37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Eric Allen johdatti Trojansin voittoon Saintsista

14.06.2010 klo 23:11

Laitahyökkääjä Eric Allenin neljä maalia olivat avainasemassa Trojansin avattua voittotilinsä Tampere Saintsia vastaan. Vierasjoukkue oli jo kirimässä Trojansin rinnalle, mutta Allenin illan toinen avauspotkun palautus maaliin asti tyrehdytti tamperelaisten kirin. Lopputulos 35-14 (13-0).

Ottelun ensimmäinen neljännes oli maaliton, vaikka Trojansilla oli heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan hyvää yritystä. Turkulaiset onnistuivat pääsemään kikkapelillä syvälle Saintsin alueelle Johnell Wyatten saatua pelinrakentajavJoonas Anderssonilta sivuttaissyötön, joka mahdollisti vielä eteenpäinsyötön. Wyatten pitkä heitto tavoitti Eric Allenin, mutta jatkoyritykset nuukahtivat virheisiin ja Saintsin linjaan.

Ensimmäinen pistesuoritus nähtiin vasta toisella neljänneksellä, kun Trojans onnistui hivuttautumaan iskuetäisyydelle tamperelaisten maalialueesta. Usean tuloksettoman yrityksen jälkeen Joonas Andersson löysi lyhyellä heitolla Eric Allenin, joka karisti pitelijänsä ja loikki maalialueelle. Tuomaristo tulkitsi Allenin spontaanit jalkojen nostelut nykysäännöissä kielletyksi tuuletteluksi ja lätkäisi aloituspotkuun rangaistuksen, mutta maali kelpuutettiin. Lisäpistepotkussa Ilkka Marja-aho kengitti pallon varmasti keskelle haarukkaa ja kotijoukkue siirtyi 7-0 johtoon.

Kun toista neljännestä oli enää 20 sekuntia jäljellä onnistui Trojans kasvattamaan johtoaan kuudella pisteellä pelinrakentaja Anderssonin hämättyä syöttöä ja lähdettyä rullaamaan vasemmalle linjaa pitkin. Syöttöä ei kuitenkaan koskaan tullut, vaan Andersson kipitti pallon maaliin asti. Lisäpistepotkun tamperelaisten linja onnistui tällä kertaa torjumaan, joten tauolle poistuttiin Trojansin johtaessa 13-0.

<iJoonas Anderssonilta pääsee pätkä vapautunutta huutonaurua hänen päästyään maalialueelle ilakoimaan.

Trojans aloitti kolmannen neljänneksen väkevästi, kun illan kiistaton hahmo Eric Allen palautti tamperelaisten avauspotkun pohjaan asti muuttaen digitaalinumerot yläkentän tulostaululla muotoon 19-0. Mustapaidat yrittivät paikata edellisen lisäpistepotkun epäonnistumisen pelaamalla pallon uudelleen maaliin, mutta Anderssonin Janne Stenbergille tarkoittama syöttö ei mennyt osoitteeseensa.

Trojans vähällä hukata johtonsa

Helppo alku tuuditti Trojansin ehkä luulemaan ottelun jo ratkenneen tai sitten kahteen suuntaan pelanneet pelaajat alkoivat kärsiä väsymyksestä, sillä Saints alkoi saada yhä enemmän kiinni pelin juonesta. Ensin Veikka Lehtonen karkasi Trojansin linjan läpi maalin tekoon kaventaen Joonas Kemppaisen lisäpistepotkun höystämänä tilanteeksi 19-7 ja pian perään pelinrakentaja Brian Amarall uunotti turkulaispuolustusta ja pujahti keskeltä karkuun ja maaliin asti. Kemppainen täydensi lisäpistepotkullaan tilanteeksi jo 19-14.

Kylmä hiki alkoi jo kohota turkulaisten sivurajalla, kunnes jälleen sama mies saapui huojentamaan ahdistusta. Saintsin aloituspotku solahti jälleen Eric Allenin syliin ja syvältä omalta alueelta alkanut vauhdinotto kantoi koko kentän läpi vastustajan puolustajien pudoten yksitellen Allenin kelkasta. Trojans sai lisää hengitystilaa ja kun Johnell Wyatte onnistui murjomaan itsensä väkisin lisäpistepelissä Saintsin maalialueelle kasvoi kotijoukkueen johto lukemiin 27-14.

<iEric Allen veti työrukkaset kouraan ja teki pisteitä oikein urakalla.

Saintsilta loppui veto

Tämä oli selvästikin liikaa vierasjoukkueelle ja tunteet alkoivat kuumeta sinipaitaisten sivurajalla. Tamperelaiset eivät enää saaneet peliään uomiinsa ja viimeisen neljänneksen koittaessa Trojans onnistui vielä lisäämään johtoaan. Asialla kukapa muu kuin Eric Allen. Anderssonin heitto löysi Allenin vasemmalta laidalta ja muutaman kymmenen jaardin pyrähdys jätti jälleen puolustajat tavaamaan valmistajan nimeä Allenin kengänpohjista. Lisäpistepelissä Ville Vene poimi Anderssonin syötön maalialueella ja niittasi ottelun loppulukemiksi 35-14.

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueelta luonnollisesti neljän maalin Eric Allen. Vieraiden parhaaksi valittiin Christoffer Anttila. Lisäksi sponsorien palkintoja napsivat Trojansin Janne Salonen ja Joonas Andersson.

Trojans eteni ottelussa 277 jaardia, joista juosten 105 ja heittäen 172. Saintsin peli oli odotetusti hieman heittopainotteisempaa. Kokonaisjaardimäärästä 251 heitoilla syntyi 177 ja juoksupeleillä 74. Trojansin Joonas Andersson onnistui 8 kertaa 17 yrityksestä, kun vastaava statistiikka Saintsin virkaveli Amarallilla yrityksiä oli 20 ja onnistumisia 12.

Kotijoukkueen ahkerin taklaaja oli Sami Toivonen, joka saalisti 8+5 taklausta sekä aiheutti vastustajalle yhden rähmäyksen. Janne Salonen oli säkkikuningas 3,5 säkityksellään. Kaikkiaan Trojans tutustutti vastustajan pelinrakentajaa yläkentän tekonurmen niukkaan biosfääriin peräti viidesti. Turkulaisten kolmas ulkomaalaisvahvistus Byron Dinter merkkautti itselleen syötönkatkon ja oli omalla tontillaan ohittamaton. Saintsin paras etenijä oli Veikka Lehtonen 104 jaardillaan ja taklaustilaston ykkönen oli Lauri Anttila 5+3 taklauksellaan.

<iJanne Salonen mielipuuhassaan; menossa muuttamaan pelinrakentajan näkökulmaa humuksen tasolle.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Eric Allen kertoi osanneensa ennakoida onnistumisia palatuspotkuissa. “Harjoituksissa blokit osuivat jo hyvin kohdalleen ja sama jatkui itse ottelussa” kiitteli iso-Eric jokkuekavereitaan. Päävalmentaja Pauli Ojanen oli voitosta selvästi huojentunut. Voitto oli viimeksi vuosi sitten kahta pistettä juhlineelle Trojansille todella tärkeä. “Tällä kertaa emme tehneet isoja virheitä ja kaikki ulkomaalaispelaajat täyttivät oman ruutunsa kiitettävästi”, summasi Ojanen voiton avaintekijöitä.

Trojans ei pääse juhlimaan voittoaan pitkään, sillä seuraava ottelu pelataan jo perjantaina Helsingissä, jossa netti-tv-pelissä vastaan asettuu Wolverines. Suora lähetys pelsitä alkaa kello 18.15. ja sitä voi seurata SAJL:n nettisivuilta osoitteessa sajl.fi.

Ottelun tilastot

Kuvia ottelusta

Kari Toivonen