37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Rajaritarit Trojansin vieraaksi perjantaina

29.06.2011 klo 12:01

Trojansin alkukausi on mennyt täysin vastoin odotuksia, kun kaikenlaisia vaikeuksia on kasautunut mustavalkoisten tielle. Suurin ongelma on ollut amerikkalaisvahvistukset, joita on tullut ja mennyt kuin Sokoksen ovista. Jos kaikista tämän vuoden jenkkivahvistuksiin liittyvistä juonenkäänteistä kirjoittaisi novellin, päätyisi se varmasti kirjakaupan fantasiakirjallisuuden osastolle.

Vasta nyt, tulevassa Trojans-Rajaritarit-ottelussa turkulaisten pakka on kutakuinkin sellainen kuin sen olisi pitänyt olla jo ensimmäisessä ottelussa, pois lukien tietysti todella valitettava Ville Veneen loukkaantuminen sekä kolmannen jenkin puuttuminen. Norman Whitley tuo juoksupeliin yhdessä Miko Ylikosken kanssa kaivattua syvyyttä sekä helpottaa takakentän painetta ja Doug Palmer tuo nuoreen linjaan johtajuutta.

Trojans on ottanut pataan kaikista neljästä ottelusta, mutta toissaviikonloppuna Oulussa pelilliset valmiudet voittoon olivat jo olemassa . Henkinen kantti ei lukemattomien tappioden jälkeen kuitenkaan ollut riittävän kova, jotta pisteet olisivat matkanneet mukaan pitkälle bussimatkalle takaisin Auran rannoille. Tässä valmennuksella onkin eniten työsarkaa.

Rajaritarit on tämän kesän yllätysjoukkue, joka on helposti kerännyt pisteet sarjataulukossa alapuolellaan olevilta joukkueilta ja se pisti tiukasti hanttiin hallitsevalle mestarille Butchersillekin. Suomessa toista kauttaan pelaava laitahyökkääjä Anthony Squillini valittiin juuri edellisen kierroksen viikon pelaajaksi ja sitä edellisellä viikolla saman kunnian sai niin ikään Rajaritareiden pelinrakentaja Dan Selway.

Joukkue on tehnyt neljässä pelaamassaan ottelussa keskimäärin 52 pistettä per ottelu eli lähes saman verran kuin sarjaa johtava Crocodiles. Rajaritarien heittohyökkäys on liigan kovin, yli 500 jaardin keskiarvo ottelua kohden on huima luku. Odotettavissa on perjantaina kunnon ilmasirkus eli paljon näyttäviä heittopelejä. Trojans yrittää pistää kampoihin sen, minkä pystyy ja pyrkii tietysti yllättämään nousukiidossa olevat Rajaritarit. Ottelu Turun Urheilupuiston yläkentällä käynnistyy perjantaina kello 18.30.

Kari Toivonen