37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Voitto ei maistunut Trojansille, päätti lahjoittaa sen Jaguaareille

06.08.2010 klo 23:31

Kun Trojans ja Jaguaarit poistuivat kahden neljänneksen jälkeen tauolle kotijoukkueella oli pullat hyvin uunissa. Taululla komeili 28-14 johto ja vieraiden ainoat tilanteet olivat ne, joista syntyi myös kaksi maalia. Tauon jälkeen Trojans alkoi ampua itseään toistuvasti jalkaan mitä mielikuvituksellisempien virheiden muodossa ja Jaguaarit vastaavasti syttyi pelaamaan. Tälle kaudelle jo tutulla tavalla vieraat pyyhälsivät Trojansin ohi ottelun viimeisellä neljänneksellä. Lopputulos 28-35 (28-14).

Trojans aloitti ottelun vakuuttavasti tehden pisteitä heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan. Johnell Wyatten ja Miko Ylikosken juoksut upposivat Jaguaarien puolustukseen kuin kuuma veitsi voihin ja Wyatte sai kunnian viimeistellä ottelun ensimmäisen maalin. Lisäpisteitä yritettiin ahnehtia saman tien kaksi, mutta siinä epäonnistuttiin. Tilanne kotijoukkueelle 6-0.

Jaguaarit ei omalla hyökkäysvuorollaan päässyt edes uusiin yrityksiin, ja joutui luopumaan pallosta. Seuraavaksi pelinrakentaja Joonas Andersson otti käyttöön heittopelit ja yhteys Ville Veneen kanssa toimi kuin proverbiaalinen junan vessa, jos hieman banaali ilmaisu sallitaan. Hetkessä Jaguaarien maalialue alkoi jälleen häämöttää ja tällä kertaa Andersson murjoi pallon itse rajan taa. Lisäpisteyrityksessä koetettiin paikata edellinen epäonnistuminen ja nyt riskinotto kannatti, sillä Johnell Wyatte koppasi Anderssonin heiton täpärästi ja kasvatti Trojansin johdon 14 pisteeseen.

Vene Trojansin lippulaivana

Jaguaarit pääsi pisteiden makuun, kun James Perez sieppasi Santeri Supin heiton ja pinkaisi yli 60 jaardin matkan turkulaisten maalialueelle. Mika Puumalan lisäpistepotku lipui oikealta ohi ja peli kaventui lukemiin 14-6. Vauhtiin päässyt Trojansin laitahyökkääjä Ville Vene jatkoi maagisia koppejaan ja nieli jaardeja tasaiseen tahtiin. Eteneminen palkittiin lopulta myös maalilla, kun ottelun käännyttyä toiselle neljännekselle Anderssonin heitto päätyi jälleen kerran Veneen tartuntaelimiin ja tämä ylitti pelivälineen keralla maalilinjan. Päävalmentaja Pauli Ojanen pelasi tällä kertaa varman päälle ja antoi Ilkka Marja-ahon kengittää lisäpistepotkun läpi haarukasta. Trojansin johto nyt 21-6.

Vierasjoukkue ei esittänyt kentällä mitään ihmeellistä ja ajoittain näytti, että Jaguaarien peruspelaaminen oli melko väsynyttä. Sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta löytyi taas iso peli, joka avasi Trojansin puolustuksen kuin Kinder-munan. Tällainen oli esimerkiksi kikkapeli, jossa pelinrakentajan sivuttaissyöttöä keskushyökkääjälle seuraa tämän pitkä heitto. Kiinniottotilastojen kärkimies Perttu Ahila oli ehtinyt jo syvälle Trojansin kenttäpuoliskolle, kun pallo napsahti hänen käsiinsä. Turkulaispuolustukselle jäi maalin toteamisen tehtävä. James Perezin tuomien kahden lisäpisteen turvin tilanne kaventui taas seitsemään pisteeseen.

Trojans onnistui vielä lisäämään johtoaan ennen puoliaikaa, kun Eric Allen, joka oli päässyt irti pitelijöiltään poimi taitavasti Anderssonin syötön ja kikkaili itsensä selkä edellä maalilinjan yli. Lisäpistepotkun Marja-aho täräytti tarkasti haarukkaan ja kotijoukkue poistui tauolle hyvissä tunnelmissa kohtalaisen varman tuntuisessa johtoasemassa 28-14.

Hyvänolon tunne vaihtui pahoinvointiin

Trojans palasi tauolta itsevarman tuntuisena, mutta ilmeisesti tuudittautuminen väärään turvallisuuden tunteeseen koitui turkulaisten kompastuskiveksi. Kolmannella neljänneksellä Trojansin pelistä katosi juonikkuus ja vaikka Anderssonin ja Veneen heittoakseli vielä toimikin kohtalaisesti, ratkaisevilla hetkillä tapahtui aina jotain kohtalokasta, joka torpedoi hyökkäysvuoron.

Enteitä ottelun suunnan muutoksesta saatiin jo kolmannen neljänneksen puolella, kun Jaguaarien puolustus onnistui blokkaamaan Trojansin puntin, joka potkaistiin omalta maalialueelta. Marja-ahon potkun lento typistyi muutamaan metriin ja nahkasoikio ajautui valkopaitaisen vierasjoukkueen ahnaisiin kätösiin, joiden toisessa päässä oli Andrew Ross. Jenkki poimi pallon ja syöksyi lyhyen matkan maalialueelle. Tuomarin kasetti raksutti hetken ja pian kädet nousivat maalin merkiksi kohti pilviä. Onnistuneen lisäpistepotkun jälkeen tilanne muuttui lukemiin 28-21.

Surkeiden sattumusten sarja

Kasvonilmeet Trojansin sivurajalla kiristyivät, mutta usko voittoon ei vielä horjunut. Johtoasema oli kuitenkin vielä hallussa. Blokattu puntti käynnisti kuitenkin todellisen surkeiden sattumusten sarjan, jota Trojans ei pystynyt enää pysäyttämään. Viimeisen neljänneksen alkupuolella Miko Ylikoski menetti otteensa palloon kuuden jaardin päässä omasta maalista. Totta kai ensimmäinen pelaaja pallon päällä oli vierasjoukkueen paitaa kantava. Jaguaarien tasoitus roikkui jo ilmassa ja James Perezin maali ja Mika Puumalan lisäpistepotku tekivät siitä totta.

Perezin koppi maalialueella aiheutti valtaisan kalabaliikin, joka lopullisesti sotki turkulaisten konseptit. Perezin jalka oli aivan sivurajan reunaviivan rajalla. Trojansin valmennuksen mielestä se oli viivan päällä, tuomarin mielestä ei. Niin tai näin, turkulaisten pelifiilis katosi kuin tina tuhkaan ja se tuhkakin katosi tuuleen.

Seuraava lahja Jaguaareille tuli syötönkatkon muodossa. Sen teki kukapa muu kuin varsinainen syötönkatkokone Andrew Ross. Pallo saman tien maaliin asti ja vierasjoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Trojansille jätettiin kuitenkin mahdollisuus voittoon, sillä lisäpistepotku meni vasemmalta ohi. Tilanne 28-34.

Peliaikaa oli vielä jäljellä reilusti, joten Trojansilla oli hyvät mahdollisuudet vielä kuitata virheensä, mutta koska kyseessä tosiaan oli surkeiden sattumusten eskalaatio, oli seuraavana vuorossa pallon karkaaminen heti aloitussyötöstä naapurille. Ja totta kai syvällä omalla kenttäpuoliskolla. Puolustus taisteli vielä kerran pallon kotijoukkueelle, kun peliaikaa oli vähän yli kaksi minuuttia, mutta viimeinen oljenkorsi katkesi, kun James Perez katkaisi Anderssonin syötön pelikellon laskiessa aikaa päätösvihellykseen olleen minuutti ja kaksikymmentä sekuntia. Loppu meni sitten polvea laskiessa ja homma oli selvä.

Ottelun parhaina palkittiin ansaitusti Jaguaarien Andrew Ross ja Trojansin Ville Vene. Komean taklauksen tehnyt Mika Saarikko palkittiin lisäksi sponsorin toimesta.

Trojans olisi todella ansainnut palkkion hyvästä yrityksestä. Kahden surkean nollapelin jälkeen yläkentän nurmelle asteli kokonaan toinen joukkue, josta huokui itseluottamusta ja peli-iloa. Valitettavasti koko kauden riivannut viimeisen neljänneksen kirous teki taas tehtävänsä. Päävalmentaja Pauli Ojanen sysäsi ison osan syystä tuomarien huonoille ratkaisuille, mutta totuuden nimissä on sanottava, että joukkueen ja vamennuksen tulisi pystyä säilyttämään malttinsa, vaikka tuomariston päätökset tunnekuohun keskellä vaikuttaisivatkin epäreiluilta. Paniikkinappulan painamisesta syntyy vain paniikki ja sen jälkeen peli yleensä on menetetty.

Trojansilla on seuraavaksi ottelu Rajaritareita vastaan. Edellinen kamppailu lappeenrantalaisten kanssa oli sekin varsin tasainen ja ratkesi niiin ikään viimeisellä neljänneksellä. Trojansilla on nyt viikko aikaa kerätä särkyneen itsetunnon palaset lattialta ja laittaa paketti taas kuntoon.

Kari Toivonen