37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

Trojans jahtaa jaguaarin taljaa

21.07.2011 klo 11:57

Trojansin kesä on ollut varsinainen irvikuva urheilujoukkueen kaudesta, sillä vastoinkäymisestä toiseen purjehtineet troijalaiset ovat toimineet muille varmana pisteautomaattina. Joukkueesta löytyy kuitenkin sisua ja yritystä, ja lauantaina tämän raivon olisi syytä purkautua hyvänä taisteluna Jyväskylää vastaan.

Trojans lähtee otteluun pitkälti samoilla eväillä kuin kahteen edelliseenkin otteluun. Ainoana amerikkalaisvahvistuksena jatkaa linjamies Doug Palmer, joka viime ottelussa Butchersia vastaan lunasti hiukan niitä odotuksia, joita ulkomaalaisvahvistuksille voidaan asettaa tekemällä upeasti syötönkatkosta maalin. Miko Ylikosken ja Norman Whitleyn loukkaantumisten jälkeen keskushyökkääjän virka on jaettu myös tukimiehinä pelaaville Ilkka Koiraselle, Sami Toivoselle ja Ilja Redinille. Muiden loukkaantuneiden tilalla pelaa lupaavia junioreja.

Trojansin asema sarjan hännillä on lähes sementoitu, sillä ohittaakseen edellään majailevan Roostersin sen pitää voittaa vähintään kaksi jäljellä olevista kolmesta ottelusta samalla, kun Roosters ei saa enää kerätä lisää pisteitä. Vilkaisu sarjaohjelmaan kavaltaa, että turkulaisten vastustajat ovat Jaguaarien jälkeen Wolverines ja Crocodiles eli tilaus on aika hankala toimitettava. Kunniasta siis lähinnä pelataan, mutta Trojansin tapauksessa se ei ole ihan vähän sekään. Onhan kyseessä yksi kaikkien aikojen legendaarisimmista suomalaisista jenkkifutisseuroista.

Jaguaarit hamuavat mitalipeleihin

Jaguaarien mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat ohuen oljenkorren varassa. Eroa neljäntenä olevaan Rajaritareihin on neljä pistettä, mikä tarkoittaa sitä, että Jaguaarien on voitettava kaikki loput ottelunsa samalla, kun Rajaritarien on hävittävä omansa. Tehtävä on työläs, sillä Jaguaareja vastaan tulevat Trojansin jälkeen samaiset Crocodiles ja Wolverines, kun taas Rajaritareilla on vielä pelit selvästi heikompia Roostersia ja Oulua vastaan.

Keskisuomalainen Jaguaarit on osuvasti lähes kaikissa tilastoissa keskikastissa. Sekä hyökkäys että puolustus ovat viidenneksi tehokkaimpia. Hyökkäys on juoksupainotteista ja sitä ovat pyörittäneet pääasiassa joukkueen amerikkalaisvahvistus Lukkes Gilgan sekä Perttu Ahila. Molemmat herrat vastaavat paljolti myös heittopelien tuloksellisuudesta yhdessä James Perezin kanssa ja pelinrakentaja Santeri Supin suosiollisella avustuksella.

Trojansin saumat vahvan puolustuksen varassa

Paras osa Trojansia on tällä kaudella ollut sen juoksupuolustus, joka on liigan toiseksi tehokkainta. Siinä piileekin turkulaisten mahdollisuus paljon juoksevaa Jyväskylää vastaan. Takakentällä ei kuitenkaan saa mokailla ja samaan aikaan pitäisi hyökkäyksen löytää oikea balanssi heitto- ja juoksupeleihin, jotta tulostaululla alkaisi tapahtua kotiyleisöä miellyttäviä asioita. Takakentän ahdinkoon apua on tuonut Itävallasta palannut Arto Ahtola, joten paremmalta näyttää silläkin saralla.

Trojans tarvitsee nyt ennen kaikkea kotiyleisön tukea, joten toivottavasti mahdollisimman moni löytäisi tiensä yläkentälle lauantaina. Kyseessä on toiseksi viimeinen kotiottelu ja jäljellä olevista matseista tässä pelissä Trojansilla on parhaat saumat voittoon.

Trojans-Jaguaarit Turun Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 23.7. kello 16.00 alkaen.

Kari Toivonen