37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

A-nuoret: Jaguaarit liian kova pala Trojansille

08.05.2011 klo 19:07

Trojans pysyi hyvin mukana taistelussa lähes koko ensimmäisen puoliskon. Jaguaarit siirtyi ensimmäisellä neljänneksellä 7-0 johtoon, mutta kotijoukkue kavensi vielä saman neljänneksen aikana pelinrakentaja Joonas Anderssonin tyylikkään heiton tavoitettua maalialueelle kilpaa Jaguaarien puolustajan kanssa juosseen Ville-Valtteri Suojasen. Lisäpistepotku epäonnistui, joten ottelua jatkettiin vierasjoukkueen yhden pisteen johdossa 7-6.

Toinen neljännes oli tasainen ja näytti jo siltä, että pisteitä ei enää synny ennen puoliaikaa. Jaguaarit oli kuitenkin toista mieltä, sillä se siirtyi muutama minuutti ennen neljänneksen päättymistä 14-6 johtoon. Trojans sai vielä mahdollisuuden yrittää kavennusta, mutta Anderssonin pitkä heitto päätyi suoraan Jaguaarien puolustajan syliin ja seuranneella hyökkäysvuorolla jyväskyläläiset pääsivät aivan turkulaisten maalialueen tuntumaan. Peliaika päättyi jo, mutta pelissä oli turkulaisvirhe, eikä ottelu voi päättyä virheeseen, Jaguaarit sai vielä yrittää maalia herkullisesta paikasta. Tässä se onnistuikin ja kun lisäpistepotkukin onnistui, tauolle mentiin turhankin selvissä 6-21 lukemissa.

Jaguaarit onnistui pitämään Trojansin juoksupelin hyvin kurissa, mikä pakotti Anderssonin hakemaan jaardeja heittopeleillä. Ville-Valtteri Suojanen ja Juuso Mäkinen koppasivatkin ansiokkaasti Anderssonin heittoja, mutta Jaguaarien takakenttä oli hereillä, eikä isoja pelejä syntynyt muutamaa enempää.

Ottelun kolmannella neljänneksellä Trojansin toivonkipinän sytytti Jaakko Tirkkonen juoksemalla pallon sinnikkäästi Jyväskylän maalialueelle kaventaen tilanteeksi 12-21. Enempää turkulaismaaleja ei kuitenkaan nähty pitkään aikaan, sillä viheriötä hallitsi Jaguaarien hegemonia. Kolmannen neljänneksen loppuun mennessä Jaguaarit oli takonut taululle 34-12 johdon ja viimeisellä neljänneksellä vieraat lisäsivät johtoaan vielä yhdellä maalilla ennen kuin mustapaitainen pelaaja pääsi jälleen juhlimaan maalia. Ville-Valtteri Suojanen kruunasi hyvän päivätyönsä toisella pitkästä juoksupelistä syntyneellä maalilla. Tilanne nyt 18-41.

Jaguaarit kaunisteli voittolukemiaan vielä yhdellä maalilla ja lisäpistepotkulla eli Urheilupuiston aurinkoisella, lähes helteisellä yläkentällä päädyttiin kotijoukkueen kannalta karuihin 18-48 loppulukemiin. Tulos tarkoittaa sitä, että Jyväskylä Jaguaarit pelaa loppuottelussa ottelun Roosters-Butchers voittajaa vastaan ja saman ottelun häviäjä matkustaa Turkuun pelaamaan 14.5. pronssimitaleista.

Kuvia ottelusta tulossa.

Kari Toivonen