37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojansin kauden kotiavaus perjantaina

08.06.2011 klo 10:09

Trojansin kausi on alkanut varsinaisella surkeiden sattumusten sarjalla. Amerikkalaisvahvistusten kanssa on ollut suuria vaikeuksia ja joukkue ei ole vieläkään saanut kaikkia ulkomaalaispelaajiaan kokoonpanoonsa. Lisäksi sairastumiset riivasivat Trojansia alkukaudesta, joten kahdesta pelatusta vierasottelusta on ollut tuomisina vain tappioita. Turkulaisleirissä odotetaankin sateentekijää, joka saisi kurssin kääntymään.

Ensimmäisessä ottelussa Jaguaareja vastaan kahteen suuntaan pelanneet veljekset Carlos ja Earl Everett joutuivat palaamaan perhesyiden vuoksi kotimaahansa, mikä oli harmillinen takaisku. Tilalle saatiin pikakomennuksella East Carolina Piratesin hyökkäyksen linjamies Doug Palmer, joka paikkasi linjassa olleita aukkoja, mutta nyt kaivattaisiin apua takakentälle. Roostersiin siirtynyt Seikko Vennelä ja Keski-Euroopassa alkukauden pelaava Arto Ahtola jättivät ison aukon paikattavaksi. Vahvistuksia odotellaan, mutta ehtivätkö uudet kaverit perjantaiksi jää nähtäväksi.

Trojansin puolustus on sarjassa kolmanneksi tehokkain juoksuja vastaan, mutta jo edellä mainitut puutteeet takakentällä pitävät joukkueen tiukasti jumbosijalla, mitä tulee puolustukseen heittopelejä vastaan. Hyökkäyspuolella taas mainittavaa menestystä ei ole tullut sen paremmin juosten kuin heittäenkään. Ensimmäisestä ottelusta kuumesairaana pois ollut Miko Ylikoski onnistui tosin varsin mukavasti Wolverines-ottelussa, samoin tukimieskaksikko SamiToivonen-Ilkka Koiranen, jotka välillä piipahtivat keskushyökkääjän paikalla. Heittopeli ontuu pahasti, mikä johtuu osaksi harjoittelun puutteesta. ja siitä, että keskeiset laitahyökkääjät joutuvat pelaamaan myös takamiehinä. Amerikkalainen laitahyökkääjä/takamies saattaisi kohentaa tilannetta.

Crocodiles on jälleen kerran yksi sarjan ennakkosuosikeista, pelaahan joukkueessa suunnilleen puolet koko Seinäjoen kaupungin ulkomaalaispopulaatiosta. Lisänä tulevat vielä sarjapaikastaan luopuneen Tampere Saintsin jäljiltä tulleet muutamat pelaajat ja kun valmennuskaksikkokin on USA:sta, on Crocodilesilla jälleen kova porukka kasassa.

Crocodiles on pelannut jo kolme ottelua ja ottanut niistä kolme voittoa. Seinäjoen hyökkäyspeli perustuu pitkälti Greg Fountainin juoksuihin, sillä kolmessa ottelussa heittopeleillä on kerätty vain 188 jaardia, kun juosten niitä on kertynyt 1161. Merkittävä osa juoksujaardeista on tullut myös pelinrakentaja Alex Goodin omilla juoksuilla.

Seinäjoen puolustus on kivikova. Se on tehokas erityisesti juoksupelejä vastaan, mutta eivät heittopelitkään Crocodilesin takakenttään hevillä uppoa. Trojansilla onkin odotettavissa todella helteinen perjantai.

Trojans-Crocodiles, Turun Urheilupuiston yläkentällä perjantaina 10.6. kello 18.30 alkaen. Liput 10 euroa aikuislta, 7 opiskelijoilta ja 5 lapsilta.

Kari Toivonen