37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin taistelua ei palkittu Helsingissä

18.06.2010 klo 19:53

Trojans aloitti vahvasti pitämällä Wolverinesin pelätyn hyökkäyksen kurissa pakottaen sen punttaamaan. Kun lentopotkun liian korkea aloitussyöttö leijaili potkaisijan yli maalialueelle ja päädystä yli, siirtyi Trojans ottelussa 2-0 johtoon. Oman maalin jälkeen Wolverines joutui potkaisemaan pallon vielä turkulaisjoukkueelle, joka pääsi yrittämään johtonsa lisäämistä.

Pelinrakentaja Joonas Anderssonin tarkoilla heitoilla ja Ville Veneen sekä Juha Yli-Arvelan komeilla kiinniotoilla Trojans eteni vastustamattomasti kohti Wolverinesin maalialuetta. Lopulta Anderssonin noin 15 jaardinen heitto tavoitti maalialueen oikealta laidalta Juha Yli-Arvelan ja monen yllätykseksi Trojans siirtyi jo 8-0 johtoon.

Wolverinesin alkukauden komeetta Joseph Doss osoittautui kovan maineensa veroiseksi. Trojansin maalia seuranneella hyökkäysvuorolla kotijoukkue onnistui kaventamaan ottelun 6-8 tilanteeseen Dossin kahdeksan jaardin pinkaisulla. Lisäpistepotku sujahti ohi haarukasta.

Trojans lisäsi johtoaan, mutta sitten Wolverines heräsi

Trojans jatkoi omalla hyökkäysvuorollaan siitä, mihin edellisellä kerralla oli jäänyt. Muutamia harvoja juoksupelejä lukuun ottamatta eteneminen kentällä tapahtui heittäen. Edellisessä ottelussa neljä maalia tehnyt Eric Allen oli koko ajan kahden miehen vartioinnissa, joten Ville Vene sai vapaammat kädet omalla puolellaan kenttää. Neljännes vaihtui ja Trojans eteni Anderssonin ja Veneen hienolla yhteispelillä aina kymmenen jaardin päähän kotijoukkueen maalialueesta, mutta ei onnistunut toista kertaa viemään palloa maalilinjan yli. Sen sijaan pistetili karttui Ilkka Marja-ahon tyylikkäästi haarukkaan suuntautuneella 27 jaardin potkumaalilla. Tilanne 6-11.

Wolverines alkoi saada alkuhämmennyksen jälkeen peliään totuttuihin uomiinsa ja Joseph Doss murjoi jaardeja kerta toisensa jälkeen. Wolverines siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, kun pelinrakentaja Cedric Johnson löysi parinkymmenen jaardin heitollaan Dossin Trojansin maalialueelta. Kun kahden pisteen lisäpistepelikin onnistui, voitiin tulostaululta lukea tilanne 14-11.

Trojansin aloituspotkun palautus jäi lyhyeksi, ja kun turkulaiset eivät ahtaassa tilassa saaneet mitään näkyvää aikaiseksi, pääsi Wolverines lentopotkun jälkeenkin aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa erinomaisesta kenttäasemasta, vain 20 jaardin päässä turkulaismaalista. Ottelun hahmo Joseph Doss tarvitsi vain yhden yrityksen sinetöidäkseen illan kolmannen maalinsa mainitun 20 jaardin juoksuesityksen päätteeksi. Tällä kertaa Aku Kuhlmanin potkukin onnistui viimeistellen tilanteeksi 21-11.

Trojansin hyökkäys hukkasi alun hyvän tuntumansa, eikä päässyt enää etenemään entiseen malliin, vaikka turkulaisten puolustus hankkikin vielä pallon hyökkäykselle pakottamalla kotijoukkueen lentopotkuun syvällä omalla kenttäpuoliskollaan. Urotyön keskeinen vaikuttaja oli Jussi Jalosen jykevä pelinrakentajan säkitys, joka vei Wolverinesia taaksepäin kymmenkunta jaardia. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 21-11.

Ratkaisu vasta viimeisellä neljänneksellä

Kolmannella neljänneksellä ei pistesuorituksia nähty, sillä joukkueiden puolustukset olivat pääosassa. Trojansin puolustus taisteli sisukkaasti ja piti mustapaitaiset mukana voittotaistelussa. Ottelun alussa kadoksissa ollut juoksupelikin näytti ajoittain heräämisen merkkejä ja välillä näytti siltä kuin Trojans olisi saamassa mahdollisuuden ottelun kaventamiseen. Johnell Wyatten juoksut ja Janne Stenbergin muutamat hyvät kopit kuljettivat turkulaisia ottelun tässä vaiheessa sujuvasti eteenpäin, mutta kotijoukkueen puolustuslinja terästäytyi aina, kun Trojans oli pääsemässä iskuetäisyydelle.

Peli oli täysin auki aina viimeisen neljänneksen puolivälille asti, vaikka Wolverinesilla olikin 10 pisteen johto. Trojansilla oli hetkensä, mutta Stephen Stokesin juoksumaali oli lopulta liikaa ja ratkaisi pelin. Johnell Wyatte nappasi vielä syötönkatkon ja hän onnistui HB pass -kikkapelissä toimittamaan pallon pitkällä heitolla Ville Veneelle, mutta aika loppui kuitenkin kesken ja ottelun lopputulokseksi jäi 28-11.

Trojans eteni ottelussa 237 jaardia, vain 20 vähemmän kuin kotijoukkue. Enin osa etenemisestä tapahtui heitoin eli 164 jaardia. Joonas Anderssonin tilastot kohenivat mukavasti, sillä heitot onnistuivat 56 % tarkkuudella. Trojansin ahkerin taklaaja oli Ilkka Koiranen 3+4 taklauksella Byron Dinterin säestäessä hyvin 3+2 taklauksellaan. Wolverinesin tehomies puolustuksessa oli Aarno Sjöblom peräti 5+8 taklauksella.

Trojansin menestys on pienestä kiinni

Koko alkukauden on ollut pakko soittaa samaa levyä. Trojans on taistellut sitkeästi jokaisessa ottelussa ja pysynyt mukana pelissä aina viimeiselle neljännekselle asti, mutta kapea pelaajamateriaali ei ole riittänyt voittoon kuin Saintsia vastaan. Paremmalla onnella pisteitä voisi silti olla plakkarissa enemmänkin.

Trojans on keski-iältään nuori joukkue ja moni kokeneempi pelaaja joutuu pelaamaan kahteen suuntaan. Akilleen kantapääksi on myös muodostunut maalinteko. Trojans on kerännyt jaardeja jokaisessa ottelussa likipitäen yhtä paljon tai jopa enemmän kuin vastustaja, mutta pelivälinettä ei ole saatu sen viimeisen viivan yli samalla tehokkuudella kuin naapuri. Onneksi peli-ilme on kuitenkin taisteleva ja joukkueessa on innostunut henki. Tätä joukkuetta kelpaa kannustaa.

Vaahteraliiga vetäytyy nyt juhannustauolle ja Trojans palaa tositoimiin lauantaina 3.7. kotikentällään, jonne vastustajaksi saapuu kivikova Seinäjoki Crocodiles. Tervetuloa taas yläkentälle tukemaan Trojansia!

Ottelun tilastot

Kuvia ottelusta Touchdown.fi-sivuston kuvagalleriassa

Kari Toivonen