37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansista ei ollut Jaguaarien kesyttäjäksi

10.08.2009 klo 22:55

Trojansin jumbosija varmistui lopullisesti, kun Jyväskylän Jaguaarit kävi hakemassa helpot pisteet Urheilupuiston yläkentältä lukemin 14-44 (0-28). Vieraiden David Morgan keräsi yksinään 239 jaardia ja teki kaksi maalia. Trojansin ykkösnimi taas oli Mika Sevón, joka näytti mallia nuoremmilleen loistavilla kiinniotoillaan.

Trojansin kaasuttimessa oli roskia tai joku oli laittanut sokeria tankkiin, sillä kotijoukkue jäi ottelun alussa pahasti Jaguaarien jalkoihin. Vieraat siirtyivät nopeassa tahdissa 21-0 johtoon, ennen kuin Trojans sai oikeastaan mitään positiivista aikaiseksi. Jaguaarien ensimmäisen maalin juoksi pelinrakentaja Alex Relph omatoimisesti ja toinen oli Mikko Punkarin käsialaa Relphin yli 50 jaardin heittopelin päätteeksi. Kolmas maali oli lähtölaukaus illan tehomiehen David Morganin iltapuhteelle. Kaikkiin maaleihin lisäpisteet potkaisi sataprosenttisella varmuudella Perttu Ahila.

Toisella neljänneksellä Trojansin hyökkäys osoitti aavistuksenomaisia heräämisen merkkejä, mutta joka kerta, kun se oli pääsemässä iskuetäisyydelle, löytyi pelistä virhe tai sitten pallo päätyi vastustajalle syötönkatkon tai rähmäyksen seurauksena. Jaguaarit lisäsi vielä johtoaan pitkän heittopelin seurauksena syntyneellä Davis Morganin illan toisella maalilla ja Ahilan lisäpistepotkulla, Puoliajalle mentiin tilanteessa 0-28.

Trojans sai kolmannelle neljännekselle ryhtiä peliinsä ja Trojans-ikoni Mika Sevónin komeilla kiinniotoilla kotijoukkue pääsi kahden jaardin päähän Jaguaarien maalialueesta. Marques “Markku” Dailey viimeisteli lyhyellä rynnäköllään turkulaisten ensimmäiset pisteet. Erinomaisia otteita joka puolella palloa esittänyt Miko Ylikoski potkaisi lisäpisteen vakuuttavasti haarukkaan. Tilanne 7-28.

Tunnelma katsomossa kohosi hetkellisesti, mutta Jaguaarit palautti sen nopeasti peruslukemiin, kun David Morgan palautti aloituspotkun aina Trojansin 10 jaardin linjalle asti. Lisää kylmää vettä heitti pelinrakentaja Relph, joka juoksi itse illan toisen maalinsa. Ahila viimeisteli tihutyön lisäpistepotkullaan ja vierasjoukkue karkasi taas hiukan kauemmas.

Trojansin takaa-ajokin niistettiin heti alkuunsa, kun pelinrakentaja Billy Hart heitti seuranneella hyökkäysvuorolla pallon kenenkäs muun kuin Davis Morganin syliin. Jyväskyläläisillä riitti tuossa tuokiossa taas ilkamoitavaa, kun tällä kertaa Teemu Löllö kipitti Trojansin maalialueelle. Lisäpisteellä höystetty tilanne oli kolmannen neljänneksen kääntyessä kohti loppuaan jo 7-42.

Kolmannen neljänneksen lopussa nähtiin vielä surkuhupaisa episodi, jonka seurauksena peräti kolme pelaajaa passitettiin ulos kentältä. Jaguaarien ex-Trojans Harri Väyrynen kamppaili Trojansin Billy Hartin kanssa ja Kamran Osman tuli Hartin avuksi, samaan sakkiin iskeytyi myös Jaguaarien Henri Puromäki. Osman ja Puromäki ottivat oikeasti yhteen, ja ansaitsivat ulosajonsa, mutta Väyrynen oli epäonnisten olosuhteiden uhri ja tuli heitetyksi varsin kevyin perustein.

Viimeisellä neljänneksellä Trojans jatkoi pyristelyään ja onnistui vielä kaventamaan tilannetta ångströmin verran siedettävämmäksi Ville Veneen kopattua aivan maalialueen oikeassa kulmassa Hartin tarkan heiton. Ylikoski lisäsi tulokseen vielä pisteen potkullaan. Trojansin harmiksi Jaguaarit onnistui vielä illan päätteeksi säkittämään pelinrakentaja Hartin turkulaisten omalla maalialueella, josta sitä palkittiin kahdella pisteellä. Lopputulos Turussa 14-44.

Ottelun parhaina palkittiin Jaguaareilta David Morgan, joka keräsi joukkueelleen jaardeja juosten 44 ja heittopeleistä huimat 195 jaardia sekä nappasi syötönkatkonkin. Trojansin paras oli Mika Sevón, joka otti tärkeitä koppeja ja keräsi kuudella kiinniotollaan 61 jaardia. Maalikin oli lähellä jääden vain kahden jaardin päähän. Lisäksi sponsorien erikoispalkinnoilla palkittiin Ilkka Koiranen näyttävimmästä taklauksesta ja Miko Ylikoski kentän rennoimpana pelaajana.

Trojansin puolustuksen tukipilari oli jälleen kerran Ilkka Koiranen keräten 3+4 taklausta. Aikamoinen ihmemies oli myös Jaguaarien Eric Tupta, jolle merkittiin 5+2 taklausta syötönkatko ja kaksi peitettyä rähmäystä.

Tappio tiesi nyt auttamatta sitä, että Trojansin epäonninen kausi sai sinettinsä eli Turun jenkkifutisylpeys jämähti liigan hännille. Tämä tietää sitä, että Trojansin kohtalo ratkeaa vasta, kun liigalisenssejä seuraavan kerran jaetaan. Päävalmentaja oli kuitenkin varovaisen optimistinen sen suhteen, että ensi kaudellakin Trojans voisi pelata Vaahteraliigassa. Liigan kriteerit ovat sen verran tiukat muun muassa junioritoiminnan suhteen, että I-divisioonan joukkueilla tuskin on mahdollisuuksia niiden täyttämiseen. Hattu kannattaa kuitenkin pitää tiukasti kourassa ja suhtautua tilanteeseen sen vaatimalla nöyryydellä sekä toivoa hartaasti, että päävalmentajan oletus pitää paikkansa.

Trojansilla on vielä yksi ottelu pelaamatta ja vaikka siinä ei turkulaisittain olekaan panosta, kannattaa sitä silti tulla seuraamaan. Lauantaina poikkeuksellisesti jo kello 12.00 pelattava ottelu on nimittäin osa mittavaa Kustom Cycle Showta, joka valtaa koko Urheilupuiston tänä lauantaina. Vain viiden euron lipulla pääsee jenkkifutismatsin lisäksi tutustumaan upeisiin rakennettuihin moottoripyöriin ja hot rod -autoihin. Tapahtuman sponsorina on Laakeriteam Oy ja Milwaukee-työkalut.

Ottelun valokuvat kuvagalleriassa

Kari Toivonen