37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

C-juniorit: Roosters – Trojans 8-13 (0-13)

07.06.2010 klo 13:18

Aurinko paistoi ja ruoho oli vihreää Helsingissä sunnuntaina. Koulujen päätösviikonloppu verotti odotetusti väkeä ja Turusta lähtikin reissuun vain ”likainen tusina” pelaajia. Muun muassa linjapelaajia oli mukana vain kaksi, joten jouduimme siirtämään keskushyökkääjiä ja laitahyökkääjiä hieman vieraammille pelipaikoille. Kokeneella ryhmällä siirrot tapahtuivat kuitenkin kitkattomasti ja hyvällä asenteella.

Trojans aloitti pelin hyökkäysvuorolla. Roosters toi kahdeksan puolustajaa boxiin heti kättelyssä ja pysäyttikin Trojansin juoksuyritykset vakuuttavasti. Samalla takakentälle jäi vain kolme puolustajaa ja Trojansin hyökkäyksessä aiemmista peleistä poiketen tasaisen etenemisen sijaan merkittäviksi nousivat pitkät onnistuneet heitot. Eetu Koho löysi itsensä maalialueelta Teemu Thorströmin yli 60 jaardin heiton päätteeksi jo ensimmäisellä hyökkäysvuorolla. Lisäpisteen koppasi Jaakko Tirkkonen yhden pisteen arvoisesti, joten tilanne oli 0-7 heti kättelyssä.

Roosters ei juurikaan edes yrittänyt juosta palloa. Ehdottomasti paras pelaaja punahilkkojen puolelta olikin pelinrakentaja, jonka heitoissa oli otetta ja tarkkuutta ihailtavasti. Viisaasti Roosters vältti heittämästä pitkiä pommeja syvälle, jotka ovat tähän asti lähes poikkeuksetta päätyneet syötönkatkoiksi Turun takakentällä. Lyhyet nopeat heitot eivät kuitenkaan auenneet kiinnioton jälkeen isoiksi peleiksi, vaan Roostersin laitahyökkääjät taklattiin varmasti ja kovaa kerta toisensa jälkeen. Maininnan arvoisia olivat Roostersin nopeat pystyyn kuvat, jotka pelinrakentaja heitti oppikirjamaisesti kauniilla kaarella lähelle sivurajaa 15-20 jaardin syvyyteen, jolloin safetien on lähes mahdotonta ehtiä niitä poimimaan. Trojansin kulmapuolustajat hoitivat kuitenkin työnsä erinomaisesti, eikä heitä kertaakaan niin sanotusti poltettu, vaikka kiinnitottoja toki vastustaja ottikin, vaan hyökkääjä taklattiin joka kerta kiinnioton jälkeen.

Molemmat joukkueet hyökkäsivät vuorotellen vaihtelevan pituisia jaksoja, mutta pallosta luovuttiin pääsääntöisesti vapaaehtoisesti potkaisemalla. Trojansin potkupelit toimivat tässä ottelussa paremmin kuin aiemmissa otteluissa. Tämänkaltaisessa ottelussa kenttäasemalla oli ratkaiseva merkitys. Seuraavaa pistesuoritusta saatiin odottaa kahden minuutin sisään ennen puoliaikaa. Thorström löysi parinkymmenen jaardin heitolla Tirkkosen Roostersin maalialueelta. Lisäpisteyrityksen epäonnistuessa tilanne oli lukemissa 0-13. Roosters meinasi vielä päästä kaventamaan ottelua viimeisillä sekunneilla, kun ensin aloituspotku palautettiin puoleen kenttään hyvään asemaan, josta pelinrakentaja lähti juoksemaan itse palloa laitahyökkääjien ollessa pidettyinä. Ehdottomasti päivän liukkain pelaaja pujotteli Trojansin puolustuksesta useiden ohitaklausten saattelemana ja pääsi puolesta kentästä aina viiden jaardin päähän maalista pelisekuntien kuluessa loppuun. Hänen omat juoksunsa tuottivatkin pelissä enemmän jaardeja kuin Roostersin keskushyökkääjien keräämät. Puoliaikatulokseksi jäi näin 0-13.

Roosters onnistui seuraavalla puoliajalla tekemään maalin lyhyeltä matkalta juoksemalla. Lisäpisteyritys epäonnistui, joten tilanne oli 6-13. Viimeisellä neljänneksellä nähtiin Trojansin puolustuksen voimannäyttö, kun Roosters pääsi etenemään jaardin päähän maalista. Puolustus onnistui pitämään kaksi seuraavaa yritystä, mutta neljännellä Roosters sai palloa puolijaardia eteenpäin ja sai vielä neljä uutta yritystä. Roosters puski päätään Trojansin puolustuksen muodostamaan muuriin neljän seuraavan yrityksen lisäksi vielä muutaman lisää, kun Turku onnistui hankkimaan muutaman mielenkiintoisen rangaistuksen ja matka maaliin puolitettiin kaksi kertaa. Trojansin puolustuksen pidettyä yhdeksän yrityksen verran alle jaardin linjalta, saapui Trojansin hyökkäys kentälle varsin tukalaan paikkaan. Jenkkifutisjumalat hymyilivät kuitenkin Roostersille, kun Trojansin keskushyökkääjä onnistui rähmäämään pallon ensimmäisellä yrityksellä vapaaseen jakeluun, jonka Thorström onnistui viimehetkellä peittämään. Tilanteessa tuomittiin Trojansille omamaali ja Roosters sai kaksi pistettä, kaventaen tilanteeksi 8-13.

Roostersin kanssa ei ottelu ole ikinä ohi, ennenkuin se on ohi. Roosters pyrki takaa-ajoon ja saikin useita mahdollisuuksia, mutta Trojansin puolustus oli tänään liian kova pala. Lopussa Roostersin pelinrakentaja joutui ottamaan jo riskejä ja Roostersin pitkälle paiskomista heitoista olisi mikä tahansa saattanut onnistuessaan muuttaa tilanteen aivan toiseksi ottelun loppuun saakka. Nyt ottelu päättyi kuitenkin lopulta Thorströmin syötönkatkoon, joita hän otti ottelussa yhteensä kaksi. Jaakko Tirkkonen kirjasi tililleen yhden. Takakentältä on mainittava myös erittäin ratkaisevassa tilanteessa kulmapuolustaja Oskari Myllykosken tekemä maahanlyönti syvässä heitossa. Eetu Koho pelasi Roostersin parhaan laitahyökkääjän sen verran vakuuttavasti, ettei hänen suuntaansa juurikaan edes katsottu ottelussa.

Kolme ensimmäistä ottelua on nyt käyty riehumassa vierailla paikkakunnilla. Vielä ennen kesätaukoa pelataan kahden viikon kuluttua odotettu ensimmäinen kotipeli Sipoo Bulldogsia vastaan.

Otto Junttila