37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans-Butchers lauantaina klo 15.00

13.07.2011 klo 15:05

Trojansia kohdanneista onnettomista sattumuksista on varmasti jauhettu jo kyllästymiseen asti, mutta kerrottakoon juonitiivistelmänä lyhyesti, että alkukaudella Turussa kävi kääntymässä pikkubussillinen amerikkalaispelaajia, joista puolet loukkaantui ja puolelle ilmaantui kuolemansairaita sukulaisia, joiden luokse piti matkustaa ensi tilassa. Tässä olisi ollut jo riittävästi vaivaa ja taloudellista ahdinkoa yhdelle joukkueelle, mutta samaan aikaan Trojansin kotimaiset kärkipelaajat loukkaantuivat vuoron perään niin, että avauskokoonpanon pelaajista on jotain vammaa potemassa tällä hetkellä jo yli puolet. Aukkoja on täytetty jo C-junioreillakin. Vaikka Trojans ei ehkä olekaan mikään puolen Suomen suosikkijoukkue, on tässä jo vähän turhan paljon vastoinkäymisiä yhdelle liigan legendaarisimmista joukkueista, joka viettää ensi vuonna 30-vuotisjuhliaan.

Itkut sikseen ja tulevaan otteluun. Vastakkain ovat siis joukkueet, joiden käyrät osoittavat vastakkaisiin suuntiin. Porvoon Butchers hallitsevana Suomen mestarina tavoittelee jälleen kerran Vaahteramaljan voittoa, jonne tietä silottaisi mukavasti runkosarjan voitto. Ainoan tappionsa teurastajat kärsivät alkukaudesta Seinäjoki Crocodilesille, mutta sen jälkeen meno on ollut auvoista ja voittoja on tullut katkeamattomana kymenä. Porvoolaisten heittopeli on liigan toiseksi tehokkainta ja juoksupuolellakin löytyy tarpeeksi tehoa, jotta vastustajat eivät voi keskittyä pelkästään heittopelin sammuttamiseen. Pelinrakentaja Mackenzie McGradyn suosikkikohteita ovat olleet keskushyökkääjä Christopher Watkins ja laituri Ville Kurvinen. Jännittävästi myös juoksujaardien takana on amerikkalaisparivaljakko McGrady-Watkins. Kun vielä potkunpalautusten ykkösmies on ollut Ville Kurvinen ei vaadi suuria ennustajantaitoja voidakseen veikata, että tämä kolmikko nähdään lauantainakin aika usein pallo kourassaan.

Trojansin kausi on ollut niin rikkonainen, että joukkueesta on vaikea nostaa esille oikein mitään osa-aluetta, joka olisi toiminut odotetulla tavalla. Puolustus on pärjännyt kohtalaisen hyvin juoksuhyökkäyksiä vastaan, mutta takakenttää kauden kynnyksellä koetellut pelaajakato on kostautunut pahemman kerran. Ville-Valtteri Suojanen on kuitenkin esittänyt lupaavia otteita ja hän on saalistanut tililleen muutamia näyttäviä syötönkatkoja ja maahanlyöntejä. Linjapelaaminen on kohentunut viime vuodesta ja tukimiesosasto kestää vertailun minkä tahansa Vaahteraliigajoukkueen kanssa. Siinä ehkäpä Trojansin vahvuusalueet. Hyökkäyspuoli on suurempi murheenkryyni. Parasta juoksupeliä Trojansilta nähtiin Rajaritareita vastaan yhden neljänneksen verran, kun keskushyökkääjät Miko Ylikoski ja Norman Whitley olivat hetken aikaa molemmat pelikunnossa. Sattuvasti molemmat loukkaantuivat samassa ottelussa, jonka jälkeen pelipaikalla on rampannut väkeä kuin pankkiautomaatilla. Ehkäpä parhaiten tontilla on onnistunut Ilkka Koiranen, jolle paikka on tuttu A-junioriajoilta. Heittopeli on loistanut poissaolollaan koko kauden. Ville Vene nappasi muutaman hyvän kopin ennen pahaa loukkaantumistaan Oulussa. Sen jälkeen heittohyökkäys on ollut pitkälti TE Juha Yli-Arvelan harvojen koppien varassa. Näillä eväillä Trojans on tehnyt kuudessa ottelussa 59 pistettä eli karvan verran alle 10 per ottelu.

Alkuasetelman perusteella odotettavissa on siis aika yksipuolinen ottelu, jossa Trojans on ottavana osapuolena. Toivoa sopii, että ottelu pysyy kuitenkin tasaisena ja turkulaisjoukkue saisi vähitellen myös onnistumisia tililleen. Turku Trojans-Porvoon Butchers Turun Urheilupuiston yläkentällä kello 15.00 alkaen.

Kari Toivonen