37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Jaguaarien jenkit liikaa taistelevalle Trojansille

22.05.2010 klo 17:26

Trojans aloitti ottelun hermostuneesti ja kotijoukkue ehti jo 13-0 johtoon, ennen kuin turkulaiset saivat juonesta kiinni. Jaguaarien pisteiden teon aloitti Lukkes Gilgan. Perttu Ahila koppasi ensin Santeri Supin lyhyen heiton ja kuljetti sen puolesta kentästä syvälle Trojansin kenttäpuoliskolle, josta Gilgan sitten viimeisteli seuraavassa pelissä maalin. Toisesta maalista vastasi Jaguaarien toinen amerikkalaispelaaja James Peres. Pitkästä heittopelistä syntyneen maalin jälkeisen lisäpisteyrityksen Trojans onnistui blokkaamaan.

Gilganin maalin jälkeen Trojans syttyi pelaamaan ja keskushyökkääjänä toiminut Miko Ylikoski kuljetti palloa tyylikkään varmasti. Trojansin kauden ensimmäisen maalin juoksi pelinrakentaja Joonas Andersson kaventaen QB keepillä tilanteeksi 13-6. Trojansin puolustus pysäytti pian tämän jälkeen jyväskyläläisten hyökkäyksen ja Jaguaarien epäonnistuneen puntin ansiosta turkulaiset pääsivät aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa herkullisesta asemasta. Miko Ylikoski rynni Trojansin tilanteeseen 13-12 ja sama mies vei kahden pisteen lisäpisteyrityksen päätteeksi Trojansin johtoon 13-14.

Dany
Joonas "Dany" Andersson junaili Trojansille kauden ensimmäiset pisteet.

Trojans ei päässyt juhlimaan johtoaan kauaa, sillä heti seuraavalla hyökkäysvuorolla ja sen ensimmäisessä pelissä Supi löysi James Perezin vapaana oikealla laidalla. Peres juoksi pallon maaliin ja vei kotijoukkueen jälleen johtoon. Kahden pisteen yritys epäonnistui ja tilanne nyt 19-14. Jaguaarit sai vielä aivan neljänneksen lopussa erinomaisen tilaisuuden lisätä johtoaan, mutta Trojansin puolustus torjui lähentelyt ja tilanne 19-14 jäi puoliaikatulokseksi.

Vene
Ville Vene poimi koppeja pitkin päivää. Tässä syntyy Trojansin kavennus.

Toisella puoliskolla Lukkes Gilgan kasvatti Jaguaarien johdon 25-14, palautettuaan Trojansin punttipotkua 60 jaardia maaliin asti. Lisäpisteet jäivät jälleen saamatta. Trojans ei hätääntynyt vaan piti yllä hyvää liikettä, vaikka joutuikin tekemään omien pisteidensä eteen tuplasti työtä Jaguaareihin verrattuna. Trojansin oma kotijenkki Johnell Wyatte orkestroi turkulaisten kavennuksen. Pelinrakentaja Andersson heitti pallon sivulle Johnellille, joka heitti aivan sivurajan tuntumasta sen Ville Veneelle, joka liimasi soikion näppeihinsä ja harppoi maaliin asti. Lisäpisteyrityksessä Jaguaarit torppasi Ylikosken ennen maaliviivaa, joten tilanne jännittävä 25-20

Supi
Jaguaarien Santeri Supi postitti pallon toistuvasti samoihin osoitteisiin – amerikkalaisille laitahyökkääjilleen.

Viimeisellä neljänneksellä Jaguaarien Perez teki illan toisen maalinsa Santeri Supin tarkasta syötöstä lisäten kotijoukkueen johtoa turvallisemmaksi. Lisäpistepelissä ei taaskaan onnistuttu, joten tilanne 31-20. Trojans pääsi aivan pelin lopussa vielä jaardin päähän Jaguaarien maalialueesta, mutta kotijoukkue onnistui estämään turkulaisten lähentelyt ja 31-20 jäi lopputulokseksi. Ottelun parhaina palkittiin Trojansilta laitahyökkääjä Ville Vene ja Jaguaareilta linjassa raatanut Joonas Raatikainen.

Trojansin kausi alkoi tappiolla, mutta kun muistaa, että viime kaudella ei Trojans tehnyt yhdessäkään ottelussa enempää kuin 14 pistettä, näyttää tilanne huomattavasti valoisammalta. Omat virheet olivat tänään ratkaisevassa roolissa, joten kun ne saadaan jatkossa eliminoitua ja loput amerikkalaispelaajat vihdoin viimein Suomeen, voi tästä kaudesta tulla turkulaisittain varsin mielenkiintoinen.

Kuvia ottelusta

Kari Toivonen