37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

B-Juniorit takaisin voittojen tielle: Taft-Trojans 8-14(0-7)

18.06.2011 klo 11:56

Jefumatsissa pelataan kymmeniä yrityksiä, useimmiten reippaasti yli sata. Näistä kolme tai neljä muodostuu ratkaiseviksi. Ratkaisevat pelit voivat tapahtua hyökkäyksen, puolustuksen tai erikoisjoukkuepelien aikana. Kuka tahansa pelaaja voi muodostua ratkaisun tekijäksi. Pelin aikana näitä mahdollisuuksia isojen pelien tekemiseen lipuu ohi jatkuvasti ja niihin tarttuminen vaatii pelisilmää, aloitteellisuutta ja itseluottamusta. Jokainen yritys on näinollen mahdollisuus ottelun ratkaisevan pelin tekemiseen jokaiselle pelaajalle. Kentällä ei ole merkityksettömiä yrityksiä tai pelaajia.

Tämä tosiasia elettiin Vantaalla. Katsojille ei tarjottu koripallomaisia pistelukemia vaan kovaa futista jossa virhemarginaali oli todella pieni. Yksi virhe puolustuksessa tai hyökkäyksessä olisi voinut hetkessä kääntää kupin ympäri läpi ottelun. Molemmat joukkueet pelasivat kylmäpäisesti kontrolloitua futista eikä turhia riskejä otettu. Samalla molemmat hakivat iskupaikkaa kovan juoksun vastapainona. Kummankaan joukkueen pelinrakentajat eivät tosin tällä kertaa juurikaan muodostaneet varteenotettavaa heittouhkaa. Trojansin Thorström ei päässyt rytmiin kiinni. Taft onnistui antamaan hyvin painetta ja Thorström joutui heittämään usein takajalalta jolloin heittoihin ei saatu oikeanlaista otetta ja tarkkuutta. Tilannetta ei parantanut allekirjoittaneen älynväläys ottaa pelipalloksi pakasta vedettyä uutta palloa, jota ei niin sanotusti oltu vielä ehditty ajaa sisään. Sade toi mukaan myös oman haasteensa. Päivän heittosaldo olikin yksi syötönkatko ja puolentusinaa onnistuneita heittoja lähinnä Juuso Mäkiselle, Jaakko Tirkkoselle, Waltteri Varjokivelle ja Mikael Koholle. Heittomaaleja ei ottelussa nähty. Palloa liikutettiin siis pääsääntöisesti maata pitkin ja miksei kun molemmilla joukkueilla oli pallonkantajina todella hyviä keskushyökkääjiä. Trojansissa palloa kantoivat pääosin Mikael Koho ja Waltteri Varjokivi.

Molempien joukkueiden puolustukset kunnostautuivat läpi ottelun ja vaikka hyviä hyökkäysvuoroja saatiinkin aikaiseksi, luovuttiin pallosta pääosin punttaamalla. Ensimmäisellä puoliajalla maalinteossa onnistui ainoastaan Trojans. Thorström juoksi itse maaliin ja Juuso Mäkinen onnistui lisäpistepotkussa. Puoliaikatuloksena oli tiukka 0-7. Kolmannella neljänneksellä Taft sai hyvän hyökkäysvuoron alle ja pääsi runnomaan juoksulla tasoitusmaalin ja pelattu lisäpiste upposi myös juoksulla sisään, jolloin isännät olivat yhden pisteen johtoasemassa 8-7. Näissä lukemissa mentiin myös viimeiselle neljännekselle. Pelikellon käydessä kävivät hyökkäykset vuorotellen kentällä kummankaan saamatta yliotetta, kunnes Trojans onnistui etenemään Jaakko Tirkkosen pitkän kiinnioton jälkeen viimein iskuetäisyydelle. Taftin puolustus jätti kuitenkin troijalaiset noin 20 jaardin päähän maalista. Tässä kohtaa kolme pistettä olisi riittänyt johtoasemaan ja Trojans lähti hakemaan potkua neljännellä yrityksellä. Juuso Mäkisen kenttämaaliyrityksessä oli tarpeeksi ilmaa alla, mutta se lipui aavistuksen ohi maalitolpista ja näin hyökkäysvuoro vaihtui.

Seuraavalla hyökkäysvuorolla Taftin heitto onnistuttiin blokaamaan ja irtopallo putosi suoraan Trojansin puolustuksen linjamies Janne Keskisen syliin ja näin Trojans pääsi jatkamaan lähes siitä mihin oli jäänyt. Peliaikaa oli sen verran jäljellä että joukkue ymmärsi meidän olevan do-or-die- tilanteessa. Päättäväisesti linja blokasi tietä ja ensin Mikael Koho juoksi pallon parin jaardin päähän maalista ja sen jälkeen Teemu Thorström juoksi jälleen itse maalin. Lisäpistepotkukin onnistui ja Trojans sai johtoaseman takaisin kun tilanteena oli 8-14. Taft painoi kuitenkin edelleen päälle. Ottelun loppu olikin varsinainen trilleri ja Taft pääsi etenemään noin 25 jaardin päähän Trojansin maalista. Noin kahden minuutin kohdalla Trojans sai pallon ja onnistui taistelemaan uudet yritykset, jonka jälkeen lopulta Teemu Thorström pystyi päättämään ottelun polvella.

Ottelu oli hieno tasainen taistelu molemmilta joukkueilta ja seuraava kohtaaminen Turussa 30.7 tulee epäilemättä olemaan intensiivinen. Kaiken kaikkiaan ottelu oli varsin siisti, eivätkä tuomarit joutuneet jakamaan juurikaan rangaistuksia. Peli oli yleisilmeeltään kovaa mutta vastustajaa kunnioittavaa.

Juhannuksen jälkeen B-juniorit lähtevät haastamaan Roostersia Helsinkiin 2.7. Roosters on tällä hetkellä kirkkaasti lohkovoitossa kiinni eikä haastajia ole vielä löytynyt. Roostersin nopea juoksu on saatava pysähtymään ja Trojansin oma hyökkäys saatava liikkeelle tasapainoisesti. Roosters on tottunut murskaamaan vastustajansa isoin numeroin. Mikäli saamme pidettyä ottelun vähämaalisena saamme pakotettua Roostersin sen tyyliseen futikseen mihin se ei ole tottunut.

Otto Junttila