37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

B-juniorit kauden avausvoittoon: Steelers-Trojans 6-20 (0-7)

23.05.2011 klo 19:54

Sää Kuopion illassa oli lämmin, mutta puuskittainen kova tuuli vaikeutti hyökkäyspelaamista molemmilla joukkueilla. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla pisteiden teossa onnistuikin ainoastaan Trojans. Upean paluun keskushyökkääjän paikalle tehnyt Mikael Koho juoksi kauden ensimmäisen maalin. Juuso Mäkinen onnistui lisäpistepotkussa ja näin puoliajalle mentiin lukemissa 0-7.

Puoliajalla iski sadekuuro, mutta rankin osuus loppui juuri sopivasti pelin jatkuessa. Sää kuitenkin selvästi huononi toisella puoliajalla. Kolmannella neljänneksellä nähtiin kaksi maalia. Trojansin pelinrakentaja Teemu Thorström löysi heitollaan Waltteri Varjokiven vapaana keskikentältä ja kiinnioton jälkeen Varjokivi juoksi loput jaardit maaliin saakka. Tällä kertaa lisäpisteyritys blokattiin Steelersin toimesta. Myös Steelers pääsi maalinteon makuun. Vahvalla juoksulla Steelers onnistui kuljettamaan pelivälineen maaliin saakka, mutta lisäpisteyritys epäonnistui. Viimeisellä neljänneksellä Teemu Thorström löysi vielä laitahyökkääjä Juuso Mäkisen maalialueelta. Juuso onnistui toistamiseen lisäpistepotkussa. Lopputulokseksi jäi näin 6-20.

Puolustuksen puolella Trojansin takakentällä kunnostautui muun muassa toisen polven jenkkifutari Oskari Hotti, joka on tehnyt hienon paluun joukkueeseen parin vuoden tauon jälkeen. Hotti teki ratkaisevan taklauksen Steelersin laitahyökkääjän ollessa juuri karkaamassa puolustukselta kokonaan syvän heiton päätteeksi. Hotti otti myös ottelussa yhden syötönkatkon. Tukimiehistössä Waltteri Varjokivi otti kaksi syötönkatkoa. Viimeisellä neljänneksellä Aleksi Haatainen osoitti linjamiehelle poikkeuksellista nopeutta ja teki niinikään ratkaisevan taklauksen vain viisi jaardia ennen maaliviivaa, kun Steelersin tuulennopea puolustaja meinasi syötönkatkon jälkeen päästä maaliin saakka. Trojansin puolustus onnistui pysäyttämään seuranneen hyökkäysvuoron. Tärkeän yksilösuorituksen teki myös linjamies Miska Laine ottamalla kiinni suoraan syliin tulleen Steelersin aloituspotkun ensimmäisessä linjassa.

Steelersin linjapelaajat ovat kunnioitettavan kokoisia, mutta Trojansin linja pelasi kovalla asenteella blokaten sekä heittoaikaa pelinrakentajalle että juoksuväyliä keskushyökkääjille. Ylipäätään peli-ilme oli heti tälle ikäluokalle tuttua joukkueena pelaamista ja futiksesta nauttimista. Puolustuksessa tämä näkyi parhaiten loppuun saakka pelaamisena koko joukkueen mennessä mukaan taklauksiin. Osa Steelersin ja Trojansin pelaajista tunsivat toisensa U19-maajoukkueleireiltä ja ottelu pelattiinkin keskinäisen kunnioituksen hengessä. Rangaistuksia ei juurikaan ottelussa nähty, vaan pelaaminen oli kovaa mutta siistiä.

Trojans kohtaa seuraavaksi helatorstaina 2.6 Roostersin kotiottelussa Urheilupuiston Yläkentällä. Ottelun merkitystä ei voi liikaa korostaa. Roosters on epäilemättä yksi kauden ennakkosuosikeista ja tekikin ensimmäisessä ottelussaan selvää jälkeä Vantaa Taftista. Roosters pelannee helatorstaina spread- hyökkäystä, jonka kanssa Trojans on ollut muutaman kerran helisemässä. Puolustusta levittämällä pyritään puolustus saamaan paljastamaan peittonsa ja antamaan nuorille pelinrakentajille helpompia lukuja. Roosters haluaa puolustusta levittämällä avata myös juoksupeliään. Parhaimmillaan ”spread ’em and shred ’em”-hyökkäys repii takakentän täysin kappaleiksi. Näin ei tule kuitenkaan nyt käymään. Seuraavan kahden viikon aikana valmistamme puolustuksemme kohtaamaan Roostersin ja pelipäivänä näemme kovan työn tuottaman tuloksen.

Otto Junttila