37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Butchers tyrmäsi jo alussa

21.08.2010 klo 00:35

Jo ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Butchers osoitti, miksi se on taistelemassa mestaruudesta ja Trojans ei. Pelinrakentaja Robert Johnsonin orkestroima hyökkäys eteni paraatimarssia läpi kentän ja tihutyön viimeisteli Henri Myöhänen viemällä vieraat 6-0 johtoon. Ex-TAFT, ex-Trojans, ex-Crocodiles Jukka Satola lähetti jalallaan pallon haarukkaan kuin sukellusvene torpeedon risteilijän kylkeen ja kaunisti numeroiksi 7-0.

<iIlkka Koiranen on käynnistämässä kongajonoa, jota Robert Johnson vetää. Juha Yli-Arvela #68 harkitsee vielä liittymistä.

Trojans ei saanut omalla hyökkäysvuorollaan palloa liikkeelle ja joutui punttaamaan pallon syvällä omalla puoliskollaan. Kenttäkuuluttaja ehti juuri mainostaa punttaajana toimineen Mika Sevónin legendaksi, kun Sedulle käy vanhanaikaisesti pallon muljahtaessa käsien välistä nurmelle. Porvoon pelaajat ovat sutena sikiöasentoon käpristyneen Sevónin ympärillä ja Butchers pääsee aloittamaan unelmapaikasta. Hetkeä myöhemmin toinen entinen troijalainen, Tuomas Niemelä, runnoo itsensä ja pallon maalialueelle, eikä Satolakaan erehdy lisäpistepotkussa. Tilanne taululla jo 0-14, eivätkä yläkentän lehterien lautapenkit ole vielä ehtineet edes lämmetä yleisön alla.

Butchers lisää löylyä

Kotijoukkue ei vieläkään pääse uusiin yrityksiin omalla vuorollaan ja Mika Sevón pääsee tekemään paremman esiintymisen. Tällä kertaa punttipotku on ammattimiehen työtä, mutta muilta osin Trojansin pelaaminen alkoi näyttää jo aika alistuneelta. Edellisestä voitosta saatu hyvä vire katosi kuin tina tuhkaan ja kun vielä aika tanakassa kunnossa oleva Robert Johnson päätti seuraavaksi itse pujotella pallon maaliin, kuihtui kotijoukkueen viimeinenkin kipinä. Ensimmäisen neljänneksen päättyessä taululla loistivat tylyt numerot 0-21.

<iMika Sevón tarkkailee tilannetta "skotsa" rennosti takaraivolla. Alun kangertelun jälkeen Sedu näytti taas kokemuksen voiman ennen kuin loukkaantui ottelun lopulla.

Toisella neljänneksellä Trojans sai pakettinsa puolustuksen osalta paremmin kasaan, eikä teurastajien teurastus jatkunut samalla intensiteetillä. Ainoa pistesuoritus oli heti neljänneksen alussa tullut Ville Kurvisen maali ja Jukka Satolan neljäs perättäinen onnistunut lisäpistepotku. Puoliaikatilanne siis 0-28.

Tyyntä myrskyn edellä

Tauon jälkeen Trojans sai ajoittain omaa hyökkäyspeliäänkin orastavasti kuosiin, eikä Butchersillakaan enää ollut samaa intoa kuin ottelun alussa. Turkulaisten puolustus onnistui blokkaamaan Satolan potkumaaliyrityksen ja esiintyi muutenkin edukseen.

<iByron Dinter, Juha Yli-Arvela ja Johnell Wyatte haluavat kaikki päästä osoittamaan kiintymystään Robert Johnsonia kohtaan. Johnson tietää kuitenkin paremmin, eetä pojat ovat vain sen yhden asian perässä – pallon.

Vieraat lisäsivät kuitenkin tälläkin neljänneksellä johtoaan Robert Johnsonin illan toisen maalin muodossa. Jukka Satola potkaisi taas lisäpisteen, mutta potkut loppuivat maalia seuranneeseen aloituspotkuun, sillä palautustilanteessa Satola törmäsi kypärä edellä maahan jo taklatun palloa palauttaneen Byron Dinterin kypärään, jonka päätuomari Kalle Kivimaa tulkitsi ulosajon arvoiseksi. Samassa tilanteessa Trojansin Eric Allen kävi käsiksi Satolaa ja sai siitä lipun, joten rangaistusjaardeja ei kummallekaan tuomittu.

Kolmannen neljänneksen tilastoihin merkittiin vielä Niko Roikon nappaama syötönkatko, josta ei kuitenkaan syntynyt maalia. Tilanne ennen viimeistä neljännestä 0-35.

Taas lunta tupaan

Neljäs neljännes on ollut tällä kaudella muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta Trojansille hankala, niin nytkin. Trojansin Byron Dinter herätti tosin ensin turkulaistoiveita poimimalla Butchersin rähmäämän pallon, mutta parempaa ei kuitenkaan ollut luvassa. Sen sijaan Porvoon Tommi Padatsu merkkautti itsensä maalintekijöiden luetteloon. Satolan siirryttyä jo nauttimaan kahvia Trojansin vippibussiin Porvoon lisäpisteen potkaisijaksi asettui Ville Kurvinen, jonka potku lipui ohi haarukan jättäen tilanteeksi 0-41.

<iByron Dinter oli Trojansin paras pelaaja.

Trojans kokeili toistamiseen ottelun aikana muutaman kerran tällä kaudella tulosta tuottanutta RB pass -peliä, jossa pelinrakentaja heittää pallon sivulle keskushyökkääjä Johnell Wyattelle, joka heittää sen syvälle ehtineelle laitahyökkääjälle. Tällä kertaa pallo ei ehtinyt laitahyökkääjälle asti, sillä Porvoon Josh Brisco sai ahnaat tartuntaelimensä liimattua palloon jo paljon aikaisemmin. Porvoon Micky Kyei sai kunnian viimeistellä Butchersin seitsemäs maali, jonka päätteeksi Ville Kurvisen toinen lisäpistepotkuyritys sinetöi illan viimeisen pistesuorituksen. Porvoolla oli vielä tämän jälkeen herkullinen paikka lisätä johtoaan, mutta hyökkäysvuoro päättyi rähmättyyn palloon, jonka pelasti turvaan Trojansin Tobias Pirttikangas. Lopputulos 0-48.

<iObama vai Paukkula, yhdennäköisyys on suorastaan hätkähdyttävä.

Ottelun parhaina palkittiin Porvoon Sebastian Karbin ja Trojansin Byron Dinter. Lisäksi Pizzeria Napoli palkitsi Tobias Pirttikankaan maistuvimmasta suorituksesta. Palkintojen jakajaksi oli saatu yllättäen Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tai sitten kyseessä oli seuran puheenjohtaja Teemu Paukkula kuminaamari päässä. Veikkaan jälkimmäistä.

Uskollisia kannattajia muistettiin

Ottelun todellinen kohokohta ajoittui kolmannen ja neljännen neljänneksen taitteeseen, jolloin cheerleaderit kävivät ojentamassa seuran puolesta Trojansin t-paidat pitkäaikaisille kannattajilleen Onnille ja Ilmille, jotka ovat uskollisesti käyneet katsomassa kaikki Trojansin ottelut runsaan parinkymmenen vuoden ajan. Trojans esittää nöyrimmät kiitoksensa Onnille ja Ilmille esimerkillisestä kannatuksesta kaikkien näiden vuosien varrella ja toivottaa pariskunnan jatkossakin lämpimästi tervetulleeksi yläkentän lehtereille.

<iTrojansin uskolliset kannattajat Onni ja Ilmi.

Tarkempi analyysi kaudesta 2010 ilmestyy Trojansin nettisivulle, kunhan saadaan Vaahteramalja pelattua alta pois ja uusi mestari kruunattua.

Alla kuultavana Radio Sadan Iku Viitasen tuoreeltaan ottelun jälkeen tekemät haastattelut. Korjataan sen verran päävalmentaja Ojasta, joka haastattelussa väittää Mika Sevónia 47-vuotiaaksi, että Sedulla on siihen rajapyykkiin vielä jokunen vuosi matkaa.

Trojansin päävalmentaja Pauli Ojanen Radio Sadan Iku Viitasen haastateltavana

Trojansin Kim Grönlund Radio Sadan Iku Viitasen haastateltavana

Kuvia ottelusta kuvagalleriassa kansiossa Kausi 2010 ja siellä Trojans-Butchers.

Kari Toivonen