37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans D-juniorit SM-pronssille 2009: Northern Lights-Trojans 12-22

21.09.2009 klo 17:15

Lähdimme Ouluun perjantai-illalla 21.05 ja olimme perillä noin 6.30 lauantaiaamuna. Kävimme rauhassa aamiaisella aseman lähellä sijainneessa hotellissa. Saavuimme Pateniemen kentälle hieman yhdeksän jälkeen. Ehdimme hyvin lämmitellä ja valmistautua itse ottelun alkaessa 11.30. Ottelun jälkeen ehdimme juuri käydä paikallisessa pikaruokalassa ennen junan lähtöä takaisin Turkuun. Sikäli reissu oli aikataulullisesti onnistunut, ettei missään vaiheessa ollut kiire, muttemme joutuneet myöskään kohtuuttomasti odottelemaan.

saitro091.jpg

Pronssiottelu Oulu Northern Lightsia vastaan oli taas tuttua tiukkaa vääntöä. Trojans ja Northern Lights ovat hyvin samantyyppisiä joukkueita ja siksi D-juniorien kohtaamiset ovat jo useana vuotena olleet ankaria tasaväkisiä voimanmittelöitä. Molemmat joukkueet ovat rakentaneet menestyksensä vahvaan juoksuun. Ottelu pelattiin hienossa säässä. Aurinko paistoi, mutta ilma oli sopivasti syksyisen viileä. Pieni tuulenvire ei vaikuttanut pelaamiseen.

Molempien joukkueiden ensimmäiset hyökkäysvuorot pysähtyivät puolustuksiin. Niin myös seuraavat. Uusia yrityksiä jaettiin molemmille, mutta tulostaulu pysyi nollilla. Odottava ilmapiiri repesi viimein, kun Oulun nopea ja vahva keskushyökkääjä voimakkaiden blokkien siivittämänä viimein yllätti Trojansin puolustuksen. Puolesta kentästä juostu peli keskeltä linjan läpi päätyi pujotellen puolustuksen ohi lopulta laitaa pitkin maaliin saakka. Lisäpisteyrityksen epäonnistuttua olimme 6-0 tappiolla. Oulun vahva ja hyvin pelannut puolustuksen linja ja tukimiehistö ei päästänyt Trojansia käyttämään tasaisen jauhavasti etenevää juoksua, vaikka muutama pitempi juoksupeli ottelussa nähtiin Trojansinkin puolelta.

Päätimme sekoittaa hieman pakkaa ja ottaa ilma-aseen käyttöön. Oululla olikin selvästi ongelmia pelkästään ryhmittymisessä neljän laitahyökkääjän muodostelmaa vastaan ja vastuualueet olivat hukassa. Oulu painotti kolmen laitahyökkääjän puolta ja heikolle puolelle muodostui selvä epätasapaino Teemu Thorströmin ja häntä vartioineen puolustajan välille. Tilaa löytyi ja Jaakko Tirkkosen nopean heiton jälkeen Thorström jätti jälkeensä loput puolustuksen takamiehet ja juoksi niin ikään puolesta kentästä maaliin saakka. Koko kesän tasaisen hallitusti pelannut Mathias Karlsson ei potkinut tälläkään kertaa ohi lisäpistettä ja niin puoliajalle mentiin lukemissa 6-8.

Oulu onnistui käynnistämään oman tasaisesti etenevän juoksupelinsä toisella puoliajalla. Vahva juoksu kuljetti Oulun aina Trojansin maaliviivan tuntumaan saakka. Puolustus kesti kaksi yritystä jaardin linjalta, mutta kolmannella päättäväinen Oulun hyökkäyksen linja vyöryi puolustuksen linjamme yli ja keskushyökkääjä taisteli pallon maaliin keskeltä antamatta tukimiestemme estellä. Lisäpisteen epäonnistuttua olimme jälleen takaa-ajoasemassa 12-8. Oulu ei aikonut tulla Thorströmin huijaamaksi uudestaan ja hänet tuplattiin kulmapuolustajan ja safetyn toimesta. Tämä jätti kolmen laitahyökkääjän puolelle mies-vastaan-miestä asetelman ja nyt olikin aika päästää Mikael Koho irti. Jaakko Tirkkonen löysi pitkällä heitolla laitaa pitkin pystyyn juosseen Kohon, ja kun lisäpiste tehtailtiin vakaan varmasti taas sisään, olimme johdossa 12-16.

Oulu ei luovuttanut, mutta alkoi selvästi väsyä. Juoksu ei enää tuonut jaardeja tai avannut isoja pelejä Oululle, ja heitot olivat läpi ottelun enemmän Trojansin puolustuksen takakentän, kuin Oulun omien laitahyökkääjien käsissä. Minuutit alkoivat käydä vähiin ja Oulu esitteli vielä muutaman hämäyspelin, mutta mikään ei auttanut. Omalla hyökkäysvuorollamme Jaakko Tirkkonen löysi vielä Mikael Kohon Oulun maalialueen takakulmasta yksinään noin 15 jaardin heitolla, ja lukemat kaunistuivat 12-22. Oulu onnistui tällä kertaa blokkaamaan potkun ja sitä seurasi näyttävä sirkus ja tilastoijan painajainen, kun palauttavat pelaajat eri joukkueista vuorotellen rähmäsivät palloa, sen kuitenkin pysähtyessä lopulta puolen kentän tuntumaan. Pelikello kävi armotta kohti loppua, eikä maalikaan olisi todennäköisesti enää pelastanut Oulua. Puolustus toi pallon takaisin hyökkäyksellemme kahden minuutin varoituksen kohdalla, mutta kellon pois juoksemisen sijaan pelasimme vielä heittoa, ja sinänsä tarpeeton riskinottomme kostautui syötönkatkona, ja Oulun hyökkäys pääsi marssimaan vielä kerran kentälle. Puolustuksemme teki edelleen työnsä ja hyökkäyksemme sai vielä pallon, joten Tirkkonen kulutti polvella loput sekunnit pelikellosta.

Oikeuslaitos saa harvoin kiitosta. Tasaväkisessä ottelussa kävivät ajoittain ylitunteikkaina niin pelaajat kuin valmentajatkin molemmista joukkueista. Siksi täytyy antaa erityismaininta ottelun tuomareille, jotka paitsi liputtivat tarkkanäköisesti kiinnipitämisiä, selkään blokkeja ja muita virheitä, muistivat että oikeus on sääntöjen ja oikeudenmukaisuuden summa. Parista ulosajosta huolimatta ottelu pelattiin pääosin, ja myös saatettiin loppuun, herrasmiesmäisessä keskinäisen kunnioituksen hengessä.

saitro091.jpg

D-junioreilla on pitkä kausi takana. Hannes Hyttisen luotsaama puolustuksemme pelasi loistavasti läpi kesän, eikä se yhdessäkään ottelussa antanut vastustajalle yli kolmea maalia, ja itse asiassa loi paljon pisteitä safetien ja maaliin saakka palautettujen syötönkatkojen kautta. Juoksu pysähtyi varmasti. Erityisesti puolustuksen linja erottautui edukseen niin juoksu-, kuin heittopuolustuksessakin. Rasmus Kevinin ja allekirjoittaneen koordinoima hyökkäys ei aina lunastanut odotuksia, mutta toisaalta hyökkäysfilosofiammekaan ei tänä kesänä tähdännyt suuriin lukemiin, vaan pitkiin tasaisiin hyökkäysvuoroihin ja pallon hallinnan kautta vastustajan väsyttämiseen. Saimme kesällä toivottua apua linjavalmennukseen Nevalaisen veljeksiltä, joiden valmennustyö hyökkäyksen linjan kanssa näkyi noususuhdanteisena kehityksenä, josta on hyvä jatkaa. Erikoisjoukkuepeleissä omat lisäpistepotkumme onnistuivat todella hyvin ja vastaavasti onnistuimme tehokkaasti estämään vastustajan yritykset.

Pelaajien suhteen tänä kesänä kasassa oli voittajajoukkue. Emme hävinneet kertaakaan - pari kertaa vain loppui aika kesken! Koimme kauden aikana kaksi niukkaa tappiota: Oulua vastaan runkosarjassa 6-0 ja Roostersille välierissä 18-22. Pelaajat eivät yhdessään ottelussa luovuttaneet tai lopettaneet pelaamista ennen kuin tuomarin pilli soi viimeistä kertaa. Ainoa kaivelemaan jäänyt asia on se, ettemme kesän kuluessa missään vaiheessa päässeet pelaamaan Porvoo Butchersia vastaan. Joukkueiden kokoonpano muuttuu joka vuosi, se on osa urheilua. Myös tämä joukkue hajoaa valtaosan pelaajista siirtyessä C-junioreihin ja osan jatkaessa D-junioreissa. Toivon että nyt mukana olleet pelaajat säilyttävät ja vievät eteenpäin sen asenteen ja hengen joka näkyi tänä kesänä kentällä, ja tekevät voittamisesta elämäntavan.

Otto Junttila