37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans Crocodilesille pelkkä suupala

10.06.2011 klo 23:56

Seinäjoen amerikkalaiset Greg Fountain, Alex Good ja Robert Bishop III olivat aivan liian voimakkaita turkulaisten pideltäväksi ja kolmikko tuntui tekevän maalin aina, kun sille päälle sattuivat ja hehän olivat sillä päällä koko illan. Pisteidenteko ottelussa aloitettiin kuitenkin kotimaisin voimin, kun ensimmäisen Crocodilesin maaleista teki Ilkka Laitinen, joka myös potkaisi onnistuneen lisäpistepistepotkun.

Tässä vaiheessa Trojans oli vielä kohtalaisen hyvin mukana kuvioissa, sillä kotijoukkue kuittasi nopeasti vieraiden johdon. Trojansin hyökkäyslinja ja full backinä toiminut Sami Toivonen raivasivat aukon Miko Ylikoskelle, joka karkasi omille teilleen. Ilkka Marja-aho potkaisi lisäpisteen ja tilanne oli tasan 7-7.

Crocodiles nostaa kytkintä

Ikävä kyllä siihen jäivät Trojansin pisteet. Vaahteraliigan kärkietenijä Greg Fountain vei vieraat hetken päästä uudelleen johtoon, mutta tämä ei vielä murtanut Trojansin taisteluhenkeä. Astetta pahempi takaisku oli, kun Crocodilesin Robert Bishopin onnistui hyökkäysvuoroa myöhemmin riistää pallo pelinrakentaja Joonas Anderssonin käsistä ja Janne Rautiainen koppasi sen ilmasta, juoksi maaliin ja lisäsi johdon jo 14 pisteeseen. Valitettavasti takaiskut eivät jääneet tähän.

Seuraavalla omalla hyökkäysvuorollaan Trojans joutui punttaamaan pallon, jolloin Tommi Pinta blokkasi Marja-ahon potkun, Crocodilesin puolustuspelaaja tippasi pallon vielä ilmaan, jolloin Brett Rosenbaum koppasi sen ja juoksi pallon maalialueelle. Johto kasvoi jo 21 pisteeseen ja peli oli karkaamassa Trojansin ulottumattomiin. Ennen puoliaikaa Crocodiles kasvatti vielä johtoaan Robert Bishopin ja Greg Fountainin maaleilla, ja tauolle mentiin lukemissa 7-42.

Pahoinpitely vain jatkuu

Toisella puoliskolla Crocodiles jatkoi Trojansin moukarointia samaan malliin. Trojansin hyökkäys sai koko ajan vähemmän aikaiseksi kentällä ja vierailut jäivät yleensä kolmeen yritykseen ja punttipotkuun. Puolustus onnistui aina hetkellisesti patoamaan Crocodilesin juoksupelit, mutta lähes jokaisella hyökkäysvuorollaan Seinäjoki sai yhden ison pelin, joka johti yleensä maaliin.

Toisella puoliskolla maalintekoon ehtivät Robert Bishop, Riku Haataja, Ilkka Laitinen sekä Greg Fountain kahdesti. Ilkka Laitinen onnistui illan jokaisessa lisäpistepotkussaan ja tulikin palkituksi Crocodilesin parhaana pelaajana. Trojansin MVP oli Miko Ylikoski.

Tekisi mieli sanoa, että loppulukemat 7-77 eivät tehneet oikeutta Trojansille, mutta valitettavasti ne tekivät. Crocodiles peluutti ottelun viimeiset viisi minuuttia kakkospelinrakentajaansa ja aikanaan Trojansissa keskushyökkääjänä loistanut Ville Järviö pääsi vihdoin hänkin omalle paikalleen kantamaan muutaman downin ajan palloa. Ykkösmiehillään Seinäjoki olisi murjonut vielä muutaman maalin lisää, joten Trojans saa olla lopputulokseen aivan tyytyväinen.

Moniongelmainen Trojans

Trojansin ongelmat ovat moninaiset. Suurin ongelma on jenkkivahvistusten puute. Jos ensimmäisessä pelissä pelanneet Everettin veljekset olisivat olleet kokoonpanossa samaan aikaan linjamies Doug Palmerin kanssa, Trojansin iskukyky olisi voinut olla merkittävästi parempi. Hyvä asia on, että linjapelaajia on nyt merkittävästi viimevuotista enemmän, mutta suurin osa heistä on vielä nuoria tai kokemattomia tai molempia.

Toinen iso pulma on valmennuksessa. Siinä missä vastustajan sivurajalla valmentajia on niin paljon , että he lähes kompastuvat toisiinsa, Trojansin pääävalmentaja Pauli Ojanen vastaa yksinään kaikesta. Kaikki aika kuluu pelien kutsumiseen vuoroin hyökkäykselle, vuoroin puolustukselle, kun tarve olisi myös tarkkailla peliä ja tehdä omaan taktiikkaan tarvittavia muutoksia.

Toiviomatka Ouluun

Trojansin seuraava vastustaja on sarjanousija Oulu Northern Lights. Edessä on tärkeä ottelu sillä sarjan häntäpäähän juuttunut Trojans käy omat kohtalonkamppailunsa mitä todennäköisimmin Northern Lihtsin ja Roostersin kanssa. Oululaiset lähettivät viime viikonloppuan Roostersin pitkälle kotimatkalle tappio niskassaan, joten Trojansilla on täysi työ saadakseen pisteet pohjoisesta. Oulun joukkueessa on myös se kuuluisa 12 pelaaja. Se ei ole kuitenkaan fanaattinen kotiyleisö, vaan vierasjoukkueen järjettömän pitkä bussimatka, joka vie mehut kovemmaltakin karjulta. Northern Lights-Trojans pelataan 18.6.Oulussa.

Tulossa vielä valokuvia ottelusta.

Kari Toivonen