37 - 2

Patriots - Trojans

28.7.2018 – Tampere klo 16.30

36 - 32

Trojans - Royal A's

21.7.2018 – Turku, yläkenttä klo 13.00

14 - 40

Trojans - Nordmen

14.7.2018 – Turku yläkenttä, klo 17.00

30 - 0

Mayhem - Trojans

30.6.2018 – Rusko, klo 11.00

28 - 0

Falcons - Trojans

16.6.2018 – Hyvinkää, Kankuri, klo 16.00

B- juniorit pronssimitaleille

22.08.2011 klo 16:47

Trojansin b- junioreiden kesä on ollut pääosin täynnä tiukkoja, kovia pelejä jotka ovat ratkenneet lopullisesti vasta viimeisellä neljänneksellä. Ei siis ollut sinänsä yllätys että myös viimeinen pronssiottelu venyi jännitysnäytelmäksi, joka ratkesi lopullisesti vasta viimeisillä hetkillä.

Ottelussa olivat avainsasemassa molempien joukkueiden puolustukset, jotka pelasivat todella hyvin. Vastaavasti kummankaan joukkueen hyökkäyksillä ei ollut kovinkaan mahtava päivä. Juoksu kulki molemmilla joukkueilla, mutta heitot olivat sekä Trojansin Teemu Thorströmillä että Jaguaarien Verneri Villasella enemmän tai vähemmän hakusessa. Trojansin heittopeleissä päänvaivaa aiheutti Jaguaarien kova puolustuksen linja, joka tuli Aleksi Kriivarinmäen johdolla jatkuvasti silmille hajottaen Trojansin hyökkäyksen linjamiesten yritykset muodostaa suojaavaa taskua. Samalla isokokoiset pelaajat saivat peitettyä heittolinjat. Vielä isomman ongelman aiheutti heittopelien rytmitysten hajoaminen. Koska Jaguaarit saivat aiheutettua vain neljällä pelaajalla riittävästi painetta pelinrakentajalle ei heidän tarvinnut myöskään lähettää tukimiehiä ryntäämään tämän kimppuun, jolloin takakentälle jäi useampia puolustajia peittämään heittoalueita.

Juoksupeleissä molemmat joukkueet onnistuivat paremmin. Trojansissa palloa kantoi pääosin Mikael Koho ja Jaguaareilla Tuomo Honkonen. Vaikka katsojien katse yleensä kohdistuukin pelivälineen kantajaan, tarvitaan tässä lajissa 10 miehen onnistumisia jotta yksi erottautuisi edukseen. Varsinkin toisella puoliajalla tässä ottelussa ja läpi kauden hienosti pelannut Trojansin hyökkäyksen linja ansaitseekin tässä kohtaa kiitoksen, joka usein unohdetaan antaa: Janne Keskinen, Oskari Rantanen, Miska Laine, Tero Hietanen ja Aleksi Haatainen ovat pelanneet läpi kesän etulinjassa niillä pelipaikoilla, joilla iso, ruma ja vihainen vastustaja on aina muutaman kymmenen sentin päässä facemaskista ja jokaikinen yritys helähtää kova kovaa vastaan eikä armoa anneta tai pyydetä. Kyky hallita aloituslinjaa määrittää yleensä hyvin pitkälle mahdollisuuksia hallita koko ottelua.

Jaguaarien ja Trojansin maalit olivat tekotavoiltaan samanlaiset: yksi heitto- ja yksi juoksumaali. Ottelun ratkaisun toi siis lisäpisteyritykset, joissa Trojans onnistui molemmissa ja Jaguaarit vain toisessa. Trojansin maaleista vastasivat Ville-Valtteri Suojanen ja Mikael Koho. Suojanen potkaisi ensimmäisen lisäpisteen ja Teemu Thorström juoksi itse jälkimmäisen.

Kausi on hyvä päättää voitolla. Pronssikin lämmittää tässä kohdassa ja kolmas sija oli mielestäni joukkueeltamme todella hieno saavutus. Lähdimme nuorella joukkueella hakemaan haasteita, kovuutta ja kokemusta. Näitä kaikkia on varmasti kauden aikana saatu. Pelaajat ansaitsevat nyt parin viikon loman ja sitten katseet suunnataankin jo kohti kesää 2012. En vaihtaisi tämän joukkueen tulevaisuutta päittäin yhdenkään muun joukkueen kanssa, enkä vaihtaisi tämän joukkueen tulevia päiviä päittäin menneiden kanssa.

Ottelun kulusta on tarkempi ja parempi otteluraportti SAJL:n sivuilla http://www.sajl.fi/-/artikkeliarkisto/?num=27105

Otto Junttila