37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans-Crocodiles lauantaina kello 16.00

29.06.2010 klo 17:17

Tulevan lauantain ottelun vastustaja Seinäjoki Crocodiles on aloittanut kautensa ennakko-odotuksiin nähden alavireisesti. Neljästä ottelusta on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Tappiot ovat tulleet helsinkiläisjoukkueille Roostersille ja Wolverinesille äärimmäisen niukasti kolmella ja yhdellä pisteellä. Vastaavasti Crocodiles voitti Rajaritarit vain kahdella pisteellä, joten mestaruus tavoitteenaan kauteen lähteneet vesipedot eivät voi olla alkukauteen täysin tyytyväisiä.

Crocodiles on jauhanut jaardeja ja pisteitä liigassa kolmanneksi tehokkaimmin, mutta sitä vastaan on tehty myös pisteitä kolmanneksi eniten. Erityisesti aukkoja on löytynyt Seinäjoen heittopuolustuksesta, joka on ollut liigan tehottominta. Juoksuja vastaan sitä vastoin Crocodilesin puolustus on ollut Vaahteraliigan toiseksi tiivein heti sarjakärki Butchersin jälkeen.

Crocodilesin hyökkäys on varsin tasapainoinen yhdistelmä heittoja ja juoksuja. Maata pitkin palloa kuljettaa ahkerimmin Greg Fountain, joka on tikittänyt eteenpäin 118 jaardin ottelukohtaisella keskiarvolla. Pelinrakentaja Alex Rouse ei hätyyttele heittotilastojen kärkisijoja jaardimäärien osalta, mutta heittojen osumatarkkuudessa hän on liigan ykkönen 64,7 % onnistumisprosentillaan. Eniten kiinniottoja Crocodilesissa on kerännyt sisempi laitahyökkääjä Riku Haataja, kaikkiaan 18.

Puolustus pitänyt Trojansin pelissä

Trojansin puolustus on ollut hyvässä terässä. Se on pitänyt ottelut tasaisina ja antanut hyökkäykselle mahdollisuuden voittoon lähes joka pelissä. Valitettavasti siinä on onnistuttu vain kerran. Kokonaistilastoissa – heitto- ja juoksupuolustus yhteensä – turkulaiset ovat kakkosena heti Butchersin perässä.

Trojansia vastaan on tehty kolmanneksi vähiten pisteitä, mutta toisaalta tehtyjen pisteiden sarakkeessa on toiseksi pienin luku. Vain Saints on vieraillut vastustajan maalialueella turkulaisia harvemmin. Trojansin hyökkäys on aavistuksen verran heittopainotteinen, mutta myös juoksupelit ovat tuottaneet jaardeja kohtalaisen hyvin. Pelinrakentaja Joonas Anderssonin suosikkikohde heittopeleissä on ollut Ville Vene, joka johtaa liigaa kiinniottojen määrässä 27 kopillaan. Pisimmät heitot ovat taas suuntautuneet Eric Allenille, jonka keskiarvo 24,6 jaardia yhtä kiinniottoa kohden on liigan kovin vähintään 10 koppia ottaneista pelaajista. Juoksujaardit ovat tähän mennessä jakautuneet melko tasaisesti Johnell Wyatten ja Miko Ylikosken kesken.

Paineet Crocodilesilla

Lauantaina on siis luvassa jälleen jännittävä ottelu, jossa väittäisin suurempien paineiden lepäävän vierasjoukkue Crocodilesin harteilla. Seinäjoki on kuitenkin lähtenyt kauteen selkeästi mestaruus tavoitteenaan ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta käy jo kiivaana. Neljä joukkuetta on kahden pisteen sisällä ja ero kolmeen kärkijoukkueeseen on kasvanut jo hankalasti kiinniotettavaksi. Toki Trojansillakin on vielä mahdollisuutensa playoff-viivan yläpuolelle, mutta muistaen viime vuoden katastrofin, turkulaisten kausi on periaatteessa menestys jo suoran putoamisuhan välttämisellä. Mitalitavoitteet siintävät kuitenkin tulevissa horisonteissa.

Kari Toivonen