37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Beaver Huntersin loppukiri toi voiton Tornadoesista

20.02.2011 klo 20:31

Ottelu alkoi Tornadoesin vahvalla hallinnalla. Turku Trojansissa ja Lappeenrannan Rajaritareissa pelannut Teemu Pietiäinen kantoi palloa yhdessä Mikko Holmbergin kanssa ja matka 994-hallin muovilattialla taittui vauhdilla. Tornadoes siirtyi nopeasti 16-0 johtoon ennen kuin ensimmäistä otteluaan pelannut Beaver Hunters pääsi pisteiden makuun 8-16 kavennuksellaan.

Majavanmetsästäjillä oli paikkoja pistetilinsä lisäämiseen ensimmäisellä neljänneksellä, mutta toistuvat virheet veivät joukkuetta enemmän taaksepäin kuin eteenpäin ja pallonmenetykset tarjosivat Tornadoesille lukuisia maalintekomahdollisuuksia kultalautaselta. Tornadoes hyödynsikin lähes kaikki tilaisuudet ja tehtaili taululle puoliaikaan mennessä 40 pistettä. Enempäänkin oli mahdollisuuksia, mutta yhtä lukuun ottamatta kaikki lisäpisteyritykset epäonnistuivat. Sisähallissa joukkueilla on mahdollisuus valita joko yhden tai kahden pisteen yritys. Yhden pisteen yritys pelataan kolmen jaardin linjalta ja kahden pisteen yritys kuuden jaardin päästä maalilinjasta. Pelaamalla pallo uudelleen maalialueelle joukkue saa lisäpisteensä.

Mitä tapahtui puoliajalla?

Tauolle mentiin siis Tornadoesin varsin selvän tuntuisesessa johdossa lukemin 40-8. Olisi ollut mielenkiintoista päästä seuraamaan tauolla Beaver Huntersin pukukoppiin, minkälaista käärmekeittoa siellä juotiin tai minkälaisen "win this one for the Gipper" -tyylisen puheen valmentajat joukkueelle pitivät, sillä toiselle puoliskolla kentälle asteli aivan eri joukkue.

Trojansissa puolustuksen kulmakiviin kuuluvat Sami Toivonen ja Ilkka Koiranen kantoivat palloa vuorovedoin, kun Beaver Hunters aloitti kirinsä humuksen tasolta huipulle. Laitahyökkääjä Markku Salmi poimi upeasti pelinrakentaja Mikko Nymanin heittoja ja puolustuksessa Serguei Sentiakov ja Lieto Oakmenissa pelaava Tomi Solakivi nappasivat kumpikin tyylikkät syötönkatkot. Kolmannen neljänneksen päättyessä Beaver Hunters oli kaventanut Tornadoesin johdon enää seitsemään pisteeseen 33-40.

Viime hetkien jännitysnäytelmä

Viimeisellä neljänneksellä Tornadot piristyivät ja onnistuivat lisäämään johtoaan safetyllä eli vastustajan omalla maalilla. AMK:n troijalaiset Ville Vene ja Mika Saarikko panivat kroppansa muiden Tornaadojen ohella likoon ja kenttäkuuluttajana yleisöä omintakeisilla jutuillaan viihdyttänyt Heikki Nevalainen totesikin osuvasti, ettei Ville "pulpetti" Veneellä ole varmaan yhtään ehjää solua kropassaan. Mikään ei kuitenkaan enää auttanut, sillä Beaver Huntersilla oli iso remmi päällä ja se kampesi itsensä väkisin ohi Tornadoesin. Trojansista tuttu Ilkka "Disko" Marja-aho oli elementissään ja juhli maalia ottelun viimeisellä neljänneksellä. Ilkka Koiranen runnoi lisäpisteen Diskon maaliin ja kun UTU:n Joonas Henriksen katkaisi vielä Tornadoesin pelinrakentajan Veli-Pekka Sihvosen syötön, homma näytti taputellulta.

Tornadoes oli kuitenkin eri mieltä ja etenkin Pauli Uusitalo, joka koppasi ilmasta Mikko Nymanin syötön ja pinkoi pallon pohjaan asti tuoden AMK:n jälleen mukaan peliin. Onnistuessaan kahden pisteen lisäpisteryitys olisi tasoittanut ottelun, mutta "piisaminmetsästäjät" niistivät karusti palloa kantaneen Tornadoes-pelaajan vain jaardin päähän maalilinjasta ja Beaver Huntersilla säilyi kahden pisteen etumatka. Varmemmaksi vakuudeksi Ilkka Koiranen kasvatti vielä seuranneella hyökkäysvuorolla Yliopiston johtoa ja taululle saatiin lopputulos 57-48.

Turun korkeakoulujen jenkkifutisottelut ovat löytäneet yleisönsä, jota 994-hallin lehtereille oli saapunut karkeasti arvioidenehkä kolmisensataa silmäparia. Tarjolla oli erittäin viihdyttävää peliä, sillä lyhyellä kentällä jokainen peli voi johtaa maaliin. Seuraava tilaisuus päästä nauttimaan yliopistojenkkifutiksesta on jo ensi lauantaina, kun voittamaton Åbo Akademi 09' ers kohtaa Turun Yliopiston UTU Beaver Huntersin.


Riku Flink Touchdown.fi-sivustolta oli paikalla ja taltioi upeaa kuvamateriaalia ottelusta. Videolla Tornadoes pelaa sinikeltaisissa peliasuissa ja Beaver Hunters valkoisissa.

Kari Toivonen