennen kuin turkulaiset seuraavan kerran pääsivät maalialueelle tuulettamaan. Ennen puoliaikaa nähtiin vielä Kristian Kougian Janne Lehtisen heitosta koppaama maali sekä Hannu Aboncen parikymmentäjaardinen kiinniotto, joka sekin kasvatti vierasjohtoa. Puoliaikatilanne 7-33 kertoi jo pelin aika pitkälti ratkenneen.

trowol3.jpg
Ilkka Koiranen oli Trojansin puolustuksen teräsmiehiä. Tässä liimautumassa Harrisonin viitaksi.

Kolmannella neljänneksellä peli tasaantui vai pitäisikö sanoa lamaantui, sillä ainoa pistesuoritus nähtiin vasta aivan jakson lopulla tai oikeammin jopa sen jälkeen, sillä Wolverinesin maali syntyi neljänneksen jo päätyttyä tuomarin myönnettyä Trojansin virheen vuoksi yhden yrityksen rikotulle joukkueelle. Tästä tilanteesta Jason Harrison teki illan kolmannen maalinsa ja juoksi sitä seuranneessa lisäpistepelissä vielä kaksi pistettä päälle. Tilanne nyt 7-41.

Viimeinen neljännes oli täydellistä pakkopullaa, mutta yksi maali sentään siinäkin nähtiin. Trojans paransi hiukan ottelukohtaista pistekeskiarvoaan, kun Billy Hart löysi heitollaan maalialueelta Seikko Vennelän. Lisäpistepotku ei tällä kertaa osunut haarukkaan. Lopputulos tässä varsin vaatimattoman tasoiseksi jääneessä kamppailussa, jota tosin seurasi runsaslukuinen yleisö, oli siis 13-41 (7-33).

trowol4.jpg
Manos Papandreulla oli käsitys, että Janne Lehtinen on pelinrakentajana kokoon taittuvaa mallia ja Manos yrittääkin pakata Jannea pienempään tilaan.

Trojans eteni ottelussa 212 jaardia, joista juosten 80 ja heittäen 132. Wolverinesin vastaavat lukemat olivat 394/155/239. Puolustuksen hahmoja olivat Trojansista Ilkka Koiranen, joka keräsi 3+4 taklausta sekä Jussi Jalonen, joka saalisti 3+2 taklausta, säkityksen ja haali vielä yhden rähmätyn pallonkin. Wolverinesin hahmo puolustuksessa oli Aarno Sjöblom, jolle merkittiin 2+7 taklausta ja syötönkatko.

Kohtalonottelu ensi maanantaina

Sarjan puoliväli on jo ohitettu, mutta Trojansin ongelmat etenkin hyökkäyspäässä jatkuvat. Tilannetta ei ainakaan paranna se, että joukkueelle eniten jaardeja keränneen Gerard Hamlettin sopimus purettiin kesken kauden harjoittelun laiminlyönnin vuoksi. Maanantain ottelussa palloa kantoivat Marques Dailey ja Teemu Pietiäinen, josta tehtävästä etenkin Pietiäinen onnistui kohtalaisen hyvin. Daileyltä olisi kyllä lupa odottaa hiukan enemmän. samoin kuin pelinrakentaja Billy Hartilta, jos kohta hänen puolustuksekseen voi todeta, että tällä hetkellä Trojansin linja ei pysty takaamaan muutamaa sekuntia pidempää aikaa vapaiden kiinniottajien etsimiseen ja laitahyökkääjistä suurin osa on loukkaantuneina.

trowol5.jpg
Seikko Vennelä pelasi ottelussa laitahyökkääjänä ja merkkautti nimiinsä ottelun viimeisen maalin.

Viikon päästä maanantaina pelattava Trojans-Saints on ehkäpä Trojansille kauden tärkein ottelu. Siitä on yksinkertaisesti pakko ottaa voitto, muuten jumbosija on käytännössä lähes varma. Saints-pelin jälkeen jäljellä on enää kaksi ottelua, jotka Trojansin olisi pakko voittaa molemmat, mikäli se sattuisi häviämään tamperelaisille enemmällä kuin kuudella pisteellä. Samaan aikaan Saints ei saisi enää ottaa voittoja. Trojansin kannattaa siis keskittyä tulevaan matsiin huolella. Muuten edessä voi olla tasonmittausottelu I divisioonan voittajaa vastaan ja yhdessä pelissä voi tunnetusti käydä kuinka tahansa...

Teksti ja kuvat: Kari Toivonen

Ottelun kuvat
Ottelun tilastot