37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans parantaa otteitaan, Butchers silti parempi

06.06.2010 klo 11:37

Butchers siirtyi ottelussa johtoon heti ensimmäisellä minuutilla kolmen pelin jälkeen, kun pelinrakentaja Robert Johnsonin heitto tavoitti maalialueella Henri Myöhäsen. Trojans ei nopeaan maaliin kuitenkaan murtunut vaan Johnell Wyatten juoksuilla ja Joonas Anderssonin nopeilla heitoilla sekä puolustuksen vahvalla pelillä turkulaiset pysyivät mukana kuvioissa. Paremmalla viimeistelyllä numeroita olisi ollut mahdollista saada tulostaulullekin asti.

Toisella neljänneksellä Butchersin puolustus sai luotua enemmän painetta ja kotijoukkueen Marko Luoma sai taklattua pallon irti Wyatten hallusta. Santtu Äyräväinen poimi lelun ja vei Butchersin kahden maalin johtoon.

Kotijoukkue lisäsi ottelun toisella puoliskolla johtoaan Kari Hytösen potkumaalilla, ennen kuin Trojans pääsi itsekin tulostaululle. Joonas Anderssonin pitkä heitto jäi Eric Allenin tartuntaelimiin ja Johnell Wyatte kampesi hetkeä myöhemmin itsensä Butchersin maalialueen viivan ylitse. Ilkka "Disco" Marja-aho potkaisi varmasti lisäpisteen ja kavensi tilanteeksi 17-7.

Turkulaisten ilo kavennuksesta jäi lyhyeksi, sillä heti maalia seuranneesta aloituspotkusta Joe Brisco palautti pallon päätyyn asti ja lisäpistepotkunkin onnistuttua päädyttiin lopputulokseksi jääneeseen 24-7 tulokseen.

"Tälläkin kerralla kompastuttiin omiin virheisiin", summasi päävalmentaja Pauli Ojanen. Hyökkäys kuljettaa palloa kentällä varsin mallikkaasti, mutta kun tulee aika päättää hyökkäys maaliin, alkavat vaikeudet. "Eteenpäin on kuitenkin menty ja henki joukkueessa on hyvä" kiitteli Ojanen joukkuettaan.

Butchers keräsi ottelussa 230 jaardia ja Trojans 163. Suurin osa kummankin joukkueen jaardeista syntyi heittopeleistä, vaikka Trojans pyrkikin kantamaan palloa yli puolet yrityksistään. Kiinniotoilla eniten jaardeja keräsivät Eric Allen ja Ville Vene. Trojansin taklaustilaston kärjessä komeilivat Byron Dinter ja Sami Toivonen.

Trojansin kausi on käynnistynyt kolmella tappiolla, mutta tällä kertaa tappiot ovat tulleet hyvällä pelillä. Tuloksellisesti tämä ei tietenkään juurikaan lämmitä, mutta antaa kuitenkin lupauksia paremmasta tulevaisuudesta. Voittojakin tällä pelillä on lupa kauden mittaan odottaa.

Trojansin ongelmat tällä kaudella ovat olleet enemmän organisaation kuin kentän puolella. Hankalaan paikkaan tulleet henkilövaihdokset sotkivat kuvioita ja joukkueen kokoaminen kärsi niin taloudellisista kuin aikataulullisistakin syistä. Ulkomaalaisvahvistusten hankkiminen venyi niin myöhäiseen vaiheeseen, että kauden onnistumisen kannalta tärkeissä kahdessa ensimmäisessä ottelussa joukkue ei ollut vielä täydessä iskussa.

Seuraava ottelu on vihdoin viimein kotiottelu, jossa Trojansin vieraaksi saapuu niin ikään kolmella tappiolla kautensa aloittanut Tampere Saints. Tarkempi otteluennakko tästä kamppailusta ilmestyy sivuille ensi viikon aikana. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää tiensä Urheilupuiston yläkentälle kannustamaan Trojansia kauden ensimmäiseen voittoon.

Kari Toivonen