37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Roostersille A-nuorten SM-pronssia, Trojans neljäs

15.05.2011 klo 00:09

Trojansilla oli otteluun huonot lähtökohdat, sillä useita avauskokoonpanon pelaajia puuttui rosterista, muiden muassa ykköspelinrakentaja Joonas Andersson, joka parantelee kipeytynyttä peukaloaan. Anderssonin saappaisiin astui nuori Teemu Thorström, joka pärjäsi vaativassa tehtävässä mainiosti.

Ottelu alkoi turkulaisittain lupaavasti, kun normaalilla pelipaikallaan puolustuksen takakentällä pelannut Thorström katkaisi Roostersin pelinrakentaja Nicolas Sandhun heiton. Trojans ei kuitenkaan pystynyt tilannetta hyödyntämään ja Roosters pääsi uudestaan pallon kahvaan. Pitkän hyökkäysvuoron päätteeksi Roosters onnistui pääsemään maaliviivan yli. Lisäpisteyritys ei tuottanut tulosta, joten lukemat taululla 0-6.

Kotijoukkue pääsi tasoittamaan pelin, kun Thorströmin tarkka heitto tavoitti Juuso Mäkisen aivan Roostersin maalialueen kynnyksellä. Muutamalla askeleella Mäkinen harppoi viivan yli ja tasoitti tilanteeksi 6-6. Lisäpistepeli jäi torsoksi.

Trojans käytti tilaisuutensa

Toisella neljänneksellä Trojans pelastui tukalasta tilanteesta oman maalialueensa tuntumassa Roostersin pakotettua turkulaiset punttaamaan. Liika innokkuus kostautui helsinkiläispelaajan törmättyä potkaisijana toimineeseen Ville-Valtteri Suojaseen ja Trojans sai ilmaiset uudet yritykset.

Teemu Thorström löysi kahdella hyvällä heitolla ensin Suojasen ja pian perään Eetu Kohon ja äkkiä Trojans olikin jo syvällä Roostersin kenttäpuoliskolla. Jaakko Tirkkonen esitteli seuraavaksi pujottelutaitojaan puikkelehtimalla punanuttujen puolustajien väleistä maalialueelle asti. Tällä kertaa lisäpistepelikin onnistui Thorströmin nakattua pallon Eetu Kohon näppeihin nopealla heittopelillä. Lukemat kotijoukkueelle 14-6.

Roostersin paluu

Roosters ei hätkähtänyt, vaan painoi päälle vimmatusti. Helsinkiläiset yrittivät yllättävän yksipuolisesti heittopeleillä tai pelinrakentajan omilla juoksuilla huonolla menestyksellä, kunnes Sandhu viimein löysi Henri Antikaisen Trojansin maalialueelta. Lisäpistepeli ei tuonut lisäystä tulostaululle, joten tilanne nyt 14-12.

Ennen puoliaikaa nähtiin vielä useita jännittäviä käänteitä. Trojansin hyökkäys ei päässyt etenemään ja Roosters sai pallon, mutta rähmäsi sen ja Eetu Kohon oikea-aikainen syöksy pallon päälle vaihtoi jälleen vuoron turkulaisille. Tälläkään kertaa ei etenemistä tapahtunut ja kun peliaikaa oli minuutti ja Roostersilla vielä kaksi aikalisää jäljellä. Vieraiden onnistui päästä runsaan kymmenen jaardin päähän maalista, kun peliaikaa oli kolme sekuntia. Sandhun tarkka heitto oli tavoittamassa punapaitaisen laitahyökkääjän, kun Teemu Thorströmin käsi ilmestyi kuin tyhjästä lyömään pallon maahan. Puoliajalle mentiin ehkä hieman yllätyksellisessäkin turkulaisjohdossa 14-12.

Punanutut kaivavat uuden vaihteen

Ottelun toiselle puoliskolle Roosters saapui päättäväisenä ja onnistui kolmannen neljänneksen aikana kahdella heittopelillä ja yhdellä onnistuneella lisäpistepelillä karkaamaan 12 pisteen johtoon. Roostersin voiton avain oli myös juoksupelin tuominen paremmin pelivalikoimaan. Trojansin eteneminen loppui toisella puoliskolla kuin seinään. Viimeisellä neljänneksellä Roosters jatkoi juoksemista ja tekaisi taululle vielä pari maalia, joilla päädyttiin lopputulokseen 14-38 ja pronssimitalien kohtalo oli selvillä, ne ojennettiin Roostersin pelaajille.

Trojansilla valoisa tulevaisuus

Tappiosta huolimatta Trojans voi olla tyytyväinen. Ei niinkään ottelun lopputulokseen, mutta siihen, että suurelta osin kaksi ikäluokkaa nuorempi ryhmä onnistui pitämään isokokoisen vastustajan kurissa puolet peliajasta. Tämä tietää hyvää tulevaisuutta silmällä pitäen. Jaakko Tirkkosessa turkulaisilla on lupaava keskushyökkääjä, Teemu Thorström pärjäsi sekä pelinrakentajana että safetynä puhumattakaan Viltsu Suojasesta, Eetu Kohosta ja Juuso Mäkisestä tai väkevästi pelanneista linjamiehistä Jussi Jalosesta Tuomas Valtoseen. Kunhan tämä ikäluokka vain pysyy koossa, Trojansilla ei ole hädän päivää.

Kari Toivonen