37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans-Butchers 8-48 (2-14)

17.07.2011 klo 21:46

Trojans pysyi mukana kyydissä ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puoliajalla Butchers onnistui lyömään ison vaihteen silmään ja vei ottelun lopulta selkein numeroin nimiinsä. Ottelu oli kokonaisuutena kuitenkin hyvä ja viihdyttävä katsojillekin. Trojans jatkaa turhauttavasti sarjan jumbona ja Butchers varmasti yhtenä kauden yllättäjistä etenee nuorentuneella joukkuellaan varmoin ottein mestaruuden puolustamisessaan.

Butchers aloitti ottelun onside- aloituspotkulla, jonka Trojansin Toni Huovinen kuitenkin peitti hyvin alleen ja näin Trojans pääsi liikkeelle todella hyvästä kenttäasemasta puolesta kentästä. Trojansin hyökkäys ei kuitenkaan päässyt vauhtiin ja joutui luopumaan pallosta punttaamalla. Ville-Valtteri Suojasen hyvän puntin jälkeen Butchers aloitti oman hyökkäyksensä syvältä omalta alueeltaan 15 jaardin linjalta. Butchersin hyökkäys ei kuitenkaan päässyt sen paremmin käyntiin ja kolmannella yrityksellä Trojansin Juha Yli-Arvela pääsi säkittämään Butchersin pelinrakentajan omalla maalialueellaan, josta tuomittiin safety eli omamaali kahden pisteen arvoisesti.

Peli jatkui Butchersin uudella aloituspotkulla, jonka Trojansin hienosti ottelussa pelannut nuori laitahyökkääjä Juuso Mäkinen palautti omalle 40 jaardin linjalle. Trojansin hyökkäys ei kuitenkaan vieläkään käynnistynyt ja kolmannella yrityksellä pallosta luovuttiin punttaamalla. Seuraavalla hyökkäysvuorolla Butchers lähti liikkeelle omalta 45 jaardin linjalta. Kahdella ensimmäisellä yrityksellä ei tullut tulosta, mutta kolmannella Butchersin pelinrakentaja juoksi itse uusiin yrityksiin ja tästä alkoikin maaliin saakka päättynyt ralli. Seuraavalla yrityksellä Butchers otti heittopelillä suoraan uudet yritykset. Seuraavalla yrityksellä paitsio toi hyökkäystä taaksepäin ja kun seuraavalla yrityksellä Teemu Thorström pääsi taklaamaan pallonkantajan nollille oli Butchers 2 ja 15 tilanteessa. Uudet yritykset löytyivät kuitenkin taas heittopelillä ja Butchers pääsi Trojansin maalialueen tuntumaan. Trojansin puolustus onnistui pitämään kaksi yritystä, mutta kolmannella Butchers pääsi vihdoin rokottamaan. Trojans antoi hyvin painetta ja Butchersin pelinrakentaja joka oli lähtenyt ensin rollaamaan vasemmalle, joutui kääntämään juoksunsa vastakkaiseen suuntaan. Butchersin laitahyökkääjät hakivat kuitenkin loppuun saakka avointa tilaa ja hajonnut peli muuttui pisteiksi taululle Ville Kurvisen kiinniotolla. Butchersin kokenut Jukka Satola potki varmasti lisäpisteet sisään.

Trojansin seuraavalla aloituspotkun palautuksella ei päästy kunnon kenttäasemaan, vaan Trojans joutui lähtemään liikkeelle omalta 10 jaardin linjalta. Hyökkäysvuoro lähti hyvin liikkeelle, kun Juuso Mäkinen otti nopean heiton vastaan kahdeksan jaardin arvoisesti. Seuraavalla yrityksellä tuli kuitenkin huono snappi ja Trojansin pelinrakentaja Joonas Andersson joutui peittämään pallon aloituslinjan takana. Koko päivän voimakasta juoksua painanut Sami Toivonen jäi kolmannella yrityksellä jaardin päähän uusista. Trojans päätti pelata neljännen yrityksen ja Toivonen näytti voimansa ottamalla uudet yritykset. Vahva juoksu toi vielä parilla juoksulla uudet yritykset, mutta Trojans joutui lopulta päättämään hyökkäysvuoronsa taas punttiin.

Butchers lähti Ville-Valtteri Suojasen puntin jälkeen omalta 35 jaardin linjalta liikkeelle. Butchers liikutti palloa heittämällä ottamalla nopeasti parit uudet yritykset, kunnes seurasi rähmäys, jonka Trojansin Doug Palmer sai itselleen. Trojans ei päässyt kuitenkaan tilannetta hyödyntämään vaan seuraavakin hyökkäysvuoro päättyi punttiin.

Butchers pääsi liikkeelle puolesta kentästä ja sai taas kovan draivin käyntiin. Butchersin Watkins toi pitkällä juoksulla pallon Trojansin red zonelle. Tämän jälkeen pelinrakentaja McGrady juoksi itse uusiin ja alle 10 jaardin päästä maalista Watkins juoksi pallon seuraavalla yrityksellä sisään. Satola potki edelleen lisäpisteen sisään.

Tilanne oli näin 2-14 puoliajan lähestyessä, kun Trojans lähti aloituspotkun jälkeen omalta 30 jaardin linjalta liikkeelle. Trojans joutui jälleen tukalaan paikkaan ja päätti luopua pallosta punttamalla. Long snap kuitenkin epäonnistui ja pallo jäi hyökkäyksen linjan taakse pyörimään. Ei kuitenkaan kauaksi aikaa nimittäin personal protector Sami Toivonen poimi pallon kantoon ja juoksi keskeltä läpi voimalla uudet yritykset. Toivosen reagointi oli niin nopeaa ja varmaa että peli näytti lähes suunnitellulta hämäyspeliltä. Toivonen, Andersson, Ilja Redin ja Ilkka Koiranen kantoivat seuravaksi palloa kukin vuorollaan jyräten kovaa tahtia kohti Butchersin maalialuetta. Trojans pääsikin lähelle maalia ja otti lopulta aikalisän kun pelikellossa oli vain 6 sekuntia jäljellä. Heittoyritys kuitenkin epäonnistui, eikä Trojans päässyt hyvästä draivista huolimatta kaventamaan tilannetta.

Seuraava puoliaika alkoi Butchersin palautuksella. Hyökkäys lähti omalta 45 jaardin linjalta. Draivi ei kuitenkaan lähtenyt vahvasti käyntiin. Butchers joutui ensin rangaistuksen takia pakittamaan ja sitten Trojansin Ilja Redin paukautti perään säkin. Sitten nähtiinkin jälleen Trojansin puolustukselta uusi voimannäyttö, kun puolustuksen linjamies Doug Palmer blokasi Butchersin heiton, otti sen itse ilmasta kiinni ja runnoi pallon juoksulla maaliin Butchersin pelinrakentaja McGradyn roikkuessa ison ja vahvan Palmerin paidassa epäuskoisena tapahtuneesta. Trojans yritti pelata lisäpisteyrityksen mutta ei siinä onnistunut.

Butchers kuitenkin rankaisi heti seuraavalla hyökkäysvuorollaan. Kurvinen palautti aloituspotkun vahvalla kokemuksella puoleen kenttään, mistä Watkins vei pitkällä juoksulla pelivälineen maaliin saakka. Satola viimeisteli lisäpisteen.

Tästä eteenpäin ottelu oli pitkälti Butchersin maali-iloittelua. McGrady löysi nuoren ja tuulennopean Micky Kyein pitkällä heitolla. McGrady juoksi vielä itse maalin ja heitti kaksi. Toisen otti kiinni Kurvinen ja toisen Matti Lahti. Jukka Satola erehtyi lisäpisteyrityksissä vain kerran. Lopputulos 8-48 (2-14).

Sarjatilannetta katsomalla ei olisi ensimmäisen puoliajan perusteella uskonut että kentällä kohtasivat Vaahteraliigan ääripäät. Trojans pelasi myös liigan kärkipäässä olevia Rajaritareita vastaan tiukan ensimmäisen puoliajan. Molemmissa otteluissa Trojansin luottopelaajien loukkaantumiset, amerikkalaisvahvistusten vähyys ja ylipäätään materiaalin kapeus alkoi näkyä kunnolla vasta toisella puoliajalla. Trojansin suurin kompastuskivi näyttäisi olevan hyökkäyksessä ja siinä varsinkin heittopelien kanssa, vaikka Joonas Andersson kuuluu lupaavimpiin suomalaisiin pelinrakentajiin ja omaa nuoresta iästään huolimatta jo roimasti liigakokemustakin. Samoin monet Trojansin laitahyökkääjistä omaavat jo vuosikausia kokemusta ja ovat varmasti valmiita astumaan kunnolla esiin. Samalla Trojansin nuoret tunkevat jo innolla mukaan haastamaan konkareiden peliaikaa. Trojansin puolustus on fyysisesti kova, mutta koska hyökkäyksen draivit ovat jääneet hyvin lyhyiksi, viettää puolustus ottelusta kohtuuttoman määrän yrityksiä kentällä ja näinollen ovat loppulukemat väistämättä vähemmän mairittelevia. Palaset ovat varmasti Trojansin lelulaatikossa olemassa, mutta nyt ne pitäisi vain saada laitettua oikeaan järjestykseen.

Otto Junttila