7 - 14

Royals - Trojans

19.8.2017 – Vaasa, Kaarlen kenttä 15.30

19 - 6

Trojans - Crocodiles

12.8.2017 – Turku, yläkenttä klo 15.30

35 - 20

Roosters - Trojans

7.8.2017 – Helsinki, Velodromi klo 18.30

31 - 7

Trojans - Saints

29.7.2017 – Raisio, Kerttula klo 15.30

14 - 32

Trojans - Huskies

17.7.2017 – Turku, yläkenttä klo 18.30

Rampa Trojans ei pärjännyt Roostersille

11.07.2011 klo 22:19

Trojans siirtyi ottelussa heti alussa johtoon, kun Roostersin väärä eteenpäinsyöttö omalta maalialueelta tuomittiin omaksi maaliksi ja turkulaisten sarakkeeseen ynnättiin kaksi pistettä. Ensimmäisellä neljänneksellä ei enempää maaleja tehtykään. Kun Trojans ei pystynyt etsikkoaikaansa hyödyntämään, Roosters teki sen toisella neljänneksellä. Kolme maalia vei kotijoukkueen karkumatkalle, josta Trojans ei toipunut.

Kolmannella neljänneksellä Roosters teki yhden maalin Trojansin päähän yhden omiin, joten viimeiselle kaksitoistaminuuttiselle lähdettiin 28-4 lukemista. Neljännellä neljänneksellä Molemmat joukkueet maalasivat vielä kerran ja lopputulokseksi saatiin nuhjattua lukemat 35-10.Ei mitään jenkkifutiksen juhlaa

Ottelun seuraaminen täytti paikoitellen jo masokismin tunnusmerkit, sen verran heiveröistä kummankin joukkueen peli monin paikoin oli. Eniten harmittaa kuitenkin Trojansin hyökkäyspelin täydellinen poissaolo, mikä tosin selittyy sillä, että joukkue joutuu pelaamaan ilman kahta amerikkalaisvahvistusta, ilman aloittavaa keskushyökkääjää, ilman kovinta laitahyökkääjää sekä muutamaa muuta aloituskokoonpanon kaveria. Paikkoja on täytetty jo C-juniori-ikäisillä, joten ahdinko on kova.

Puolustus pelasi välillä hyvinkin, mutta eniten silmiin pisti terävyyden puuttuminen taklaustilanteissa. Liian usein ensimmäinen kontakti vastustajaan oli puolittainen tai jopa löysä ja pallonkantaja saatiin kammettua tantereeseen vasta kymmenen jaardin päässä aloituslinjasta, kun reppuselässä roikkui jo puoli joukkuetta.

Vaahteraliigaa on vielä neljä ottelua jäljellä, mutta Trojansin kohtalo sarjan jumbona näyttää sinetöidyltä. Jäljellä olevista vastustajista vain Jaguaarien kaataminen on realismia, muut ovat kärkinelikosta ja kovempaa kaliiberia. Lisäksi yksi voitto ei riitä, sillä tasapisteissä vertailtavaksi tulee keskinäinen ottelu. Roosters ei myöskään saa voittaa enää otteluakaan, ja sillä on kuitenkin vielä matsi sarjanousija Northern Lightsia vastaan kotona.

Kari Toivonen