37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Loukkaantumiset koituivat Trojansin tuhoksi

02.07.2011 klo 10:53

Ottelu alkoi turkulaisittain erinomaisesti, kun joukkueen puolustus onnistui pysäyttämään Rajaritarien pelätyn heittokoneen lähes jalansijoilleen. Turkulaisten peli taas rullasi hienosti tuoreen amerikkalaisvahvistuksen Norman Whitleyn sekä Miko Ylikosken kantaessa palloa vuorovedoin. Kotijoukkue siirtyikin Ylikosken maalilla 6-0 johtoon, kun peliä oli pelattu runsaat yhdeksän minuuttia. .

Ensimmäiset merkit vaikeuksista saatiin, kun linjamies Mika Saarikko poistui kentältä jalkaansa ontuen. Hetkeä myöhemmin kentän pinnalla makasi Ylikoski, jonka polvilumpio oli muljahtanut pois paikoiltaan. Tästä viimeistään seurasi Trojansille ongelmia, sillä sekä Ylikoski että Whitley pelasivat molemmat kahteen suuntaan ja toisen poistuttua rivistä koko urakka kaatui Whitleyn niskaan. Helteinen ilma vaati veronsa ja viimeisellä neljänneksellä Whitleykin teloi jalkansa pahannäköisessä tilanteessa.

Rajaritarit tasoitti ottelun toisella neljänneksellä Anthony Squillinin napattua pelinrakentaja Dan Selwayn heiton ja kipaistua lelun maalialueelle. Selwayn itsensä potkaisema lisäpistepotku siirsi vieraat 7-6 johtoon. Ennen puoliaikaa Rajaritarit tekaisi toisenkin maalin. Tällä kertaa Selwayn syötön kohteena oli Mikko Roitto. Puoliajalle mentiin lukemissa 6-14.

Toisella puoliskolla peli jatkui Rajaritarien komennossa. Trojansin pelivalikoima kapeni koko ajan Whitleyn uupuessa. Keskushyökkääjän tontilla käytettiin Whitleyn lepuuttamiseksi kaikkiaan neljää pelaajaa. Palloa kantoivat vuorollaan Ilja Redin, Sami Toivonen, Ilkka Koiranen ja Markus Koski. Heittopeleillä ei saatu merkittävää tulosta. Harvoina valopilkkuina Juha Yli-Arvelan pari koppia tiukoissa tilanteissa sekä Kimmo Pajusen ja nuoren, vasta 16-vuotiaan Juuso Mäkisen nappaamat kiinniotot.

Rajaritarit kasvatti johtoaan kolmannella neljänneksellä Miki Puittisen ja Anthony Squillinin maaleilla. Turkulaiset pääsivät välillä etenemään hyvin pelinrakentaja Joonas Anderssonin omilla juoksuilla. Trojansilla oli pari hyvää tilaisuutta maalintekoon, mutta ensimmäinen kaatui rähmäykseen, jonka tuomarit tulkitsivat Rajaritarien eduksi, toinen taas tärveltyi päävalmentaja Pauli Ojasen saamaan käytösrangaistukseen turkulaisten oltua enää jaardin päässä maalilinjasta.

Viimeisellä neljänneksellä nähtiin enää yksi maali. Sen teki Rajaritarien Tuomas Rasilainen, jonka turvin päädyttiin loppulukemiin 6-34. Ottelun parhaina palkittiin Rajaritareilta puolustuksen lukkona toiminut Kalle daSilva ja Trojansilta monessa toimessa uurastanut ja komeita säkityksiä esittänyt Ilja Redin.

Trojans on parempi joukkue kuin mitä tulokset kertovat, sillä on vain ollut aivan kohtuuttoman paljon huonoa onnea tällä kaudella. Alkukaudesta joukkuetta riivasivat ongelmat ulkomaalaisvahvistusten kanssa ja nyt, kun joukkue viimein saatiin hyvään kuosiin, avainpelaajat loukkaantuivat kukin vuorollaan. Toivottavasti turkulaiset ovat jo saaneet oman osuutensa onnettomuuksista ja onni alkaa vähitellen kääntyä. Trojansin seuraava ottelu on elintärkeä kamppailu Helsinki Roostersia vastaan maanantaina 11.7. Käpylän velodromilla.

Kari Toivonen