37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin A-nuorilla vaikea alku

28.03.2010 klo 21:39

Troijan nuoriso starttasi mestaruussarjansa Turun sateisissa ja kylmissä tunnelmissa. Kahtena kautena maailmanmestarin otteita näyttänyt A-joukkue taipui Steelersille kurjin lukemin (0-21). Lopputulos voitaneen selittää poikkeuksellisen tehokkaalla kuopiolaispelillä, sillä kotijoukkueen toimet olivat haparoinnista huolimatta jalkapalloa. Vaikka ongelmia olikin pallonhallinnassa, joutuivat vieraat työskentelemään omien pisteidensä eteen.

Ottelun ensimmäinen peli sai pelottavan käänteen, kun pitkäkyntinen punanuttu nappasi pelinrakentaja Joonas ”Danny” Anderssonin syötön ja toi pallon kahdenkymmenen jaardin tuntumaan. Puolustus kuitenkin painoi Terästyöläisiä taaksepäin ja miltei vuorostaan nappasi heidän syöttönsä viimeisellä yrityksellä. Päästyään uudestaan pallon haltijaksi hyökkäys aloitti hitaan mutta tasaisen matkan kohti vierasjoukkueen päätyä. Ensimmäisen neljänneksen lopussa kuopiolaiset säkittivät pelinrakentajamme kahdesti kaukana linjan takana ja voittivat roppakaupalla jaardinmittaa.

Välittömästi puolenvaihdon jälkeen Steelers tavoitti pitkällä syötöllä miehensä Troijan maalista. Lisäpisteyritys oli kohdallaan ja vieraat seitsemän pisteen johdossa. Aloituspotkun jälkeen koettiinkin melkoinen jännitysnäytelmä. Trojans ei saanut hyökkäystä kulkemaan ja joutui lentopotkutilanteeseen. Potku myöhästyi pahasti ja viime hetkellä ennen puolustajan väliintuloa pallo lähti lyhyelle lennolle, suoraan toisen puolustajan käsien ulottuville. Tämä kuitenkin missasi paikan mutta hypisteli pallon vapaaksi riistaksi. Käytyään puolen tusinan pelaajan sormenpäissä pallo päätyi takaisin Troijalle.

Hyökkäys ei ottanut kuitenkaan tuulta. Pallosta oli pakko luopua puolen kentän tuntumassa, ja Steelersin alati muuttuva hyökkäyskuvio toi heidät vain noin 17 jaardin päähän Trojansin maalista. Näimme hyvin epäsuomalaista jalkapalloa. Steelers yritti neljännellä yrityksellä potkumaalia näinkin kaukaa, vaikka uusiin yrityksiin oli vain pari jaardia. Potku oli tarkan oloinen, mutta jäi lyhyeksi.

Toisella puoliajalla korostui taktiikka, jossa Steelersin pieniraaminen mutta vikkelä numero 10 kipittää taklauksia väistellen puolustuksen läpi, usein vieläpä suoraan keskeltä. Toinen maali tulikin nopeasti kolmannen neljänneksen alussa, ja vei Steelersin 0-14 johtoon samaisen nopsajalan onnistuneella lisäpisteellä.

Satunnaiset epäonnistumiset olivat kotijoukkueen hyökkäyksen riesana. Puolustus onnistui tehtävässään paremmin ja onnistui kääntämään lähellä olleen maalin jo toiseksi, epäonnistuneeksi Steelersin potkumaaliyritykseksi. Kun hyökkäys livautti märän pallon jo toistamiseen puoliajalla vastustajalle, oli peli pelattu. Kuopion Metallimiehet marssittivat kolmannen kerran pallon pistetiskille ja hoitivat lisäpisteen moitteetta.

Tämänpäiväisen perusteella on aikaista sanoa mitään tulevasta. Nuorta joukkuetta vaivaa loukkaantumiset ja kova paine edellisten vuosien ilmiömäisestä menestyksestä. Osa viime vuosien jyristä on kasvanut ulos joukkueesta, joskaan ei tämänkään vuoden joukkue ole höyhensarjaa. On helpompi todeta, että Steelersilla on edessään hyvä kausi mikäli joukkueen pelottavan toimivaa konseptia eivät muut pysty murtamaan.

Valokuvia ottelusta nähtävänä Touchdown.fi-sivustolla

Jussi Hakokari