37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Omat virheet Trojansin tuho Lappeenrannassa

29.05.2010 klo 16:24

Trojans kohtasi Lappeenrannan Rajaritarit lauantaina Kimpisen urheilukentällä Vaahteraliigan toisen kierroksen ottelussa. Puolustus piti Trojansin pelissä mukana viimeiselle neljännekselle asti, mutta turkulaisjoukkueen omat hyökkäyspään virheet estivät sitä pääsemästä tulostaululle. Rajaritarit vei lopulta voiton pelitilanteisiin nähden turhan suurin numeroin 26-6 (10-0). Trojansin uudet vahvistukset olivat ottelun valopilkkuja.

Trojansin alku peliin oli lupausta herättävä, kun Miko Ylikoski katkaisi Rajaritarien pelinrakentaja Mackenzie McGradyn syötön. Turkulaiset eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään tilannetta. Sen sijaan kotijoukkueen Markku Luoto nähtiin hetkeä myöhemmin tanssahtelemassa Trojansin maalialueella. Janne Kalpion lisäpistepotkun jälkeen tilanne 7-0.

Eric Allen
Eric Allen nappasi pari sensaatiomaisen upeaa koppia, vaikka pelasi käytännössä unissaan saavuttuaan otteluun lähes suoraan lentokentältä.

Turkulaiset pääsivät itsekin ottelun toisella neljänneksellä kolkuttelemaan Rajaritarien maalialueen portteja, kun Sami Toivonen haali haltuunsa naapurin rähmäämän pallon. Trojansin hyökkäys iski kuitenkin kerta toisensa jälkeen turhaan päätään kotijoukkueen puolustuksen muodostamaan seinään. Neljännellä yrityksellä pallo ylitti jo turkulaisten mielestä maalilinjan, mutta tuomariston pitkän palaveroinnin tuloksena hyökkäysvuoro vaihtui Rajaritareille.

Puolessa välissä toista neljännesta Rajaritarit pääsi murjomaan itsensä Trojansin rangaistusten auttamana iskuetäisyydelle valkopaitaisen vierasjoukkueen maalialueesta, mutta turkulaisten puolustuksen väkevän taistelun ansiosta kotijoukkue joutui tyytymään tällä kertaa vain potkumaaliin.

Salonen painii
Taistelu humppakaupunki Lappeenrannassa oli rankkaa kuin yrittäisi viedä satakiloista daamia höyläämättömällä tanssilattialla. Janne Salosen partneri on eri mieltä koreografiasta.

Hiukan ennen puoliaikaa päävalmentaja Pauli Ojanen päästi siihen asti vain puolustuksessa pelanneen uuden vahvistuksen, Eric Allenin irti myös hyökkäyksen puolella ja heti alkoi tapahtua. Pelinrakentaja Joonas Anderssonin tarkka heitto tavoitti Allenin aivan Rajaritarien maalialueen tuntumassa, kun puoliaikaan oli vain 16 sekuntia. Pitkäraajainen Allen kurotti kädellään palloa kohti maalilinjaa, mutta jäi vajaan jaardin päähän. Trojans masinoi hyökkäyksen pystyyn salamavauhtia kellon yhä käydessä ja saikin aikaan muutaman yrityksen, mutta aika ei kuitenkaan riittänyt kavennuksen tekemiseen ja tauolle mentiin lukemissa 10-0.

Kolmannella neljänneksellä Rajaritarit lisäsi vielä johtoaan potkumaalilla, kunnes neljännen neljänneksen puolella Trojanskin onnistui pääsemään tulostaululle. Trojans taisteli tiensä syvälle Rajaritarien alueelle, josta erinomaisesti pelannut keskushyökkääjä Miko Ylikoski kantoi pelivälineen vihdoin viimein maalialueelle. Lisäpisteitä yritettiin uhkarohkeasti pelaamalla kahta, mutta siinä epäonnistuttiin. Tilanne taululla 13-6.

Miko Ylikoski
Miko Ylikosken rahtiliikenne vastasi pallon kulusta maanpintaa pitkin. Lauri Niiranen #13 yrittää roikkua puskurissa jäniksenä.

Trojansin takaa-ajo kaatui omiin virheisiin. Viimeisellä neljänneksellä pallo menetettiin niin syötönkatkon kuin rähmäyksenkin takia kotiojoukkueelle, joka rankaisi molemmista viimeistellen loppunumeroiksi 26-6.

Trojans sai otteluun mukaan viime tingassa kolme uutta pelaajaa, laitahyökkääjä/takamies Eric Allenin, takamies Byron Dinterin sekä Trojansin A-nuorissa pelanneen amerikkalaisenTom Skoczylaksen. Koko kolmikko liittyi joukkueeseen ilman ensimmäisiäkään yhteisiä harjoituksia, mutta kaikki osoittautuivat erinomaisiksi vahvistuksiksi. Allenin kiinniotot aivan uskomattoman tiukoissa paikoissa olivat ottelun parasta antia turkulaisittain.

Byron Dinter
Byron Dinter onnistui Trojans-debyytissään erinomaisesti.

Viime vuoteen verrattuna Trojansin esitykset kahdella ensimmäisellä Vaahteraliigakierroksella ovat tappioista huolimatta olleet aivan eri planeetalta. Molemmissa otteluissa Trojans eteni kentällä lähes tarkalleen saman verran kuin vastustajakin, Lappeenrannassa jopa enemmän. Anderssonin heittotarkkuus on ollut hyvällä tasolla ja puolustus on pitänyt joukkueen mukana viime hetkille asti. Ongelmana ovat omat virheet ratkaisevilla hetkillä, juuri silloin, kun pitäisi tehdä pisteitä.

Kokemattoman ja pitkässä tappioputkessa olevan joukkueen pitää nyt oppia voittamaan. Siihen on nyt pitkästä aikaa kaikki edellytykset olemassa, kunhan vain hölmöilyt saadaan kuriin. Lauantain ottelussakin tuomariston ratkaisuista natkuttaminen söi aivan liian paljon energiaa ja suuntasi ajatukset vääriin asioihin. Fokus omaan tekemiseen ja päälle ahkeraa harjoittelua, niin kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Linkki: Lisää kuvia ottelusta täällä!

Alla video Trojansin ainoaksi jääneestä maalista.


Kari Toivonen