37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Team Has Beens voitti ensimmäisen Turku Beach Football -turnauksen

26.07.2010 klo 18:30

Turnaus pelattiin erinomaisissa sääolosuhteissa. Lauantaina pelattiin runkosarja ja sunnuntaina sijoituspelit. Sunnuntain ensimmäisessä karsintaottelussa kohtasivat Toosa ja Zoolanders. Ottelu oli tasainen ja Toosa taisteli sinnikkäästi kaikkensa antaen. Zoolanders sai kuitenkin hyökkäyksensä hyvin kulkemaan ja vei ottelun nimiinsä lukemin 12-0.

Ensimmäinen välieräkamppailu käytiin Linnankatu Matöfakösin ja Kingsin välillä. Ensimmäisellä puoliskolla Kings oli pulassa Matofakösin hyökkäyksen kanssa, joka tehtaili pisteitä kovalla prosentilla ja dominoi peliä. Toisella puoliskolla Kings muutti puolustustaan ja aloitti taistelun. Kings nappasi syötönkatkoja ja pysäytti Matöfakösin useaan otteeseen, muttei kuitenkaan saanut omaa hyökkäystään kuntoon. Lopputulos Linnankatu Matöfakösin hyvksi 42-0.

<iTeam Toosan tyylikästä alkuverryttelyä.

Toisessa semifinaalissa karsinnasta jatkoon päässyt Zoolanders sai vastaansa THB:n, joka lauksi vaikutti hiukan väsyneeltä, mutta pääsi kuitenkin nopeasti taas rytmiin kiinni. Zoolandersilla oli muutama hyvä peli, mutta THB esitti niitä jatkuvalla syötöllä. Team Has Beens osoitti, että kivikova rutiini ja hyvä lihasmuisti tekevät selvän eron. THB voitti ottelun numeroin 44-12 ja raivasi tiensä finaaliin.

Vähemmän väsynyt vei pronssin

Ennen finaaliottelua pelattiin pronssipeli, jossa pelasivat Kings ja Zoolanders. Molemmat joukkueet olivat jo väsyneitä. etenkin Zoolanders, joka hetkeä aikaisemmin oli THB:n kovassa käsittelyssä. Ottelu oli tasainen ja kumpikin joukkue halusi voittoa koko sydämestään.

<iZoolanderin karbaasien leuat loksahtivat auki kuin pajatson kuppi, kun Kingsien prinsessaosasto pöllytti tomut mosurien silmille.

Puolustukset hallitsivat ottelua eikä kumpikaan joukkue saanut puoliaikaan mennessä kuin yhden maalin, jonka lisäksi Zoolanders onnistui kahden pisteen lisäpisteyrityksessään. Kingsillä oli mahdollisuus ottaa johto aivan ensimmäisen puoliskon viime hetkillä, mutta Zoolanders pysäytti kuninkaalliset aivan maalilinjalle. Puoliaikatilanne 6-8 Zoolandersille.

Toisella puoliskolla Zoolandersin pelaajat uupuivat täysin ja Kings ottamaan johdon itselleen lukemin 12-8. Zoolandersilla oli useita tilaisuuksia siirtyä takaisin johtoon, mutta sen paremmin heitot kuin kiinniototkaan eivät tuntuneet onnistuvan väsyneiltä pelaajilta. Zoolanders pääsi ottelun loppuhetkillä kahden jaardin päähän maalilinjasta ja edessä oli ratkaiseva taistelu. Samoin kuin Zoolanders oli torjunut Kingsin maalintekoaikeet ensimmäisen puoliskon lopussa, nyt oli Kingsin vuoro tehdä sama Zoolandersille. Kuninkaalliset löivät maahan Zoolandersin viimeisen heiton ja otti pronssipelin nimiinsä lukemin 12-8. Zoolanders taisteli hyvin, mutta edellisen pelin rasitus oli liikaa.

Finaali oli todellinen thrilleri

<iTeam Has Beensin QB Harri Malkamäki välttelee Spare Partsin Wiking Ronia kuin salakatsoja tv-lupatarkastajaa.

Turnaus huipentui loppuotteluun, jossa vastakkain olivat Linnankatu Matöfakös ja Team Has Beens. Ennakkoasetelmiltaan turnauksen jännittävin kohtaaminen. Molemmat joukkueet näyttivät taitonsa ensimmäisellä puoliskolla, erityisesti puolustuspelissä. Syötönkatkot seurasivat toisiaan ja pitivät pelin pattitilanteessa. Kesken kaikkien epäonnistuneiden heittopelien THB sai äkkiä pelinsä kasaan ja teki maalin pitkästä heittopelistä puolesta kentästä neljännellä yrityksellä. Kun lisäpistepelikin onnistui siirtyi THB 8-0 johtoon.

Linnankatu Matöfakös toipui nopeasti ja teki maalin heti toisella yrityksellä. Lisäpisteet onnistuivat ja tilanne oli tasan 8-8. Ensimmäisen puoliskon loppu oli lahjakkaiden pelaajien suurta näytöstä. Kumpikin joukkue maalasi vielä kerran lisäpisteineen ja puoliajalle mentiin tilanteessa 16-16.

Toisella puoliskolla intensiteetti kohosi vielä muutamaa pykälää korkeammalle. Jokaisella downilla nähtiin vauhdikkaita ja päättäväisiä blitzauksia. Pisteiden tekeminen muuttui entistä vaikeammaksi ja tilanne muuttui asemasodaksi.

Viimeisen viiden minuutin aikana THB sai hyökkäyksen kukemaan ja joukkue lähestyi sitkeästi vastustajan maalialuetta. YHB:n pelinrakentaja Harri Malkamäki kulutti kelloa niin paljon kuin mahdollista pyrkien estämään Matöfakösien vastaisku mahdollisen pistesuorituksen jälkeen. Kun pallo oli jaardin päässä maalilinjasta ja THB:llä oli ensimmäinen yritys, Team Has Beens onnistui viemään pallon yli maaliviivan. Lisäpistepeli onnistui ja tilanne nyt 24-16.

Ratkaisu vasta lisäajalla

Linnankatu Matöfakösillä oli aikaa enää muutamaan peliin ennen kuin ottelu loppuisi. Ensimmäinen tuhlaantui epäonnistuneeseen heittoon, mutta toinen heitto osui juuri THB:n puolustuksen väliin ja Matöfakös onnistui kuin onnistuikin maalinteossa viimeisessä yrityksessään omalta 10 jaardin linjalta. THB:lle riittäisi voittoon kuitenkin lisäpistepelin torjuminen ja THB:n blitzaus tulikin todella nopeana ja rajuna kohti Matöfakösin pelinrakentajaa. Tämä onnistui kuitenkin välttämään puolustajien lähentelyt ja tarkka heitto löysi perille kohteeseensa. Ottelu päättyi tasatilanteeseen 24-24 ja edessä oli jatkoaika.

Sääntöjen mukaan kumpikin joukkue aloittaa vuorollaan hyökkäyksen puolesta kentästä. Jos toinen onnistuu omassa yrityssarjassaan maalinteossa ja toinen ei, peli loppuu siihen.

<iEntisiä maajoukkuemiehiä vilisseen mestarijoukkueen polvituista saisi hyvän perusvaraston kukoistavalle proteesiliikkeelle.

THB sai aloittaa ja se onnistui heti ensimmäisellä yrityksellään tekemään maalin. Lisäpisteyrityskin onnistui saattaen Matöfakösin tiukkaan paikkaan. Myös heidän tulee onnistua sekä maalinteossa että lisäpisteissä. Matofakös aloitti oman vuoronsa puolesta kentästä epäonnistuneella heittopelillä. Toinen heitto meni yli kohteen ja suoraan kohti puolustajia. THB:n puolustaja hyppäsi korkealle ja nappasi pallon ilmasta, tuloksena syötönkatko. Matofakösin tasoitusmahdollisuudet jäivät siihen ja peli päättyi.

Turnaus sai arvoisensa lopun, sillä finaaliottelu oli koko turnauksen tasaisin ja jännittävin. Palkintopokaali on nyt turvallisesti THB:n osaavissa ja kokeneissa käsissä. Menneisyyden tähdet näyttivättunauksen nuoremmille osanottajille, että kokemus ja kova työ voivat voittaa raa'an voiman ja paremman fysiikan.

Tapahtuman jörjestäjänä toiminut Rasmus Kevin haluaa kiittää jokaista joukkuetta, jokaista pelaajaa ja jokaista katsojaa, jotka tekivät tämän turnauksen mahdolliseksi. Teidän ansiostanne tilaisuudessa oli hyvä meininki ja siihen oli todella hauska osallistua.

Kuvia turnauksesta

Turku Trojans