37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans uusin jenkein Wolverinesia vastaan

02.06.2011 klo 12:20

Trojansin vastoinkäymiset ulkomaalaisvahvistusten kanssa saivat taas uuden luvun, kun juuri joukkueeseen hyvin kotiutuneet Everettin veljekset saivat ikäviä uutisia kotoaan. Lähisukulainen oli joutunut auto-onnettomuuteen ja veljekset joutuivat kiireesti palamaan takaisin. Halu palata joukkueeseen asioiden selvittyä oli kova, mutta Trojansilla ei ole varaa jäädä odottelemaan, sillä sarja on lyhyt ja jokainen ottelu on merkityksellinen.

Puhelimet ja bittivirrat kävivät viime viikolla kuumina, kun uusia pelaajia alettiin metsästää rapakon takaa. Onneksi tulostakin syntyi sillä tulevana sunnuntaina Wolverinesia vastaan Trojansilla on marssittaa kentälle amerikkalainen linjamies Doug Palmer, joka toivottavasti tilkitsee edellisessä pelissä pahasti vuotanutta linjaa sekä toivon mukaan myös laitahyökkääjä-takamies, joka helpottaa niin ikään raskaasti siipeensä saanutta puolustuksen takakenttää.

Ensimmäisestä ottelusta Jaguaareja vastaan ei jäänyt paljon kotiin kirjoitettavaa, sillä useiden sairastapausten ja muiden onnettomien yhteensattumien summana vajaalukuisena pelanneet linjat eivät pystyneet sellaiseen suoritukseen, että muillakaan osa-alueilla olisi ollut mahdollista täysipainoiseen esitykseen. Varsinainena mittarina Trojansin kunnosta ei sarja-avausta voi siis pitää. Harmillista, että näin on käynyt turkulaisille kaudesta toiseen eli tärkeässä avausottelussa joukkue ei olekaan täydessä iskussa.

Wolverines on pelannut Vaahteraliigaa jo kahden ottelun verran. Esimmäisessä ottelussa helsinkiläiset ottivat pataan vahvalta mestariehdokkaalta Crocodilesiltä 28-59, mutta toisessa ottelussa Wolvot juottivat tappion kitkerän maljan paikalliskilpailija Roostersille selvin numeroin 55-13.

Wolverines pärjää pitkälti vahvan juoksupelin turvin. Jo tuttu parivaljakko Stokes-Doss nakuttaa jaardeja mielin määrin, jos heille vain antaa tilaa päästä täyteen vauhtiin. Trojansin linjan ja tukimiesosaston pitääkin päästä näiden kaverien iholle heti alkumetreillä, sillä täyteen vauhtiin päästyään heitä ei pysäytä kukaan.

Trojansin pelissä on vielä niin paljon kysymysmerkkejä, että sen arvioiminen on käytännössä mahdotonta. Jaguaareja vastaan aloittava keskushyökkääjä Miko Ylikoski oli kuumeen vuoksi pois vahvuudesta ja palloa kantoivat vuorollaan suunnilleen kaikki kenttäkuuluttajaa lukuun ottamatta. Heittopelien toimivuutta ei sitäkään päästy testaamaan, sillä Jaguaarien puolustus tuli pelinrakentaja Joonas Anderssonin okulaareille välittömästi sentterin nostettua pallon nurmen pinnasta.

Avainkysymys sunnuntain ottelussa on lähinnä se, pystyykö vahvistunut ja tervehtynyt Trojansin linja antamaan Anderssonille riittävästi aikaa heittopelien synnyttämiseen, jotta juoksupeleillekin avautuisi mahdollisuuksia ja vastaavasti puolustuksessa onnistuvatko turkulaisten tukimiehet niistämään Wolvojen vikkelät ja väkevät jenkit heti aloituslinjan tuntumassa.

Kari Toivonen