37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Kuntomittari plussan puolella

03.02.2011 klo 14:18

Edustusjoukkueen pelaajat mittauttivat tasoaan tiistaina 1. helmikuuta usealla eri osa-alueella. Testattavana olivat mm. voima, nopeus, kestävyys ja ponnistusvoima.

Mitä kuntotesteillä pyrittiin tässä vaiheessa kautta selvittämään, Trojansin päävalmentaja Pauli Ojanen?

-Tarkoituksena ei ollut mitata aivan maksimaalista tulosta, vaan kartoittaa vähän sitä tasoa, jolla pelaajat tällä hetkellä menevät. Otettiin ikään kuin pohjatulokset, joihin tulevaa kehitystä verrataan.

Miten testit yleisesti ottaen menivät ja oliko tuloksissa yllätyksiä?

-Testit menivät mukavasti, salilla oli hyvä yhteishenki ja kaverit kannustivat toisiaan, vaikka tietysti pientä kisailuakin oli havaittavissa, mikä tietysti on pelkästään hyvä asia. Tulostasoon vaikutti luonnollisesti se, että testasimme monta osa-aluetta samalla kerralla. Muutamat herrat yllättivät positiivisesti ylittämällä odotukset, jotkut taas eivät. Totta kai valmentaja aina toivoo, että jokainen pelaaja olisi kehittynyt, mutta niiden osalta, joille jäi parannettavaa, toivon testin olleen kimmoke entistä kovempaan harjoitteluun.

Miten kuntotestejä tullaan vastaisuudessa jatkamaan?

-Testejä suoritetaan jatkossa harjoitusten ohessa siten, että viikoittain testataan jokin osa-alue tai liike. Testeihin lisätään vielä muutamia uusia juttuja, jolloin sama liike testataan noin kahden kuukauden välein. Tulevissakaan testeissä ei mennä aivan maksimeille, vaan seurataan lähinnä treenaamisen tasoa. Itse en niinkään vertaile pelaajia toisiinsa, vaan hänen kehitystään aikaisempiin tuloksiin nähden. Pelaajat hoitavat varmasti sen keskinäisen vertailun ja pienen nokittelun ihan itse.

Miltä joukkueen kuntopohja vaikuttaa verrattuna aiempiin vuosiin?

-Aivan suoraa vertailua aikaisempiin vuosiin on hankala tehdä, koska testaaminen on ollut eri vuosina erilaista. Tuntuu kuitenkin siltä, että osa pelaajista on kehittynyt selvästi ja loput ovat säilyttäneet entisen tasonsa, joten yleisesti ottaen eteenpäin on jonkin verran menty. Toivottavasti nämä jatkuvat testaukset kasvattavat treenimotivaatiota etenkin niiden kohdalla, joiden taso on pysynyt ennallaan.

Mitä muuta Trojansin edustusjoukkueelle kuuluu?

-Tällä hetkellä kuulumiset ovat varsin hyvät. Harjoitukset ovat menneet hienosti ja huomattava osa pelaajista on sitoutunut treenaamaan lujasti. Harjoittelussa olemme keskittyneet perustekniikoiden hiomiseen. Samalla olemme toki vetäneet myös kuntotreeniä. Viikoittaiset juoksutreenit ovat pyörineet säännöllisesti ja voimaharjoittelua on tehty pienissä ryhmissä aktiivisesti.

Mitä tulee joukkueen kokoonpanoon, niin viimevuotiseen verrattuna asiat ovat paremmalla tolalla. Olemme löytäneet jo kolme sopivaa vahvistusta ja neuvottelut heidän kanssaan ovat käynnissä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että saamme juuri sellaiset pelaajat, jotka olivat toiveissakin.

Samaan hengenvetoon on toki todettava, että kun muutama vanha pelaaja on jättäytynyt pois ja ainakin yksi on suunnannut alkukaudeksi ulkomaille, on pelaajarinki huolestuttavan pieni. Toiveissa olisikin saada vielä muutama kotimainen pelaaja siirtymään Turkuun. Trojansilla ei ole samanlaisia taloudellisia resursseja kilpailla pelaajista kuin tämän päivän kärkijoukkueilla, mutta toisaalta voimme tarjota suurseuroja paremmat mahdollisuudet saada vastuuta ja kehittyä.

Kari Toivonen