37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

B- juniorit pudotuspeleihin!

01.08.2011 klo 09:00

Jos ensimmäinen kohtaaminen pelattiin sateessa oli tällä kertaa toisenlainen haaste edessä nimittäin ottelu pelattiin todella kovassa helteessä eikä tarjolla ollut juurikaan edes tuulenvirettä viilentämään menoa. Trojans sai ensimmäisen hyökkäysvuoron ja pelin aloitus olikin yksi kauden parhaimmista. Ketjut liikkuivat saman tien niin juoksemalla kuin heittämälläkin. Taft kuitenkin terästäytyi omalla kenttäpuoliskollaan ja draivi päättyi lopulta epäonnistuneeseen kenttämaaliyritykseen.

Taft kävi vuorollaan yrittämässä, mutta ei päässyt kunnolla käyntiin. Trojansin puolustuksen linjamiehet pääsivät monta kertaa jyräämään linjasta läpi tekemään tuhojaan aloituslinjan taakse. Ensimmäinen pistesuoritus nähtiin vasta Trojansin kolmannella hyökkäysvuorolla kun keskushyökkääjä Mikael Koho toi pallon ensin jaardin päähän maalilinjasta ja Waltteri Varjokivi runnoi sen seuraavalla yrityksellä sisään. Juuso Mäkinen potkaisi lisäpisteen onnistuneesti.

Ottelussa seurasi toisella neljänneksellä jonkinasteinen suvantovaihe kunnes juuri ennen puoliaikaa Taft pääsi voimakkaalla juoksulla iskuetäisyydelle. Trojansin puolustus onnistui kuitenkin pitämään omalla kenttäpuoliskollaan ja 7-0 lukemissa mentiin myös puoliajalle.

Kolmannella neljänneksellä ei pistesuorituksia nähty ja ottelun varsinainen kulminaatiopiste tapahtui aivan neljännen neljänneksen alussa kun Trojansin Teemu Thorström löysi pitkällä heitolla laitahyökkääjän, joka taisteli ensin pallon kahden puolustajan välistä itselleen ja rimpuili sen jälkeen irti taklaajista kipittäen pallon maaliin saakka. Juuso Mäkinen viimeisteli jälleen lisäpisteen. Tämän jälkeen ottelu oli Trojansin hallintaa. Taft ei edennyt ja Trojans juoksi kelloa pois. Ottelun loppupuolella Trojans onnistui vielä kerran kun Waltteri Varjokivi juoksi lyhyeltä matkalta pallon maaliin. Viimeinen lisäpisteyritys epäonnistui ja näin lopputulokseksi jäi 20-0.

Taftin puolella varsinkin linjapelaajien koko yhdistyneenä tahtoon tuotti voimakkaan kokonaisuuden joka näkyi sekä juoksuhyökkäyksessä että juoksupuolustuksessa. Taftin tukimiehet pelasivat niinikään kovaa ja aggressiivisesti. Taftin numerolla 21 pelannut keskushyökkääjä Henri Savolainen osoitti läpi ottelun kovia suorituksia. Vahvat jalat eivät hennommista halauksista pysähtyneet ja samalla hän osoitti hyvää suunnanmuutosnopeutta. Myös Taftin numerolla 44 pelannut Niko Kuikka erottautui ottelussa edukseen varsinkin puolustuksen puolella sekä erikoisjoukkuepeleissä. Taft otti jälleen miehestä mittaa molemmin puolin palloa ja oli ilo pelata fyysisesti kovaa vastustajaa vastaan.

Taft lähti puolustuksessa ottamaan juoksua pois ja onnistuikin estämään ainakin isoimmat repeämiset. Taft piti Trojansin juoksukeskiarvon suurimman osan ottelusta 3-4 jaardissa. Trojans onnistui kuitenkin viimeisellä neljänneksellä myös juoksemaan kelloa kriittisessä vaiheessa tehokkaasti. Keskushyökkääjä Mikael Koho esitti jälleen taitojaan löytää päivänvaloa silloinkin kun se oli vain himmeä kajastus vääränväristen paitojen meressä.

Pelkästään juoksemalla Trojans ei olisi tullut tällä kertaa Taftin yli. Hyökkäyksen onnistumisessa oli olennaista juoksun ja heiton välinen tasapaino, jonka avulla puolustus saatiin pidettyä rehellisenä vastuualueilleen. Pelinrakentaja Teemu Thorström pelasikin yhden kauden parhaimmista peleistään. Heitot olivat tarkkoja ja hallittuja läpi ottelun. Laitahyökkääjistä varsinkin Aaro Viskari otti monta kertaa kriittisessä kohdassa heitot kiinni ja piti draivit elossa. Eetu Koho, Waltteri Varjokivi ja Juuso Mäkinen saivat niinikään jälleen kiinniottoja tililleen.

Vaikka pudotuspelipaikka saatiin nyt hienosti varmistettua parannettavaakin kuitenkin löytyy. Hyökkäyksessä on draivit saatava viimeisteltyä paremmin erityisesti vastustajan kenttäpuoliskolla. Puolustuksessa on teroitettava vielä vastuualueita ja joukkueena pelaamista. Pudotuspelejä silmälläpitäen kurinalaisuutta on löydyttävä lisää, koska otteluita ei enää kauden tässä vaiheessa voiteta hyvien yksilöiden reagointiin perustuvilla suorituksilla vaan mestaruuksia voittavat yhteen pelaavat joukkueet. Joukkueen tiiviimpi yhteen hitsautuminen vaatii taas kovaa ja intensiivistä joukkueena treenaamista. Seuraavaa kahta viikkoa ei siis ole syytä tuhlata auringonottoon mikäli mielimme kaataa hallitsevan Suomenmestarin Porvoo Butchersin välierissä. Hiki säästää verta. Ja mitä Porvooseen tulee: The King of the Hill can only come down...

Otto Junttila