37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Seikko Vennelä pitkälle sairauslomalle

17.05.2010 klo 11:18

Trojansin puolustuksen näkyviin hahmoihin kuuluva kulmapuolustaja/takamies Seikko Vennelä sai harjoituksissa vatsakalvon repeämän, jonka paraneminen voi viedä jopa kahdeksan viikkoa. Seuraavassa Seikon omat kommentit asian tiimoilta

Vamma syntyi pelinomaisessa harjoitteessa, jossa hyökkäys hioi kuvioitaan. Yritin päästä taklaamaan pallonkantajaa, kun samaan aikaan toinen puolustaja taklasi pallonkantajasta ohi ja osui suoraan minua vatsaan hartiallaan. Kaiken kaikkiaan epäonnekas tilanne, jossa kenessäkään ei ole syytä. Rapatessa roiskuu. 

Taulukosta otettu parantumisaika on kahdeksan viikkoa, mutta kontrollikuvaukset kertovat sitten tarkemmin missä mennään. Olo on tällä hetkellä hyvä, joten olen erittäin optimistinen sen suhteen, että yli kahdeksan viikon emme ainakaan mene. Heti kun lääkärit antavat luvan liikkumiseen, aloitan treenaamisen jotta olisin mahdollisimman hyvässä kunnossa loppukautta ajatellen.

Fiilikset ovat odotetusti huonot. Koko talvi tuli treenattua ja takana on mm. rankka leirikausi maajoukkueen mukana. Pystyin olemaan koko talven terveenä ja treenaaminen oli menossa hyvään suuntaan. Kesän osalta ennalta asettamani tavoitteet ovat vielä suurilta osin tavoitettavissa, joten se motivoi kuntoutuksessa ja pelikunnon takaisin hankinnassa. Yritän nyt saada itseni kuosiin jotta pystyisin auttamaan Trojansia loppukauden tärkeissä peleissä ja pelaamaan sillä tasolla, että maajoukkueen valmentajat näkisivät minut myös kykeneväisenä edustamaan Suomea kesän EM-kisoissa Saksassa.

Viime kausi jäi kaivertamaan

Viime kausi jätti niin paljon hampaan koloon, että alkukauden missaaminen tuntuu erittäin turhauttavalta. Tuntuu siltä, että meillä on koko joukkueella todistelemista ja viime vuosien laskusuhdanteen kääntäminen on ykkösprioriteetti. Olisin ehdottomasti halunnut olla mukana alkukaudesta lähtien.

Jännittää nyt jätkien puolesta varsinkin kun kauden viidestä ensimmäisestä ottelusta neljä on sellaisia joukkueita vastaan, joiden kanssa uskon loppukaudesta käytävän tiukkaa taistelua jatkopeleistä. Heti ensimmäinen ottelu Jaguaareja vastaan on tärkeä. Kyseessä on muutenkin mielenkiintoinen ottelu, sillä pitkästä aikaa vastakkain ovat kahden kotimaisen pelinrakentajan johtamat hyökkäykset. Täytyy vielä tässä välissä korostaa, että Trojansilla on mielestäni Vaahteraliigan paras kotimainen pelinrakentaja. Yleisöllä on mitä odottaa. Joonas Anderssonilla on monta kohdetta ja uskon Trojansin palaavan hyökkäyksen osalta vanhaan kunnon ilmasirkukseen. 

Itse yritän auttaa joukkuetta esimerkiksi olemalla ylimääräinen silmäpari kentän laidalla ja auttamalla jätkiä huomaamaan asioita, joita kentällä ollessa ei näe. Uskon ettei paljoa korjattavaa jää, sillä takakenttä tuntuu olevan hyvässä kuosissa.

Uudet kuviot motivoivat

Alkukauden poissaolossa on positiivisiakin puolia. Pystyn tulemaan kentille levänneenä ja freesinä siinä vaiheessa, kun monta raskasta peliä on jo takana. Yhteisen sävelen löytäminen Trojansin muun puolustuksen kanssa ei tule olemaan hankalaa, sillä minulla on nyt reilusti aikaa opetella pelikirjoja. Lisämotivaatiota pelikirjan sisäistämiseen tuo pelipaikan muutos, sillä olen siirtynyt puolustuksen takakentällä keskustasta laitaan, kulmapuolustajan tontille. Uuden pelipaikan lainalaisuudet on turvallisempaa opetella ensin rauhassa paperilla. Odotan innolla kentälle pääsyä ja uusien haasteiden kohtaamista. Kulmapuolustajan rooli antaa tietyissä pelitilanteissa enemmän vapauksia tehdä pelejä kuin safetyn vastaava. Toivottavasti niitä pelejä tullaan näkemään loppukaudesta. 

Toivotan Trojansin pelaajille treenimotivaatiota sekä tahtoa peleihin! Kaikki pelit ovat voitettavissa ja sota ei yhtä miestä kaipaa! Jokaisen pelaajan tulee tehdä "tepsit" ja pelata jokaisessa matsissa jopa yli oman tasonsa!

 

Laitahyökkääjille vielä tiedoksi, että kun palaan saikulta niin minulla on parin kuukauden adrenaliinit käyttämättä, treeneissä nähdään!

Maksavat katsojat toivotan myös yläkentälle, tulkaa peleihin! On siellä nähtävää vaikka minä en siellä olisikaan (tai ehkä juuri siitä syystä)

Toivotamme Seikolle pikaista paranemista.

Kari Toivonen