37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Beaver Hunters upotti 09'ersin koripallolukemin

12.03.2011 klo 14:27

Åbo Akademi aloitti ottelun väkevästi ja johti ottelua pitkään ensimmäisellä puoliskolla. Edellisessä ottelussa loukkaantuneen Marcus Siiskosen paikan 09'ersin juoksukoneena perinyt Joakim Jakobsson karkasi tavan takaa Beaver Huntersin puolustukselta pahan tekoon ennen kuin Beaver Hunters ehti mukaan pistejahtiin. Turun Yliopiston juoksupeli ei aluksi ottanut toimiakseen, mutta pelinrakentaja Mikko Nyman esitteli senkin edestä öljyttyjä lanteitaan suorastaan Urheiluruutuainesta olevilla pujotteluesityksillään. Ensimmäinen neljännes päättyi kotijoukkue 09'ersin johdossa 20-12.

Vauhti alkaa kiihtyä

Toisella neljänneksen kohokohtia oli käsittämätön kissa ja hiiri leikki, jossa Mikko Nyman pakoili puolta joukkueellista 09'ersin puolustajia omalla maalialueellaan, karisti nämä muutamaksi sekunniksi kannoiltaan ja linkosi pallon vastustajan maalialueella päivystäneelle Markku Salmelle. Åbo Akademin pelinrakentaja Lasse Mäki-Hokkonen tosin kuittasi tämän heti perään viemällä pallon seuranneella hyökkäysvuorolla Turun Yliopiston maalilinjan yli. Tilanne 26-18.

Beaver Hunters ei aikaillut oman vastineensa kanssa. Ottelun alun puolustuksessa häärinyt höyryjyrä Ilkka Koiranen otettiin nyt keskushyökkääjän tontille ja tehoja tuli heti. Ensimmäinen kosketus palloon tuotti läpijuoksun ja maalin tuoden Turun Yliopiston enää kahden pisteen päähän 09'ersista. Koiranen viihtyi maalialueella niin hyvin, että seuraavalla hyökkäysvuorolla hän hankkiutui sinne toistamiseen. Lisäpistepelikin onnistui pienen hapuilun jälkeen ja vierasjoukkue siirtyi 32-26 johtoon.

Otteet kovenevat, väki vähenee

Beaver Huntersin puolustus otti kovat otteet käyttöön 09'ersin juoksupelin pysäyttämiseksi ja onnistuikin siinä. Kun vielä pelinrakentaja Lasse Mäki-Hokkonen joutui jättämään kentän, alkoi Åbo Akademin ote pelistä kirvota. Pelinrakentajaksi kesken pelin tullut Joakim Nyberg joutui tiukkaan paikkaan ja kesti hetken ennen kuin ajoitukset muiden pelaajien kanssa loksahtivat paikalleen. Sinä aikana Beaver Huntersin Jarmo Nikanderin maalilla ja Markku Salmen koppaamilla lisäpisteillä Yliopisto kasvatti johtoaan.

Joakim Jakobsson nostatti 09'ersin toiveita maalillaan ja kavensi vierasjohtoa, kunnes akseli Nyman-Salmi jälleen masensi Akademin kannattajat koko kentän mittaisella heittopelillään. Sitten alkoikin ilotulitus, jossa oli vaikea enää pysyä perässä. Antti Valtanen ja Ilkka Marja-aho poimivat kumpikin Nymanin heittoja 09'ersin maalialueella ja Joakim Jakobsson vei pelipallon vielä ainakin kolmeen kertaan Turun Yliopiston päätyyn. Beaver Huntersin Tuomas Hemilä ja Jarmo Nikander murjoivat vielä itsensä kertaalleen vastustajan maalilinjan yli ja Mikko Nyman merkkautti aitajuoksunäytöksen jälkeen itselleen jälleen yhden maalin.

Joku jäi varmasti mainitsematta, mutta laukaustenvaihdon tiimellyksessä muistiinpanot eivät hätkähdytä tarkkuudellaan. Ottelu siis päättyi Beaver Huntersin voittoon 100-56. Paikalla oli jälleen runsaslukuinen ja äänekäs yleisö, tosin paikoitellen välihuutelu hipoi jo hyvän maun rajoja, kun ottaa huomioon, että kyseessä oli ystävyysottelun nimikkeellä pelattu kamppailu.

UTU Beaver Hunters matkustaa seuraavaksi Jyväskylään ottelemaan sikäläisen yliopiston joukkuetta Renegadesia vastaan. Caribian 994-hallissa nähdään vielä yhtenä iltana jenkkifutista, kun 8.4. ensin pelaavat Turun AMK:n TUAS Tornadoes ja Åbo Akademi 09'ers ja heti perään nähdään naisten joukkueiden välinen kamppailu, josta tarkempaa tietoa tuonnempana.

Ottelun highlight-video tulossa lähipäivinä.

Kari Toivonen