37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

C-Juniorit kauden avausvoittoon: Jaguaarit-Trojans 6-13

10.05.2010 klo 11:28

Kolikonheitossa Trojans oli onnekas ja kapteeni Jaakko Tirkkonen halusi katsastaa heti Jaguaarien hyökkäyksen kesäkunnon, ja niinpä Jyväskylä sai ensimmäisen aloituspotkun palautuksen. Jaguaarien erikoisjoukkuepelit toimivat todella hyvin ja ensimmäinenkin hyökkäysvuoro lähti heti omalta 40 jaardin linjalta. Vahvasti lähtenyt juoksu tyrehtyi kuitenkin ensimmäisten uusien yritysten jälkeen ja Jaguaarit luopuivat lopulta pallosta vapaaehtoisesti. Jyväskylän potkut onnistuivat todella hyvin niin kick offeissa kuin punteissakin, pakottaen Trojansin aloittamaan hyökkäysvuoronsa läpi ottelun syvältä omalta kenttäpuoliskoltaan, jolla oli ottelussa suuri merkitys.

Trojansin keskushyökkääjät Mikael Koho ja Tino Vainio muodostuivat päivän työmyyriksi ja lähtivät kuljettamaan palloa määrätietoisesti kohti Jaguaarien maalialuetta heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Jaguaarit pakottivat Trojansin kerran pelaamaan neljännen yrityksen puolen kentän tuntumasta, mutta uudet yritykset onnistuttiin saamaan ja lopulta Tino Vainio jyräsi pallon maaliin saakka. Tino vei pallon maaliin myös lisäpisteyrityksessä yhden pisteen arvoisesti. Näin Trojans johti ottelua 0-7.

Jaguaarit etenivät Trojansin lailla vahvalla juoksulla. He pääsivätkin vain muutaman jaardin päähän Trojansin maalialueelta. Päätös heittää tässä tilanteessa osoittautui ottelun kriittisimmäksi virheeksi numero yksi. Teemu Thorström kaappasi syötönkatkon omalla maalialueella ja palautti sitä vielä pitkän siivun oikeampaan suuntaan ja hyökkäysvuoro vaihtui. Seuraavaksi hyökättiin vuorotellen, lähinnä juoksemalla, kummankaan joukkueen saamatta kuitenkaan mitään valmista aikaiseksi.

Seuraavaa pistesuoritusta saatiin odottaa aivan puoliajan viimeiselle sekunnille. Trojansin hyökkäys eteni tasaisesti kohti Jaguaarien maalialuetta ja kahden minuutin varoituksen kohdalla olimme noin 30 jaardin päässä maalista. Jaguaarit pysäyttivät lopulta hyökkäyksen noin viiden jaardin päähän maalialueestaan kun peliaikaa oli alle minuutti. Thorströmin heitto Jaakko Tirkkoselle lipui maalialueella aivan sormenpäiden edestä hienosta heittäytymisestä huolimatta. Nopea heitto Martti Juhalalle oli Trojansin ainoa onnistunut heittopeli koko ottelussa, mutta tuotti vain noin kaksi jaardia puolustajan ollessa välittömästi tekemässä taklausta. Kun neljäskin yritys oli pelattu tulosta tuottamatta, jäi pelikelloon yhdeksän sekuntia ja Jaguaarien hyökkäys marssi kentälle. Jaguaarit päättivät lähteä hakemaan tasoitusta ja pelinrakentaja sinkosi omalta maalialueeltaan pitkän pommin kohti laidassa kiitävää vastaanottajaa kellon tikittäessä loppuun. Tämä muodostui kriittiseksi virheeksi numero kaksi. Teemu Thorström koppasi päivän toisen syötönkatkon puolesta kentästä ja vei sen pohjiin saakka tehden samalla ottelun voittomaalin. Lisäpisteyrityksen epäonnistuessa tilanne oli puoliajalla 0-13.

Palloa juostiin seuraavalla puoliajalla puolin sun toisin. Siinä missä Trojansin juoksu eteni tasaisesti, Jaguaarien onnistumiset syntyivät isoina ajoittaisina repeämisinä Trojansin puolustuksessa. Jaguaarit onnistuivat tekemään yhden maalin juoksemalla, mutta lisäpisteyritys blokattiin, joten lopulliseksi tulokseksi jäi 6-13.

Trojansin suurimmat ongelmat liittyivät hyökkäyksessä pallon rähmäyksiin. Vaikka sateessa pallon on liukas, on (ainakin) kahdeksan rähmäystä liikaa. Suurin osa saatiin toki takaisin omille, mutta jatkossa vastaava tilanne olisi aivan kestämätön. Pallonkantajan on otettava riskejä, mikäli haluaa tehdä isoja pelejä, mutta on myös tiedettävä koska suojata palloa kaksin käsin ja mennä suosiolla maahan. Monet rähmäyksistämme tapahtuivat tilanteissa, joissa uudet yritykset oli jo saavutettu. Puolustuksessa tarvitaan vielä lisää kurinalaisuutta; asennetta ja kovuutta ei puutu. Kaiken kaikkiaan puolustus pelasi hyvin. Hyökkäyksen on vielä pystyttävä viimeistelemään hyökkäysvuorot ja puurtamaan enemmän pisteitä taululle: ”Can’t work all day and not get paid” – kuten takavuosien edustusjoukkueemme vahvistus Jamal Allen aikoinaan totesi.

Valmistautuminen kauteen on ollut lyhyt. Talviharjoittelussa yhdistimme voimamme ABC-junioreiden osalta. Aloitimme treenaamaan puhtaasti C-junioriporukalla vasta A-junioreiden kauden jälkeen. Muutamilla tehoviikoilla ajoimme peruspelit sisään niin hyökkäykseen kuin puolustukseenkin. Tämä näkyi nyt niin pelikirjan kapeudessa, kuin vastuutehtävien tiedostamisen puutteissa, erityisesti puolustuksessa. Sääolosuhteet toivat toki omat rajoituksensa otteluun, mutta kesän kuluessa lisäämme pikkuhiljaa uusia metkuja pelaamiseemme. Iloisesta joukosta olivat vielä poissa isoista miehistä Oskarit, eli Rantanen ja Pekonen, joten linjamiehemme joutuivat puurtamaan isolla sydämellä molempiin suuntiin - ja suoriutuivat tehtävästään erinomaisesti. Keskushyökkääjä/tukimies-akselilta puuttuivat vielä kokeneet kehäketut Niko Bragge ja Waltteri Varjokivi. Odotamme myös kuulumisia Sebastian Valtakarilta, joka palaa high school- futista vuoden pelanneena Suomeen lähiaikoina.

Seuraavana on kahden viikon kuluttua vastassa viime kesän C-junioreiden hopeamitalistijoukkue Oulu Northern Lights vieraissa. Monipuolistamme kuluvien viikkojen aikana hieman hyökkäystämme Oulua varten ja pistämme isompaa vaihdetta silmään.

Otto Junttila