37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Butchers taistelee kotiedusta, Trojans kunniasta

18.08.2010 klo 10:47

Trojansilla on viime kierrokselta plakkarissa mehevä 27-24 voitto Rajaritareista. Tiukassa taistelussa johtoasema vaihtui useaan otteeseen ja ottelu ratkesi vasta Rajaritarien tasoittavan potkumaaliyrityksen epäonnistumiseen 20 sekuntia ennen peliajan päättymistä.

Välillä onnettarenkin päähän potkimat turkulaiset saivat voitosta balsamia ruhjeilleen ja perjantaina kotijoukkue on varmasti liekeissä, vaikka panoksena on vain kunnia ja kotiyleisön viihdyttäminen. Trojansin osalta tähän otteluun päättyvä kausi on jo nyt ollut viime vuotista merkittävästi parempi niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin, vaikka matkaa huipulle onkin vielä melkoisesti.

Butchers toipumassa taantumasta

Butchers aloitti kautensa vakuuttavasti viidellä perättäisellä voitolla, mutta kärsi perään tappiot pahimmille kilpakumppaneilleen Wolverinesille ja Crocodilesille. Rajaritarienkin kanssa porvoolaiset olivat vielä vaikeuksissa, mutta viime kierroksella selkeä 33-2 voitto Jaguaareista viittaa taaplaamisen olevan takanapäin.

Vaikka paikka välierissä on varma, ei Butchers voi lähteä Trojansia vastaan puolivaloilla pelaten, se voi kostautua pelituntuman katoamisena, kun vastaan viikon päästä tulee Vaahteramaljaa himoiiseva semifinaalivastus.

Trojansin hyökkäys herännyt horroksestaan

Trojansin puolustus on ollut tänä vuonna lähes koko kauden hyvässä iskussa, mutta kahdessa viime pelissä hyökkäyskin on onnistunut tekemään pisteitä ihan mukavasti. Pelinrakentaja Joonas Andersson on löytänyt hyvän yhteyden Ville Veneen kanssa ja sitä ovat täydentäneet Eric Allenin ja Ilkka Marja-ahon erinomaiset otteet. Tasoaan huikeasti nostanut Marja-aho onkin yksi kauden positiivisimpia yllättäjiä Trojansissa.

Turkulaisten ongelmat ovat koko kauden kulminoituvat pelaajamateriaalin ohuuteen, ja kun sairastuvan ovet heiluvat kuin stadionin portit Moskovan olympialaisissa on esimerkiksi linjapelaajina nähty aivan muiden pelipaikkojen kavereita. Avainpelaajien pelaaminen sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa on kostautunut useassa ottelussa joukkueen hyytymisenä viimeisellä neljänneksellä. Rajaritareita vastaan esimerkiksi Eric Allenia säästettiin kahden suunnan peluutukselta ja tällä kertaa puhtia riitti loppuun asti.

Voimasuhteet selkeästi Butchersin puolella

Butchersin puolustus on liigan huippua, vaikka sitäkin vastaan on tehty keskimäärin kolme maalia ottelua kohden. Erityisen vahva on kuitenkin porvoolaisten heittopuolustus. Parin viikon takaista Rajaritarit-ottelua lukuun ottamatta Butchers on onnistunut pitämään kaikki vastustajansa alle 200 heittojaardissa. Juoksupelejä vastaan porvoolaisten puolustu on vain liigan keskitasoa, mutta Trojansilla taas juoksupelit eivät ole häikäisseet tehokkuudellaan, keskiarvo ottelua kohden on vain 92 jaardia., kun heittopeleillä jaardeja on kertynyt keskimäärin 154.

Trojans lähtee siis otteluun selvästi altavastaajan asemasta, mutta joukkueiden edellinen kohtaaminen oli yllättävän tasainen, vaikka Butchers oli silloin kauden kovimmassa iskussa Trojansin vielä etsiskellessä omia askelkuvioitaan. Butchersin hyökkäys onnistui tekemään Trojansia vastaan vain yhden maalin, muiden pisteiden tultua erikoistilanteista; rähmäyksen ja aloituspotkun palautuksista sekä potkumaalista.

Trojans-Butchers perjantaina kello 18.30 Turun Urheilupuiston yläkentällä.

Kari Toivonen