37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Åbo Akademi 09'ers janoaa voittoa Beaver Huntersista

09.03.2011 klo 11:11Tappiollisen Cavaliers-ottelun jälkeen tapaamani 09'ersin valmentaja Rasmus Kevin totesi tulevan Beaver Hunters -ottelun olevan kevään yliopistojenkkifutiskimaran moraalinen finaali, sillä mikäli Åbo Akademi voittaa ottelun, on molemmilla joukkueilla turkulaisten korkeakoulujen välisistä otteluista yksi tappio. Vaikka nyt pelattavat ottelut eivät varsinaisesti ole mikään sarja, voidaan joukkueet toki asettaa paremmuusjärjestykseen pelattujen otteluiden perusteella. Rasmus tosin unohti, että 09'ers pelaa vielä ottelun myös TUAS Tornadoesia vastaan, joka heidän myös on voitettava ollakseen samassa tilanteessa Beaver Huntersin kanssa.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Beaver Huntersin puolustus onnistui pitämään 09'ersin vahvan juoksukoneen Marcus Siiskosen kohtalaisen hyvin kurissa. Siiskonen joutui jättämään Cavaliersia vastaan leikin kesken, mikä näkyi heti 09'ersin pelissä. Toivottavasti Marcus on perjantaina kondiksessa, jotta kumpikin voi marssittaa kentälle parhaan mahdollisen kokoonpanonsa. Pelinrakentaja Lasse Mäki-Hokkonen väläytti heittokättään FHS Cavaliersia vastaan ja samassa ottelussa Siiskosen korvannut Patrik Salminen osoitti osaavansa hänkin pallonkantotehtävät.

Beaver Huntersin materiaali on tasaisen vahvaa. Pelinrakentaja Mikko Nyman on osoittanut olevansa varsinainen Houdini, sillä hän on onnistunut pakenemaan lukemattomista tiukoista tilanteista. Kun katsomoon on jo näyttänyt siltä, että Nymanille vedetään jo pakkopaitaa päälle, hän on vielä kiemurrellut itsensä vapaaksi ja kipittänyt halki kentän. Alkupeleissä vaivanneet ongelmat aloitussyöttöjen kanssa ovat nekin korjaantuneet. Palloa kantamassa on nähty useita vahvoja hahmoja. Sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa raatavat Sami Toivonen ja Ilkka Koiranen muodostavat väkevän parivaljakon, joka vuoron perään raivaa toiselle tietä toisen tikittäessä jaardeja pallon kera. Kai Routila on niin ikään esittänyt hyviä otteita keskushyökkääjän tontilla. Laitahyökkääjistä Markku Salmi ja Antti Valtanen ovat eniten päässeet nauttimaan Nymanin heitoista.

Perjantain 09'ers-Beaver Hunters -ottelu on kevään toiseksi viimeinen mahdollisuus nähdä jenkkifutista sisähallissa, joten kaikki joukolla kannustamaan jompaakumpaa joukkuetta!

Kari Toivonen