37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Jaguaarit mittaa Trojansin todellisen tason

02.08.2010 klo 15:58

Trojansin kauden onnistumisen kannalta ottelut Jaguaareja ja Lappeenrannan Rajaritareita vastaan ovat tärkeitä. Alkukauden kohtaamiset olivat tasaisia ja paremmalla viimeistelyllä ja vähemmillä virheillä ottelut olisivat voineet kääntyä Trojansin eduksi. Vaikutusta oli varmasti silläkin, että Trojans sai joukkueensa täyteen miehitykseen vasta kauden kolmanteen otteluun.

Trojansin hyökkäyksen pakko piristyä

Jaguaareilla on takanaan niukka voitto Tampere Saintsista 24-21 ja selkeä tappio Seinäjoki Crocodilesille 14-49. Trojans taas konttasi pahasti kotiyleisön edessä niin ikään Crocodilesin käsittelyssä 0-63 ja vieraskentällä Helsinki Roosters nyhti helteessä turkulaismiehistöstä 32-0 voiton. Trojansin edellisistä tehdyistä pisteistä on siis jo aikaa. Nyt niitä kuitenkin olisi syytä tehdä, sillä Jaguaarit on päästänyt liigassa toiseksi eniten pisteitä heti Saintsin jälkeen.

Trojansin pahimpia ongelmia on ollut syvyyden puuttuminen pelipaikoilta. Samat avainpelaajat ovat joutuneet raatamaan kahteen suuntaan ja se on näkynyt tasaisissa otteluissa nimenomaan viimeisellä neljänneksellä. Jenkkifutiksen EM-kisojen tarjoama lepotauko on tullut joukkueelle tarpeeseen ja vaikka isommin loukkaantuneita ei ehkä kentälle saadakaan, on pikkuvammoja saatu kuitenkin paranneltua.

Loppukauden spekulaatiot

Loppukauden ohjelma on sellainen, että Trojansilla on parhaimmillaan mahdollisuudet viidenteen sijaan, mikäli se voittaa sekä Jaguaarit että Rajaritarit ja näiden joukkueen keskinäisessä ottelussa Rajaritarit häviää Jaguaareille. Sarjapaikan varmistumiseen riittää, että Saints ei saa viimeisestä kolmesta ottelusta kahta pistettä enempää. Kun tamperelaisten viimeiset vastustajat ovat sarjan kolme kärkijoukkuetta, on kahden voiton ottaminen aika iso tilaus.

Toivottavasti kotiyleisö jaksaa seistä Trojansin takana ja kannustaa joukkuetta tulevana perjantaina kello 18.30 Urheilupuiston yläkentällä alkavassa ottelussa. Trojansin suuruuden päivistä alkaa jo olla aikaa, mutta kaikesta huolimatta tulevaisuus näyttää valoisalta. Juniorijoukkueet, tällä kaudella C-nuoret etunenässä, ovat näyttäneet edustusjoukkueelle voittamisen mallia ja osoittaneet, että kyllä Turussa vielä osataan jenkkifutista pelata.

Kari Toivonen