37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Beaver Hunters edelleen liian kova pala Tornadoesille purtavaksi

04.03.2011 klo 23:19


Videokooste koko ottelusta.

Turun AMK aloitti ottelun vahvasti. Heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Samuli Alppiranta vei Tornadoesin 6-0 johtoon. Lisäpistepelistä siihen vielä kaksi pongoa päälle ja tilanne 8-0. Kun vielä Beaver Hunters sössi oman hyökkäysvuoronsa rähmäykseen ja luovutti pallon erinomaisessa kenttäasemassa Tornadoesille, päästiin seuraavaa maalia todistamaan jo minuutin kuluttua edellisestä. Tällä kertaa maalialueelle singahti Ville Vene, joka viimeisteli myös kaksi lisäpistettä. Kolmessa minuutissa AMK oli siirtynyt 16-0 johtoon.

Turun Yliopiston kone yskähteli vielä seuraavankin hyökkäysvuoron aluksi, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta tuli pelinrakentaja Mikko Nymanin tarkka heitto, joka tavoitti Antti Valtasen ahnaat kädet maalialueen sisäpuolella ja peli oli kaventunut lukemiin 16-6. Lisäpistepelissä Kai Routila hassutti Tornadoesin puolustuksen ja pistesaldo karttui vielä numeroa suuremmaksi.

Seuraava pistesuoritus merkittiin sekin Turun Yliopiston joukkueelle. Maalintekijänä kunnostautui laitahyökkääjä Markku Salmi. Lisäpistepeli jäi torsoksi ja neljänneksen vaihtumiseen oli vain 39 sekuntia aikaa. Se riitti kuitenkin Tornadoesille, joka upealla pelillä kasvatti etumatkaansa vain sekuntia ennen neljänneksen vaihtumista. Maalin tekijänä Niko Into. Lisäpistepeli epäonnistui ja ensimmäinen neljännes päättyi numeroihin 22-13.

Momentum Majavanmetsästäjille

Toisella neljänneksellä – Juhani Tammista mukaillen – ottelun "momentum" siirtyi Beaver Huntersille. Se tehtaili kaksi perättäistä maalia ja pyyhälsi pisteissä Tornadoesin ohi. Ensin pelinrakentaja Mikko Nyman kavensi omalla pallonkannollaan tilanteeksi 22-19, seuraavaksi Sami Toivonen ruhjoi pallon maalialueelle ja Markku Salmi koppasi lisäpistepelissä pallon kahden pisteen arvoisesti. Puoliajalle siirryttiin Beaver Huntersin viiden pisteen johdossa lukemin 27-22.

Turun Yliopisto jatkoi toisella puoliskolla siitä mihin jäi. Mikko Nyman löysi pitkällä heitollaan maalialueelta Daniel Purssilan, joka pääsi juhlimaan ensimmäistä maaliaan ja oman joukkueensa siirtymistä jo vakuuttavaan 11 pisteen johtoon. Tornadoes teki kuitenkin ryhtiliikkeen ja kokosi rivinsä vastahyökkäykseen. Se tuottikin tulosta, sillä viisi minuuttia ennen kolmannen neljänneksen päättymistä pelinrakentaja Otto Granbom taisteli itsensä maalialueelle ja kavensi tilanteeksi 28-33.

Tornadoes pistää tuulemaan

Ottelu kääntyi viimeiselle neljännekselle ja yleisön mylvintä yltyi. Kotijoukkue ei pettänyt kannattajiensa luottamusta, vaan Ville Veneen hahmossa tarjosi yleisölle hurrattavaa. Johtoasema vaihtui jälleen, mutta epäonnistuneen lisäpistepelin takia eroa oli vain yksi piste, tilanne siis 34-33. Kun peliaikaa oli jäljellä hiukan yli viisi minuuttia oli Beaver Huntersin vuoro nostattaa omien kannattajiensa tunnelmia. Pelinrakentaja Mikko Nyman ei ikänsä puolesta varmaan muista legendaarisia alppihiihtäjiä Ingermar Stenmarkia tai Alberto Tombaa, mutta hänen pujotteluesityksensä ei juurikaan kalpene näiden herrojen tähtihetkille. Nymanin maalilla Turun Yliopisto siirtyi jälleen johtoon numeroin 39-34.

Ottelun viimeiset viisi minuuttia piti yleisöä aivan neuloilla. Tornadoesille riittäisi yksi maali. Ensimmäinen hyökkäysvuoro ei tuota tulosta, ja Turun Yliopisto sai pallon takaisin. Tornadoesin puolustus nosti profiiliaan ja Beaver Huntersin yritykset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen eteen kohoavaan lihamuuriin. Neljäskään yritys ei tuottanut jaardeja riittävästi, ja kun peliaikaa oli jäljellä noin puoli minuutta, sai Tornadoes taas pallon hallintaansa.

Every second counts

Ville Veneen half back pass tuotti melkein kymmenen jaardia, mutta seuraavassa pelissä Beaver Hunters vei läpimurtoa yrittäneen Granbomin tutustumaan 994-hallin lattialaminaattiin sammakkoperspektiivistä. Kello tikitti ja seuraavan yrityksen alkaessa aikaa oli enää kahdeksan sekuntia. Virhe puolustusmuodostelmassa siirsi Tornadoesia 10 jaardia eteenpäin, mutta aikaa oli enää yhteen peliin. Sekin riittäisi, jos se päättyisi maalialueen toiselle puolelle.Ville Veneen syöksy tukahtui kuitenkin Beaver Huntersin puolustukseen vain muutamaa jaardia ennen maalilinjaa ja TUAS Tornadoes joutui nielemään niukan 34-39 tappion.

Ottelun parhaina palkittiin Tornadoesin pelinrakentaja Otto Granbom ja Beaver Huntersin kahteen suuntaan raatanut Sami Toivonen. Ottelut jatkuvat heti lauantaina, kun Åbo Akademi 09'ers isännöi kello 15 alkavassa ottelussa Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun FHS Cavaliersia. Joukkueet kohtasivat aiemmin Ruotsissa ja 09'ers vei tiukan kamppailun nimiinsä. Cavaliers on varmasti valmistautunut hakemaan hyvitystä tappiolleen, joten kaikki kynnelle kykenevät lauantaina 994-halliin kannustamaan kotikaupungin pojat voittoon vanhan emämaan kikkailijoista. Liput tähän kansainväliseen mittelöön 5 euroa.

Videokooste Tornadoes-Beaver Hunters -ottelusta pikapuoliin.

Kari Toivonen