37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Roosters vei pisteet näytöstyyliin

15.08.2009 klo 17:03

Helsinki Roosters ei jättänyt Turku Trojansille vähäisintäkään mahdollisuutta yllätykselle, vaan vei viimeiset jaossa olleet sarjapisteet pääkaupunkiseudulle selvin 7-53 (0-34) numeroin. Kentän ehdoton hahmo oli Roostersin Survival Ross, joka viimeisteli kolme maalia.

Kauden viimeiseen runkosarjan kotiotteluunsa Trojans sai jällen runsaan yleisön, kun viime vuotiseen tapaan ottelua sponsoroivat Laakeriteam Oy ja Milwaukee-työkalut. Tällä kertaa jenkkifutisottelu oli osa isompaa tapahtumaa, jossa Urheilupuiston yläkentän alueella esiteltiin kymmenittäin toinen toistaan upeampia rakenneltuja moottoripyöriä ja autoja. Katsojamäärän arviointi oli hankalaa, koska osa yleisöstä oli paikalla koko ottelun ajan, osa taas näyttelyvieraita, jotka poikkesivat hetkeksi nauttimaan pelintunnelmasta. Koko tapahtumassa arvioitiin kuitenkin käyneen yli 1800 henkeä.

Itse ottelu oli kuin Trojansin koko kausi tiivistelmänä. Roosters, kuten useimmat muutkin tämän kauden vastustajat, karkasi nopeasti selvään johtoon ja Trojans hätyytteli useaan otteeseen maalialuetta, mutta epäonnistui tuottamaan mitään näkyvää tulostaululle. Ensimmäisellä neljänneksellä Trojansin maalialueella vierailivat Survival Ross ja Henri Myöhänen, toisella neljänneksellä Tommi Känsälä, Ross toistamiseen sekä Markus Lievonen. Potkaisijana Kari Hytösen poissa ollessa toiminut Lauri Pehu-Lehtonen onnistui lisäpistepotkussaan neljästi, jolloin lyhyellä matematiikalla saadaan puoliaikatulokseksi 0-34.

Trojansilla oli ottelun ensimmäisellä puoliskolla useita paikkoja pisteiden tekoon, parhaimpana yksin maalialueelle unohdetulle Juha Yli-Arvelalle heitetty syöttö, joka kimposi numeroista nurmeen. Kotijoukkue onnistui myös möhlimään pari muuta vastustajan 20 jaardin sisälle saatua hyökkäysvuotoa joko syötönkatkoihin tai erikoisiin pelivalintoihin. Parhaita pelisuorituksia Trojansilta esittivät Martti Välimaa säkittämällä pelinrakentaja Robert Johnsonin tärkeässä kolmannen yrityksen downissa sekä Ilkka Koiranen poimimalla rähmätyn pallon haltuunsa. Myös vanha kettu Mika Sevón osoitti, että reitit ovat hallussa ja pallot pysyvät näpeissä.

Kolmannella neljänneksellä nähtiin vain yksi maali. Se oli Survival Rossin tyylikäs soolojuoksu yli puolestakentästä maaliin. Viimeisellä neljänneksellä nähtiinkin sitten enemmän. Markus Lievonen otti helpon näköisesti kopin Trojansin maalialueella ja lisäsi Roosters-johdon lukemiin 46-0. Lisäpisteyrityksissä Trojans puolustus onnistui ottelun aikana useaan kertaan sotkemaan helsinkiläisten ajoitukset ja tälläkin kertaa lisäpiste jäi ajatuksen asteelle.

Trojansin lohdutusmaali syntyi viimeisen neljänneksen puolivälin tuntumassa, kun Billy Hart sai hetkeksi hyvän draivin päälle. Lyhyillä heitoilla maalialue lähestyi ja viimeisen niitin iskin Juha Yli-Arvela, joka runnoi kiinnioton jälkeen tarvittavat jaardit maalialueelle. Tässäkin ottelussa hyvin pelannut Miko Ylikoski kunnostautui myös potkaisijana ja kengitti lisäpisteen varmasti haarukkaan.

Trojans sai maalista virtaa ja onnistui pysäyttämään Roostersin maalia seuranneen hyökkäysyrityksen, mutta jälleen kaudelle tyypilliseen tapaan turkulaiset hölmöilivät puntin palautuksessa, jota ei koskaan tullut. Marques Dailey ei saanut potkaistua palloa pysymään sormissaan vaan koskettuaan siihen Roostersin pelaajien ahnaat kädet kietoutuivat pelivälineen ympärille erinomaisessa kenttäasemassa. Niinpä numeroita tulostaululla päästiinkin kohta korjailemaan, kun Tommi Känsälästäkin tehtiin kahden maalin mies. Lauri Pehu-Lehtonen taas sai kunnian olla ottelun viimeisen pisteen merkkauttanut pelaaja lisäpistepotkullaan. Lopputulos 7-53.

Ottelun parhaana palkittiin ansaitusti Survival Ross. Muita kotijoukkueen pelaajille varattuja mainintoja saivat Miko Ylikoski ja Mika Sevón, joka muuten teki vierailun myös puolustuksen endinä saalistaen tililleen myös yhden taklauksen.

Vaahteraliiga päättyi Trojansin osalta tähän, Roosters jatkaa vielä mitalipeleihin. Se, oliko tämä myös Trojansin viimeinen Vaahteraliigaottelu pitkään aikaan, selviää vasta myöhemmin.

Kari Toivonen