37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

C-juniorit taas tiukkaan voittoon: NL-Tro 6-12 (6-0)

24.05.2010 klo 11:56

Ottelun alku ei vaikuttanut turkulaisittain lupaavalta. Ratatöiden takia juna oli tunnin myöhässä ja pelaajat joutuivat ryntäämään peliin vähäisin valmisteluin. Paitsi fyysinen, niin myös henkinen valmistautuminen jäi näin toteutumatta. Ottelun alku olikin Trojansilta sekava ja hermostunut. Oulu oli puolestaan hyvin valmistautunut ja täysin tulessa molemmin puolin palloa. Oulu tiedettiin fyysisesti kovaksi, mutta yhdistettynä pitkänmatkalaisten silminnähtävään apaattisuuteen näytti hetken aikaa, että Trojans tulee jäämään jyrän alle ja ottelu ratkeaa jo alkumetreillä.

Oulu sai ensimmäisen hyökkäysvuoron. Vaikka NL tiedettiin vahvaksi nimenomaan linjan ja keskushyökkääjien osalta, tuli kuitenkin 7-8 jaardin keskiarvolla etenevä vahva juoksu yllätyksenä. Muutamien uusien yritysten jälkeen puolustus onnistui pysäyttämään kuitenkin Oulun, ja Trojans sai ensimmäisen hyökkäysvuoronsa.

Ensimmäisen hyökkäysvuoron ensimmäisellä yrityksellä Oulun tukimies onnistui ampumaan linjan läpi sellaisella nopeudella ja voimalla, että keskushyökkääjä Mikael Koho ehti hädin tuskin saada pallon pelinrakentajalta, ennenkuin hänet ajettiin täysin pystyyn aloituslinjan takana. Pallo irtosi iskun voimasta vapaaseen jakeluun ja Oulu onnistui peittämään sen itselleen. Trojansin pelaajien kasvoilta saattoi lukea kysymyksen: Mitä täällä oikein tapahtuu?

Oulun hyökkäys palasi siis kentälle hyvästä kenttäasemasta jatkamaan siitä mihin jäi. Maali tässä kohtaa olisi merkinnyt isoa henkistä yliotetta oululaisille. Turun puolustus onnistui kuitenkin pitämään. Pieni valonpilkahdus nähtiin Trojansin seuraavalla hyökkäysvuorolla, kun Juuso Mäkinen nappasi yli neljäkymmentä jaardia pitkän heiton Thorströmiltä ja peli heilahti kerralla toiselle puolelle kenttää. Samalla alkoi käydä kuitenkin selväksi, ettei Trojans etenisi tässä pelissä juoksemalla. Hyökkäyksen muuttuminen täysin yksipuoliseksi on aina vaarallista ja helpottaa puolustuksen työtä. Toisaalta olemme myös tottuneet tällä ryhmällä epärealistisen koviin juoksukeskiarvoihin, jotka Oulu onnistui nyt pitämään lähempänä normaalia. Niin tai näin, ottelussa ottivat tärkeitä koppeja Juuson lisäksi myös muun muassa Eetu Koho, Martti Juhala ja Tino Vainio pitäen ketjut liikkeessä ja Oulun takakentän hereillä.

Trojansin hyökkäys kulki läpi ottelun hyvin vastustajan kolmenkymmenen jaardin kohdalle. Sitä lähemmäs NL ei turkulaisia päästänyt. Trojans ei joutunut punttaamaan kertaakaan ottelussa, mutta kerta toisensa jälkeen Oulu onnistui pysäyttämään pelatut neljännet yritykset omalla kenttäpuoliskollaan kriittisissä kohdissa. Oulun hyökkäys eteni jyräämällä kovalla juoksukeskiarvolla, kun taas Turun etenemisen elinehtona olivat onnistuneet heitot. Ensimmäisellä puoliajalla ainoastaan Oulu onnistui puskemaan pallon maaliin saakka kerran ja lisäpisteyrityksen epäonnistuessa mentiin tauolle lukemissa 6-0.

Toinen puoliaika kulki pitkälti samalla sapluunalla. Trojans alkoi kuitenkin pikkuhiljaa heräillä ja päästä omaan pelirytmiin kiinni. Kauniissa keväisessä säässä alkoi futis olla taas hauskaa ja katseeseen alkoi ilmaantua tuttua terävyyttä. NL onnistui kuitenkin edelleen pysäyttämään Turun hyökkäysvuorot viimeistään red zonella ja piti ratkaisevat yritykset. Puolustuksen puolella Trojansista erottautui edukseen tukimies Tino Vainio pysäyttäen Oulun juoksuyrityksiä ja keräsi eniten soolotaklauksia päivän aikana. Oulun aggressiivinen pelityyli yhdistettynä materiaalin kapeuteen alkoi ottelun edetessä näkyä väsymisenä. Oulun hyökkäys oli täysin juoksun varassa, joka alkoi hiipua toisella puoliajalla.

Oulu johti peliä aivan viimeisille minuuteille saakka. Lopussa alkoi kuitenkin tapahtua. Jälleen kerran NL pysäytti Trojansin hyökkäyksen Oulun kahdenkymmenen jaardin kohdalle ja alkoi näyttää siltä, että Oulu juoksee kellon loppuun. Turun puolustus sai kuitenkin kaivettua pallon Oulun keskushyökkääjältä ja Waltteri Forsbom onnistui peittämään rähmäyksen. Trojans pääsi hyökkäämään hyvästä kenttäasemasta, kun peliaikaa oli alle kaksi minuuttia. Pallo saatiin kuljetettua muutamalla juoksulla noin jaardin päähän maalista, ja Trojans otti aikalisän. Kuvaavaa on että Oulun puolustus onnistui puskemaan keskeltä läpi yritetyn juoksun miinuksille, ja Turku otti toisen aikalisän. Keskeltä yritettiin taas, mutta tukossa se oli edelleen. Keskushyökkääjä Tino Vainio löysi kuitenkin päivänvaloa laidasta ja juoksi voimalla tasoitusmaalin, kun pelikelloon jäi vain 40 sekuntia aikaa. Lisäpisteyritys epäonnistui ja tilanne oli tasan 6-6.

Pelissä nähtiin aikamoinen spektaakkeli, kun Oulu pääsi yrittämään vielä hyökkäystä puolesta kentästä hyvän aloituspotkun palautuksen jälkeen. HB pass-tyyppinen kikkapeli ei hämännyt Jaakko Tirkkosta, joka nappasi syötönkatkon omalta neljänkymmenen jaardin kohdalta ja lähti palauttamaan sitä voittomaali silmissään. Tirkkonen juoksi itä-länttä lukien hyvin blokkeja, taisteli irti taklauksista ja loikki maassa makaavien pelaajien yli. Hetken jo näytti siltä että uskomaton suoritus päätyy todella maaliin saakka, mutta lopulta hänet saatiin taklattua noin viidentoista jaardin päähän maalista. Pelikelloon jäi 10 sekuntia. Trojansin epäonnistuneen heiton jälkeen oli jäljellä kaksi sekuntia. Koska Oulu asetti maalialueelleen varmat pallohaukat, lähdimme hakemaan juoksupeliä, joka kuitenkin pysäytettiin. Varsinainen peliaika päättyi siis tasalukemiin 6-6.

Seurasi uusi kolikonheitto ja Trojans oli onnekas saaden ensimmäisen hyökkäysvuoron jatkoajalla. Heittäen ja juoksemalla palloa kuljetettiin tasaisen tappavasti kohti Oulun maalia. Keskushyökkääjä Mikael Koho pääsi ottelun lopulla kovaan vauhtiin ja sama meno jatkui jatkoajalla. Voittomaali syntyi Mikael Kohon tehtailemana ja pitkä päivä oli viimein ohi - voitokkaasti.

Sanotaan, että tiukat ottelut kasvattavat luonnetta. C-junioreissa näyttävät tasoerot olevan tänä kesänä hyvin pienet. Taistelutahto, peräänantamattomuus, joukkueena pelaaminen, omien virheiden minimointi ja vastustajan virheiden armoton hyväksikäyttö eivät olleet taaskaan vain fraaseja, vaan erottajina voiton ja tappion välillä. Voitto ei merkitse kaikkea, mutta halu voittaa merkitsee. Kaikki pelaajat molemmista joukkueista antoivat varmasti ottelussa kaikkensa ja voivat kulkea pystypäin, mutta toki voittajan on lopulta helpompi hymyillä. Oulu ansaitsi jälleen kunnioituksemme uskomattoman kovalla pelaamisellaan.

Hengähdystaukoa ei juuri anneta, kun seuraavaksi vastaan asettuu kahden viikon kuluttua Roosters vieraissa. Helsinkiläiset ovat kauden ennakkosuosikkeja, ja koitos tulee olemaan todellinen kuntomittari molemmille joukkueille. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, tullaan Trojansin heittopuolustus testaamaan todenteolla ensikertaa tänä kesänä.

Otto Junttila