37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Puuttuvat linjamiehet koituivat Trojansin kohtaloksi

21.05.2011 klo 15:06

Trojansin bussista purkautui Palokan Urheilukeskuksessa väkeä kuin parhaina päivinä. Vahinko vain, että linjamiehiä joukossa oli vähänlaisesti. Amerikkalaisvahvistus Jon Akemon joutui siirtämään Suomeen tuloaan perhepiirissa sattuneen vakavan sairastapauksen vuoksi. Kahden siirtopapereissa oli sählinkiä ja kun vielä yksi oli kovassa kuumeessa kentänlaidalla olivat lähtökohdat otteluun pelottavat.


Koottuja videopätkiä Jaguaarit-Trojans-ottelusta.

Trojans onnistui pysäyttämään Jaguaarien ensimmäisen hyökkäysvuoron, mutta seuraavalla yrittämällä tulikin jo lunta tupaan. Jaguaarien pelinrakentaja Santeri Supi löysi heitollaan David Perezin Trojansin maalialueen oikeasta reunasta ja kun lisäpistepotkun tarkkuudessa ei ollut moitittavaa, siirtyi kotijoukkue 7-0 johtoon. Trojansin hyökkäys kävi ranskalaisella visiitillä kentällä ilman näkyvää tulosta, ja kun Supi pääsi heiluttamaan taas tahtipuikkoa, nähtiin edellisen maalin toisinto ja tilanne oli jo 14-0.

Toisella neljänneksellä Trojansin puolustus terästäytyi ja sai estettyä isomman piste-eron syntyminen. Valitettavasti vain hyökkäyspeli takelteli pahemman kerran Poissa kokoonpanosta oli nimittäin myösaloittava keskushyökkääjä Miko Ylikoski, jota tuurasi milloin Earl Everett, Sami Toivonen, Ilkka Koiranen tai Markus Koski. Sääliksi kävi pelinrakentaja Joonas Anderssonia, jolle ei jäänyt aikaa juurikaan etsiä vapaita laitahyökkääjiä, kun Jyväskylän puolustajat tulvivat linjasta läpi tsunamin lailla. Palokan tekonurmikenttä tulikin Anderssonilla hiukan turhan tutuksi lähietäisyydeltä tarkasteltuna. Puoliajalle mentiin lukemissa 14-0 kotijoukkueen hyväksi.

Trojans kaventaa, mutta Jaguaarit karkaa

Kolmannella neljänneksellä Jaguaarit lisäsi johtoaan Supin heitettyä tällä kertaa Perttu Ahilalle. Lisäpistepotkun jälkeen tilanne 21-0. Trojansilla oli erinomainen tilaisuus kaventaa tilannetta pian tämän jälkeen, kun turkulaisten juoksupeli aivan äkillisesti alkoi tuottaa tulosta. Earl Everett juoksi muutaman pitkän siivun ja seuranneessa maalilinjan läheisyydessä käydyssä lähitaistelussa Everett oli jo astumassa maalialueelle, kun pallo irtosi hänen otteestaan. Trojansilla ei ollut onneakaan mukana, sillä ensimmäisenä pallon ehti käsiksi Jaguaarien Sami Mäkinen. Trojansin kauden ensimmäinen pistesuoritus syntykin vastai ottelun viimeisellä neljänneksellä, kun Trojans pääsi aloittamaan hyökkäysvuoronsa syvältä Jaguaarien kenttäpuoliskolta. Andersson tavoitti heitollaan Carlos Everettin aivan maalialueen vasemmasta nurkasta. Everett steppaili pari pikaista askelta, jotta kiinniotto olisi laillinen ja niinpä tuomarin kädet nousivat kohti taivasta maalin merkiksi. Lisäpisteitä yritettiin pelaamalla, mutta siitä ei jäänyt kerrottavaa jälkipolville. Tilanne nyt 21-6.

Neljännellä neljänneksellä nähtiin vielä kaksi Jaguaarien maalia. Ensin Timo Kosunen koppasi pallon syvällä Trojansin alueella, jallitti Ville-Valtteri Suojasen, joka oli jo kietoutumassa Kosusen ylle kuin halpa puku, ja kirmasi palloineen maalialueelle. Lisäpistepotku onnistui ja kotijoukkueen karkumatka kasvoi lukemiin 28-6. Turkulaisittain illan masentavin maali nähtiin aivan ottelun loppuhetkillä, kun puolustus oli onnistunut pakottamaan Jaguaarit punttaamaan. Pallo tuli kohti Ville Venettä suoraan auringosta eikä Vene saanut koppia pallosta, joka lähti pomppimaan kohti Trojansin maalialuetta. Veneen mukaan pallojahtiin lähti Ilja Redin, joka tavoittikin pallon maalialueella, muttei saanut siitä otetta, vaan paikalle ehtinyt Jaguaarien Perttu Ahila poimi sen omiin hyppysiinsä. Loppulukemat lisäpistepotkun jälkeen 35-6 (14-0).


Päävalmentaja Pauli Ojasen kommentit ottelun jälkeen.

Jälleen kerran tuli osoitettua, että amerikkalainen jalkapallo on joukkuepeli, jossa jokaisen pelaajan rooli on korvaamattoman tärkeä. Jos joukkueelta puuttuu käytännössä lähes koko linjamieskaarti, on selvää, että peli ei voi toimia. Kohtalo koettelee taas Trojansia kovalla kädellä, sillä Jaguaarit on Trojansin päävastustajia tämän vuoden Vaahteraliigassa ja perjantain esityksen perusteella täysin voitettavissa oleva joukkue, mikäli sille ei antaisi tällaista tasoitusta. Onneksi Trojansin seuraavaan peliin on aikaa pari viikkoa, joten puuttuvat linajmiehet saadaan toivon mukaan takaisin ruotuun.

Kari Toivonen