37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

C-junioreiden SM-sarja: Trojans- Butchers 14-6 (8-0)

27.07.2010 klo 21:50

Tasaväkisessä kohtaamisessa olivat avainasemassa kovat puolustukset, jotka niin sanotusti taipuivat mutteivat murtuneet. Molemmat joukkueet saivat niin hyviä hyökkäysvuoroja kokonaisuutena, kuin isoja yksittäisiä pelejäkin, mutta tulostaululla tämä ei juurikaan näkynyt.

Trojansin ensimmäinen hyökkäysvuoro kulki hyvin syvälle vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta Butchersin näyttävä syötönkatko lopetti leikin sikseen. Butchersin ja Trojansin hyökkäykset kävivät vuorotellen kentällä, mutta seuraava varsinainen pisteyritys nähtiin vasta seuraavalla neljänneksellä, jolloin Trojans haki kenttämaalia parinkymmenen jaardin päästä maalista, joka kuitenkin blokattiin. Pallo saatiin takaisin hyökkäykselle hetken kuluttua, ja ensimmäiset pisteet saatiin aikaiseksi Teemu Thorströmin pitkällä heitolla Jaakko Tirkkoselle. Lisäpistepotku onnistui kahden pisteen arvoisesti, joten tilanne oli 8-0. Butchers sai vielä ennen puoliaikaa todella hyvän hyökkäysvuoron aikaiseksi ja onnistui saamaan pallon aina viiden jaardin päähän maalista, kun peliaikaa oli 35 sekuntia jäljellä. Aikalisät kuitenkin loppuivat kesken ja kahden yrityksen jälkeen pallo jäi jaardin päähän maaliviivasta ja Trojans oli nyrkkeilytermejä käyttäen ”saved by the bell”.

Kolmannella neljänneksellä Butchers onnistui kiskaisemaan pitkän heiton pohjiin, lisäpisteen kuitenkin epäonnistuessa. Näin oltiinkin yhtäkkiä tilanteessa 8-6 ja Butchers oli taas pelissä kiinni. Kovassa helteessä pelaajat molemmista joukkueista pelasivat äärirajoillaan ja kunto alkoi olla koetuksella. Butchersin kova takaa-ajo jatkui viimeisellä neljänneksellä. Pallo liikkui syvälle Trojansin puoliskolle, kunnes Eetu Koho sieppasi syötönkatkon ja palautti sitä vielä hyvän matkaa Trojansin neljänkymmenen jaardin tuntumaan. Trojansin hyökkäys sai tästä hyvän vauhdin alleen. Mikael Koho otti kahdella perättäisellä juoksulla suoraan uudet yritykset kiertopeleillä, jonka jälkeen Niko Bragge teki saman painaen suoraan keskeltä läpi. Tätä seurasi kolmekymmentä jaardia pitkä heitto Juuso Mäkiselle, joka toi Trojansin jaardin päähän maalista. Waltteri Varjokivi runnoi pallon sisään keskeltä. Tällä kertaa lisäpisteyritys epäonnistui, joten tulokseksi jäi 14-6. Butchers ei luovuttanut vaan painoi vielä päälle. He pääsivätkin etenemään hyvin Trojansin kenttäpuoliskolle, mutta lopulta pari säkkiä painoi Butchersin tilanteeseen neljäs yritys ja kolmekymmentä uusiin, kun peliaikaa oli 15 sekuntia jäljellä. Turun takakenttä piti, ja Trojans kuluttu polvella loput sekunnit.

Välierissä saapuvat vajaan parin viikon kuluttua Jyväskylä Jaguaarit Turkuun. Ottelun voittaja menee finaaliin taistelemaan Suomen mestaruudesta 2010, häviäjän matkustaessa pelaamaan toisen välieräottelun (Oulu Northern Lights – Porvoo Butchers) häviäjää vastaan pronssista. Runkosarja on ollut pääosin hyvin tasainen, joten välieriltä on turha odottaa yhtään vähempää jännitystä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Otto Junttila