37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

D-Juniorit: Trojans- Roosters 18-22 (8-6)

05.09.2009 klo 15:40

Impivaaran hiekkatekonurmella koettiin todellinen trilleri lauantaina, kun oman lohkonsa voittanut Trojans kohtasi toisen lohkon kakkosena olleen Roostersin. Ottelu pysyi todellisena taisteluna viimeiselle minuutille saakka ja ratkesi lopulta pieniin virheisiin meidän puoleltamme ja onnistumisiin Roostersin puolelta.

Roosters aloitti pelin hyökkäysvuorolla. Roosters haki tuttuun tapaan nopeaa ratkaisua lähtien heti heittämään, mutta puolustus onnistui pysäyttämään ensimmäisen hyökkäyksen. Kättelyssä kävi selväksi, että Roosters oli tehnyt kotiläksynsä juoksuhyökkäystämme vastaan. Ottelun ensimmäinen maali syntyi kuitenkin Trojansille Mikael Kohon juoksemana ja kun Mathias Karlsson potkaisi vakaan varmasti lisäpisteen sisään, oltiin lukemissa 8-0. Roosters onnistui ennen puoliaikaa vielä polttamaan Trojansin takakentän pitkällä heitolla, mutta lisäpiseyritys epäonnistui, ja lukemat olivat siis 8-6 pelin puolivälissä.

Kolmas neljännes meni Roostersin johdolla ja he polttivat uudelleen takakentän taasen pitkällä heitolla kahdesti, kuitenkaan lisäpisteistä vain toisen onnistuessa. Niinpä oltiinkin jo huolestuttavassa tilanteessa 8-20. Kun Trojansin hyökkäysvuoro päättyi vielä safetyyn, ja lukemat venyivät jo 8-22 alkoi usko olla todella koetuksella.

Viimeisellä neljänneksellä Trojans heräsi kuitenkin taistelemaan. Puolustus pysäytti Roostersin yritykset juosta kelloa ja kolmannen yrityksen heitto päätyi Rasmus Blombergille, joka palautti sen aina Roostersin 10 jaardin linjalle. Eetu Kohon kopattua ruuhkassa pallon maalialueella Teemu Thorströmin heitosta, oli tilanne lisäpistepotkun onnistuttua 16-22. Edelleen Roosters pyrki juoksemaan kelloa pois, mutta puolustuksemme onnistui taklaamaan keskushyökkääjän omalla maalialueella, joten tilanteena oli 18-22 ja oma hyökkäyksemme sai vielä yrittää, kun peliaikaa oli alle kaksi minuuttia. Mikael Kohon pitkällä heiton kiinniotolla pääsimme aina Roostersin 20 jaardille, mutta Roostersin puolustus piti. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Roostersin pelinrakentaja kävi niiaamassa loput sekunnit kellosta ja Roosters saavutti ansaitun voittonsa.

Vaikka odotettu finaalipaikka ei nyt auennut kovasta työstä huolimatta, on turha jäädä tuleen makaamaan. Seuraavana Trojans käy kahden viikon kuluttua hakemassa pronssimitalit kaulaan. Kausi on aina parempi päättää voittoon kuin tappioon. Roostersille toivotan vilpittömästi onnea finaaliin.

Otto Junttila