37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Tukka lähti. Wolverinesilta turpaan oikein kunnolla.

06.06.2011 klo 11:10

Jos murheellisista lukemista hakee jotain lohtua, niin vuonna 2004 Wolverines kävi yläkentällä ottamassa kuokkaansa vielä hiukan pahemmin. Lukemat tuolloin Trojansille 70-6, mutta sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistaa. Nyt eletään vuotta 2011 ja näiden kahden joukkueen tasoero oli etäisyydellä mitattuna sama kuin Maan ja Uranuksen.

Pisteilotulitus alkoi heti ensimmäisen hyökkäysvuoron ensimmäisessä pelissä, kun Suomen kiertueellaan tällä kertaa Wolverinesiin päätynyt pelinrakentaja Cedric Johnson löysi Tuomas Huuskon. Seuraavalla hyökkäysvuorolla oli Joseph Dossin vuoro käydä maalialueella. Tilanne lisäpistepotkun jälkeen 13-0.

Trojans sai balsamia haavoille nopeasti, kun ensimmäisestä ottelusta kuumesairaana poissa ollut Miko Ylikoski palautti avauspotkun pohjaan asti ja kavensi tilanteeksi 13-6. Valitettavasti Trojansin pisteet jäivät siihen. Doss juoksi vielä kaksi maalia ensimmäisellä neljänneksellä, joka päättyi lukemissa 26-6.

Toisella neljänneksellä joko Wolverinesin tahti hiipui tai sitten Trojans sai puolustukseensa lisää ryhtiä, sillä ainoa pistemerkintä merkittiin pelinrakentaja Johnsonille, joka kipitti itse pallon maaliin niitaten taukolukemiksi 33-6.

Trojans muni mahdollisuutensa

Kolmannella neljänneksellä näytti jo siltä, että Trojans saa hyökkäyspuolellakin jotain tulosta, mutta käsittämättömät kömmähdykset juuri ratkaisevilla hetkillä käänsivät lupaavilta vaikuttaneet tilanteet päälaelleen. Wolverines teki rähmäyksen palautuksesta yhden maalin, asialla Hannu Abonce ja Stephen Stokes murjoi yhden juoksumaalin, joten viimeiselle neljännekselle mentiin numeroissa 47-6.

Wolverines ei antanut armoa neljännelläkään nejänneksellä vaan nuiji vielä kolme maalia. Asialla Johnson, Huusko sekä illan kolmannen maalinsa juossut Joseph Doss. Lisäpistepotkuja potkivat pitkin peliä Tero Paavola ja Aku Kuhlman. Loppunumerot siis 68-6.

Trojansin puolustus pelasi paikoitellen hyvin, linja ja tukimiehet saivat ajoittain pidettyä Wolverinesin liukkaat jenkit kurissa, mutta isoja pelejä pääsi silti syntymään luvattoman paljon. Hyökkäyspuolella Ylikosken paluu keskushyökkääjäksi piristi juoksupeliä, mutta heittopeli yskähteli pahasti. Pallot eivät joko päätyneet laitahyökkääjille ja silloin, kun päätyivät, ne putoilivat käsistä. Etsimättä tulee mieleen, että treeniä tarvittaisiin lisää, ja paljon.

Vahvistus tuli, mutta lisää tarvitaan

Trojansin linjassa pelasi nyt ensimmäisen pelinsä East Carolina Piratesissa pelannut Doug Palmer. Yhden pelin perusteella on vaikea arvioida Palmerin onnistumista, mutta kokonaisuutena linjat pelasivat nyt paljon paremmin kuin Jyväskylässä. Joonas Anderssonilla oli enemmän aikaa heittää, vaikka joutuikin ajoittain juoksemaan pakoon sivuilta valuneita puolustajia. Ainakaan Dany ei joutunut jatkuvasti keräilemään kamojaan tekonurmelta niin kuin Jyväskylässä.

Trojansin ongelmat ovat nyt takakentällä, jossa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi pelaajia. Ville-Valtteri Suojanen oli takakentän supermies tehden useita pelastuksia ja nappaamalla yhden hienon syötönkatkonkin, mutta se ei riitä. Tulossa on amerikan apua sille osastolle, mutta Roostersiin karanneen Seikko Vennelän ja Keski-Euroopassa alkukauden pelaavan Arto Ahtolan jättämää aukkoa on vaikea paikata.

Seuraava ottelu on kauden ensimmäinen kotiottelu, eikä vastus ainakaan heikkene. Perjantaina yläkentälle saapuu toinen kovista ennakkosuosikeista, Seinäjoki Crocodiles, jolla tuntuu vuodesta toiseen riittävän rahaa ylläpitää Sirkus Finlandian kokoista ulkomaalaislegioonaa valmentajista alkaen. Toivottavasti Trojans saa siihen mennessä lisää vahvistuksia, jotta Urheilupuistossa nähdään kunnon kamppailu.

Kari Toivonen